EUROLYGA 2023

„Fortūna“ dar kartą pranoko „Aistes-LSU“ (video)

Antrosiose LMKL mažojo finalo rungtynėse ketvirtadienį Klaipėdos „Fortūna“ svečiuose 68:58 (22:13, 14:21, 20:11, 12:13) nugalėjo Kauno „Aistes-LSU“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.

Klaipėdos „Fortūna“ (raudona apranga) 68:58 (22:13, 14:21, 20:11, 12:13) nugalėjo Kauno „Aistes-LSU“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.<br>L. Šilkaitis
Klaipėdos „Fortūna“ (raudona apranga) 68:58 (22:13, 14:21, 20:11, 12:13) nugalėjo Kauno „Aistes-LSU“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.<br>L. Šilkaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2013, 11:46 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:13 AM

Pirmąjį mačą namuose klaipėdietės buvo laimėjusios 71:63. Trečiosios rungtynės bus žaidžiamos balandžio 22 dieną uostamiestyje.

Ir šįkart rungtynes kontroliavo „Fortūna“. Tačiau kaunietės ne kartą prisivydavo varžoves, trečiojo kėlinio viduryje, taip pat ir ketvirtajame ketvirtyje, jos turėjo šansų perimti iniciatyvą, tačiau jų neišnaudojo. Studentes klupdė nepateisinamos klaidos, kai padovanodavo kamuolį „Fortūnos“ žaidėjoms tiesiog po savo krepšiu ar viduryje aikštės.

„Aisčių-LSU“ vyriausiasis treneris Ričardas Maceina po mačo labiausiai ir akcentavo klaidas, kurios kainavo pernelyg brangiai.

„Pagal protokolą panašiai klaidų padarė ir „Fortūna“, tačiau jų klaidos nebuvo tokios skausmingos, kaip mūsų. Tiesiog varžovės yra labiau patyrusios ir tą patirtį jos sugebėjo išnaudoti tada, kai labiausiai reikia, ypač legionierės reikiamu inicijuodavo spurtą.

Kita svarbi mūsų nesėkmės priežastis – kova dėl kamuolio, ypač po savo krepšiu. Suteikėme per daug šansų antriesiems metimams“, - kalbėjo R. Maceina. Vis dėlto jis tikino, kad trečios rungtynės nebus vien formalumas – komanda kausis iš paskutiniųjų.

Dalius Ubartas mano, kad komanda po dramatiškų kovų ketvirtfinalyje ir pusfinalyje pajuto atkrintamųjų varžybų skonį, užsigrūdino ir jau žaidžia komandinį krepšinį.

„Šįvakar pavyko įgyvendinti visas užduotis aikštėje. Akcentavome žaidimą per aukštaūges ir tai pasiteisino – jos dominavo baudos aikštelėje. O kai komanda pradės pataikyti bent trečdalį tų metimų, kuriuos turi įmesti atakuodamos iš gerų padėčių, tai ji bus aukštumoje.

Galbūt merginas mobilizavo ir Linos Aglinskaitės netektis – jos supranta, kad rezervų nėra, keitimų nėra, tad turi pačios viską padaryti. Manau, kad trečios rungtynės bus paskutinės – žaidėjos padarys viską, kad užbaigtų seriją“, - sakė D. Ubartas.

Nugalėtojoms 22 taškus pelnė Garkeiva Council, 15 - Gabrielė Gutkauskaitė, 11 - Tatjana Liktarovič, 10 - Eglė Šikšniūtė.Kauniečių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Jolanta Marmienė, įmetusi 16 taškų, Dovilė Saurazaitė pridėjo 13, Neringa Skadaitė - 9.

Šiose rungtynėse komandas į aikštę palydėjo A. Sabonio krepšinio mokyklos jaunieji krepšininkai - tai buvo graži šventė ir jiems, ir žaidėjoms bei žiūrovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.