EUROLYGA 2023

A. Jomantas apie savo žaidimą: „Sunku įsivaizduoti, ar galima dar žemiau kristi“

„O kur Jomantas?“ - prieš keletą savaičių toks klausimas sklandė socialiniuose tinkluose. Vilniaus „Lietuvos ryto“ gerbėjai Artūro Jomanto pasigedo naujoje komandos nuotraukoje. „Kur buvau? Lovoje, su arbata“, - nusijuokė krepšininkas.

A. Jomantas tikisi išlipti iš duobės.<br>D. Umbrasas
A. Jomantas tikisi išlipti iš duobės.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 17, 2013, 6:46 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:24 AM

Prieš pat komandos fotosesiją jį užpuolė gripas. Ligos ir traumos 27 metų 200 cm ūgio puolėjui lipti iš duobės tikrai nepadeda.

Šį sezoną A. Jomanto statistikos rodikliai nedžiugina. Eurolygos reguliariajame sezone per 11 minučių jis pelnydavo po 1,1 taško, atkovodavo 1,6 kamuolio, atlikdavo 0,6 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate per 12 minučių krepšininkas renka po 3,8 taškus, atkovoja po 3,6 kamuolio ir atlieka po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Jungtinės lygos reguliariajame sezone puolėjas per 12 minučių pelnydavo po 2,3 taško, atkovodavo po 2,1 kamuolio ir atlikdavo po 0,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Kiekvieno sportininko karjeroje yra pakilimų ir nusileidimų. Tie sportininkai, kurie to išvengia ir visą karjerą rungtyniauja tolygiai, yra „ekstra“ lygio žaidėjai.

Taip, man šis sezonas yra prasčiausias karjeroje. Tačiau stengiuosi, dirbu tiek prieš, tiek per, tiek po treniruočių.

Tokie dalykai kaip traumos ir ligos šį sezoną nemažai iš manęs atėmė. Kai viskas susideda į vieną, tai taip ir yra.

Žinoma, tikiuosi, kad išlipsiu iš tos duobės. Sunku įsivaizduoti, ar galima dar žemiau kristi“, - lrytas.lt pasakojo A. Jomantas.

„Sezono pradžioje ir jam įpusėjus mes pasigesdavome aktyvesnio A. Jomanto per treniruotes. Atrodo, krepšininkas kurį laiką padarydavo ne viską, ką galėtų. Bet pastaruoju metu jo požiūris pasikeitė – Artūras tikrai daugiau dirba“, - sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

Į Eurolygos „Top 16“ etapą nepatekę „Lietuvos ryto“ krepšininkai varžybų dvasią pastaruoju metu jausdavo kartą per savaitę, o kartais ir rečiau. LKL reguliariajame sezone jie rungtyniavo tik išvykoje.

„Kai trūko rungtynių, žaidėme draugiškas, - nusišypsojo A. Jomantas. - Negalime skųstis. Žmonės kalbės: tai jiems per daug, tai per mažai, tai kas jiems gerai? Žinoma, turėjome gerokai mažiau rungtynių nei prieš Naujuosius metus. Bet turėjome daugiau laiko pasiruošti, pasportuoti. O nuo šios savaitės vėl intensyviai rungtyniausime.“

Šią savaitę prasidėjo LKL atkrintamosios varžybos. Ketvirtfinalyje Vilniaus „Lietuvos rytas“ susitinka su Utenos „Juventus“ komanda.

Šeštadienį Kaune nugalėję „Žalgirį“ vilniečiai išvengė susitikimo su čempionais jau pusfinalyje. Šių komandų akistata prognozuojama finale.

„Kiek aš metų žaidžiu Vilniaus „Lietuvos ryte“, visada pagrindinis komandos tikslas buvo Lietuvos čempionų titulas. Kartais pavykdavo, kartais ne. Šiemet tikslas lieka toks pat“, - patikino A. Jomantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.