EUROLYGA 2023

„Mažeikiai” darys viską, kad klubas žaistų LKL

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionais tapo „Mažeikių” krepšininkai, finalo rungtynėse Alytuje 78:65 įveikę varžybų favoritę Alytaus „Dzūkiją”.

„Mažeikių” krepšininkai iškovojo teisę pakeisti LKL varžybose paskutinę vietą užėmusią „Palangos” komandą.<br>NKL nuotr.
„Mažeikių” krepšininkai iškovojo teisę pakeisti LKL varžybose paskutinę vietą užėmusią „Palangos” komandą.<br>NKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus ( „Lietuvos rytas")

Apr 15, 2013, 8:12 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:09 AM

Po 11 metų pertraukos Mažeikių komanda vėl laimėjo antrąjį pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos čempionatą ir įgijo teisę sugrįžti į LKL.

Aloyzo Rudžio treniruojami krepšininkai šiemet buvo pirmi reguliariajame čempionate, bet prieš finalo ketverto turnyrą aukščiau buvo vertinamos „Dzūkijos” galimybės.

Tomo Pačėso suburtas dzūkų klubas, reguliariajame čempionate buvęs antras, turėjo daugiau žinomų krepšininkų ir pagalbininkų.

Tačiau permainingose rungtynėse vakar triumfavo Mažeikių krepšininkai, nors po dviejų kėlinių jie buvo atsilikę 16 taškų.

„Komanda buvo tvirta kaip cementas. Ne veltui treneris A. Rudys sakė, kad per savo karjerą nėra matęs tokio vieningo kolektyvo, – sakė Mažeikių klubo vadovas Giedrius Petrulevičius. – Nuo spalio 1 dienos tikėjome, kad galime tai padaryti, ir galiausiai tai padarėme.”

Tapęs NKL čempionu „Mažeikių” klubas įgijo teisę žaisti LKL vietoj paskutinę poziciją užėmusios „Palangos” komandos, bet turi atitikti tam tikrus kriterijus.

G. Petrulevičiaus nuomone, „Mažeikiai” reikalavimus įvykdys: „Netrukus pradėsime mūsų salės renovaciją. Pagal projektą, kuris jau parengtas, salėje turėtų tilpti tūkstantis žiūrovų. Darysime viską, kad klubas žaistų LKL.”

Mažeikių klubas, vadinęsis „Nafta”, yra rungtyniavęs LKL pirmenybėse 2001–2004 m., bet pasitraukus pagrindiniam rėmėjui buvo pasitraukęs į šešėlį.

NKL finalo ketvertas

Pusfinalis. „Mažeikiai” – Jonavos „Triobet” 70:67 (E. Žukauskas 19/M. Linkevičius 14), Alytaus „Dzūkija” – Kauno „Žalgiris-2” 81:70 (M. Reminas 14/T. Dimša ir M. Grigonis po 16).

Dėl 3-iosios vietos. „Žalgiris-2” – „Triobet” 77:51 (M. Grigonis 16/ M. Linkevičius 24).

Finalas. „Mažeikiai” – „Dzūkija” 78:65 (16:26, 15:21, 28:9, 19:9). R. Giedraitis 26, O. Mačernis 15, E. Žukauskas 14/ P. Šakinis 19, Ž. Kelys 12, B. Harrisonas ir C. Trybanskis po 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.