EUROLYGA 2023

„Lakers“ likimas – ir „Rockets“ su D. Motiejūnu rankose

Pirmąjį Donato Motiejūno sezoną NBA jau galima laikyti sėkmingu – naujokas sužaidė ne vienerias puikias rungtynes, jo atstovaujama „Houston Rockets“ ekipa pateko į atkrintamąsias varžybas. Tačiau D. Motiejūnas su komandos draugais turi puikią progą reguliarųjį sezoną užbaigti skambiu akordu – prisidedant prie vienos žinomiausių pasaulyje komandų „Los Angeles Lakers“ fiasko.

D. Motiejūnas ir „Rockets“ komanda gali prisidėti prie „Lakers“ nepatekimo į atkrintamąsias varžybas.<br>AP
D. Motiejūnas ir „Rockets“ komanda gali prisidėti prie „Lakers“ nepatekimo į atkrintamąsias varžybas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2013, 8:30 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:04 AM

Norint įvykdyti tokį scenarijų, kurį „Lakers“ patyrė tik šešis kartus per šešis dešimtmečius, reikia naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį vyksiančiose NBA reguliariojo sezono finalinėse rungtynėse nugalėti Los Andželo ekipą. Tačiau tai būtų tik pirmasis žingsnis – šiemet neblizgančią „Lakers“ ekipą, žadėjusią kovas finale, iki galo paskandintų „Utah Jazz“ ekipos pergalė mače su „Memphis Grizzlies“.

Susiklosčius tokiam scenarijui be Achilo sausgyslės traumą patyrusio Kobe Bryanto likusi Los Andželo komanda nepatektų tarp aštuonių Vakarų konferencijos ekipų, gausiančių kelialapius į kitą etapą.

Tikros kovos nepajuto

D. Motiejūnas su „Lakers“ komanda šį sezoną sužaidė tik minutę ir 19 sekundžių. Į Los Andželo ekipos krepšį jis įmetė du taškus. „Rockets“ ir „Lakers“ komandos šį sezoną kovojo triskart, tačiau kartą lietuvis nepakilo nuo suolo, o pirmajame mače net nebuvo registruotas.

„Rockets“ dukart įveikė Los Andželo komandą, tačiau tai padarė išvykose, o namuose patyrė skaudų pralaimėjimą 108:119.

Visuose trijuose mačuose savo žymę paliko K. Bryantas, iš viso pelnęs 81 tašką (22, 39, 20).

Ar D. Motiejūnas šį sezoną pajus, ką reiškia rimtai ir ilgai kovoti su „Lakers“ - nėra aišku. Paskutinėse rungtynėse „Rockets“ komanda 22 metų 213 cm ūgio puolėjui leido žaisti tik nepilnas tris minutes.

Apie skaičiavimus negalvoja

„Žinau matematiką, - teigė Pau Gasolis. - Tai bus dar vienas labai svarbus mačas. Tokias rungtynes žaidžiame visą mėnesį. Svarbus mačas seka svarbų mačą. Turėjome laiko pailsėti, todėl turėtume paskutinei kovai būti pasirengę ir fiziškai ir psichologiškai.“

Kai „Lakers“ stos į mūšį su „Rockets“, „Jazz“ ir „Grizzlies“ rungtynės bus pasibaigusios. Tad krepšininkai žinos, ką turi padaryti aikštėje. Tačiau treneris Mike'as D'Antoni tikina, kad jokiomis skaičiuoklėmis nesinaudoja ir nori vieno – pergalės.

„Mūsų tikslas – laimėti. Turime tam nusiteikti ir tai padaryti. Ir nesvarbu, ar „Jazz“ suteiks mums saugumą, ar ne. Nežinau, ar jų pralaimėjimas ką nors paveiks mūsų komandoje“, - kalbėjo treneris.

„Lakers“ komanda savaitgalio rungtynėse įrodė, kad gali kovoti ir be K. Bryanto. M. D'Antoni auklėtiniai 91:86 nugalėjo Vakarų konferencijoje antrąją vietą užimančią „San Antonio Spurs“ ekipą.

„Galvoju taip – jeigu užimsime septintąją ar aštuntąją vietas – jausiuosi gerai. Jeigu nepateksime – jausiuosi blogai“, - į diskusijas nesivėlė treneris, paminėjęs visus tris galimus šio sezono „Lakers“ scenarijus.

Tikisi brolio pagalbos

Ispanų Gasolių giminė NBA reguliariojo sezono finale tikisi tik pergalių. To nori ir Pau su Marcas. Tačiau 32 metų 213 cm ūgio P. Gasolio noras gali būti ir didesnis – jeigu M. Gasolio atstovaujama „Grizzlies“ laimės, jam nereikės taip jaudintis mače su „Rockets“.

„Aš jam pasakiau, kad eitų į aikštę, varžytųsi ir kovotų dėl pergalės, - teigė P. Gasolis, tačiau brolio atsakymas užtikrintas nebuvo. - Jis atsakė: „Pažiūrėsime“. Paskutiniame mače startinio penketo krepšininkai žaidė ne itin ilgai. Greičiausiai jie taip žais ir su „Jazz“.

P. Gasolio troškimas paremtas ne tik sportiniu principu laimėti, bet ir pastarosiomis savaitėmis sklandančiais gandais. Jeigu „Lakers“ nepateks į atkrintamąjį etapą, tai gali būti paskutinis ispano sezonas su šia komanda. Nėra paslaptis, kad kitame sezone „Lakers“ klubą stipriai prispaus prabangos mokesčių lavina, todėl 19,3 mln. JAV dolerių kainuojantis aukštaūgis yra laikomas vienu realiausių pretendentų, kuriam komanda pritaikytų Amnestijos taisyklę.

„Turime krepšininkų, kurie nepasiduos. Buvo sunkus sezonas, tačiau vis dar turime šansų. Stengsimės čia išlikti kuo ilgiau“, - optimizmu tryško P. Gasolis.

Gali tapti laisvuoju agentu

Su komanda gali atsisveikinti ir Dwightas Howardas, kuris liepos 1-ąją gali tapti laisvuoju agentu. Kol kas supermenu vadinamas 27 metų 211 cm ūgio naujasis ekipos pirkinys apie tokią situaciją kalbėti nenori. „Keblus klausimas“, - tarstelėjo jis.

Tačiau paskutiniajame mače ir, kaip tikisi, atkrintamosiose varžybose D. Howardas ketina įleisti šaknis į „Lakers“ klubą.

„Suprantu, kad be Kobe turiu padaryti daugiau. Man tai – puiki galimybė ir aš tikiu, kad galiu ja pasinaudoti, - kalbėjo aukštaūgis. - Kovosime iki galo ir iš visų jėgų. Nesvarbu, kas nutiko, turime progą laimėti, patekti į kitą etapą ir palikti įrašą savo istorijoje.“

Pažymėjo eros pabaigą

Paskutinį kartą NBA atkrintamosiose varžybose „Lakers“ nedalyvavo 2004-2005 metų sezone. Tai buvo penktasis kartas, kuomet 1949-aisiais į pajėgiausią pasaulio krepšinio lygą įžengęs klubas neperžengė reguliariojo sezono slenksčio.

Būtent tas sezonas tapo perversmu „Lakers“ klube. Prieš sezoną Los Andželo komanda pralaimėjo NBA finale ir taip prasidėjo didžiosios permainos, pažymėtos trenerio Philo Jacksono išėjimu bei Shaquille'o O'Nealo, Karlo Malone ir Gary Paytono eros komandoje pabaiga.

Kaip ir šį sezoną, taip ir tuomet „Lakers“ komandą persekiojo traumos, neleidusios įsibėgėti ekipai.

Prie ekipos vaido stojęs Rudy Tomjanovičius neištvėrė prastų rezultatų, sirgalių, klubo vadovybės spaudimo. Po 41 mačo jis pasitraukė, pabrėždamas, jog po kovos su šlapimo pūslės vėžiu jautėsi psichologiškai ir fiziškai išsekęs. Tačiau šia istorija tiki ne visi – vis dar sklando gandai, kad „Lakers“ klubas nusprendė nutraukti kontraktą su strategu.

„Prieš mėnesį pradėjau jaustis blogai. Mano imunitetas silpnėja“, - tuomet kalbėjo R. Tomjanovičius.

Skaičiuoklė.

„Houston Rockets“: komanda gali užimti 6-8 vietas Vakarų konferencijoje.

Užims 6 vietą, jeigu nugalės „Lakers“ ekipą, o „Golden State Warriors“ pralaimės „Portland Trail Blazers“ ekipai.

Užims 7 vietą, jeigu įveiks „Lakers“ komandą, o „Warriors“ nugalės „Blazers“ ekipą.

Užims 8 vietą, jeigu pralaimės „Lakers“ komandai. Tuomet „Warriors“ užimtų 6 vietą, „Lakers” - septintąją, o „Rockets“ - aštuntąją.

„Los Angeles Lakers“: gali užimti 7-8 vietas arba nepatekti į atkrintamąsias varžybas

Užims 7 vietą, jeigu įveiks Hjustono ekipą.

Užims 8 vietą, jeigu pralaimės „Rockets“ komandai, o „Jazz“ pralaimės „Grizzlies“ ekipai.

Liks už borto, jeigu pralaimės „Rockets“ ekipai, o „Jazz“ nugalės „Grizzlies“ krepšininkus.

„Utah Jazz“: jeigu nori patekti, ekipa privalo nugalėti „Grizzlies“ krepšininkus. Tačiau tada dar reikia tikėtis „Lakers“ pralaimėjimo. „Jazz“ ekipa pakilti aukščiau aštuntosios vietos negali.

Tekstas parengtas remiantis chinadaily.com.cn, latimes.com, espn.go.com, nba.com informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.