EUROLYGA 2023

„Kibirkštis“ pralaimėjo Baltijos lygos pusfinalyje ir kovos dėl bronzos medalių

Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkėms nepavyks iškovoti Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) aukso medalių. Lietuvės turnyro pusfinalyje 55:61 (15:18, 15:9, 11:15, 14:19) pralaimėjo Minsko „Horizont“ komandai ir sekmadienį kausis dėl bronzos medalių. „Kibirkšties“ komandos varžove bus „Cmoki“ ekipa taip pat iš Baltarusijos.

Vilniaus „Kibirkštis“ - Minsko „Horizont“.<br>A. Didžgalvis
Vilniaus „Kibirkštis“ - Minsko „Horizont“.<br>A. Didžgalvis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2013, 10:07 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:19 PM

Rungtynių pradžioje nei vienai komandai nepavyko primesti savo žaidimo. Po Vitos Kuktienės dvitaškio vilnietės išsiveržė į priekį (8:6), tačiau Baltarusijos ekipa netrukus persvėrė rezultatą (10:12). Ketvirčio pabaigoje lietuvės pradėjo strigti varžovių gynyboje ir po 10 minučių kovos „Horizont“ komanda pirmavo trimis taškais (15:18).

Antrą kėlinį tolimu metimu pradėjo V.Kuktienė (20:22), o po dar vieno taiklaus puolėjos šūvio „Kibirkšties“ ekipa pirmą sykį antrame ketvirtyje išsiveržė į priekį (25:24). Ketvirčio pabaigoje komandos apsikeitė taikliomis atakomis, o po paskutinę kėlinio sekundę Kristinos Vengrytos pelnyto dvitaškio „Kibirkšties“ komanda priekyje buvo trimis taškais (30:27).

Trečią kėlinį geriau pradėjo lietuvės (34:30), tačiau ketvirčio viduryje „Kibirkšties“ žaidimas sulėtėjo (34:34). Daugiausiai Gretos Šniokaitės pastangomis vilnietės dar kelis kartus išsiveržė į priekį (39:38), tačiau Rima Valentienė buvo nubausta ketvirta pražanga, „Horizont“ ekipa spurtavo ir po trijų kėlinių pirmavo vienu tašku (41:42).

Ketvirto kėlinio pradžioje aikštę dėl pražangų limito buvo priversta palikti R.Valentienė, o taškus rinko baltarusės (41:46). V.Kuktienės tolimas dūris skirtumą sumažino iki trijų taškų (46:49), tačiau sėkmingai atakavusios „Horizont“ krepšininkės likus trims minutėms sugebėjo vėl nutolti (50:57). Vilnietės bandė pakilti į lemiamą šturmą (54:57), bet likus pusantros minutes baltarusės nutolo septyniais taškais (54:61). „Kibirkšties“ krepšininkėms rungtynių eigos pakeisti nepavyko (55:61).

„Nesugebėjome nuraminti komandos. Tai mūsų kaltė, - po mačo kalbėjo „Kibirkšties“ trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Darėm daug dalykų, kuriuos darydavome tik sezono pradžioje. Sugrįžom į pradžią. Susidūrėme su daug kietesne gynyba, daug agresyvesniu puolimu nei Lietuvos čempionate.

Tokių rungtynių nebuvimas išmušė mus iš vėžių. Komandoje yra žaidėjų, kurios dar auga ir keli nepataikyti metimai iš eilės, jas išmuša iš vėžių. Agresyvi gynyba, kelių švilpukų nebuvimas ir lėmė pralaimėjimą“.

Rezultatyviausiai Vilniaus komandos gretose žaidė Kristina Alminaitė. Vidurio puolėja per 24 minutes pelnė 16 taškų (6/7 dvitaškiai), atkovojo 10 kamuolių, blokavo 2 metimus ir išprovokavo 5 pražangas. Vita Kuktienė pelnė 15 taškų (3/9 tritaškiai, 8 atk. kam., 4 rez. per.), Greta Šniokaitė – 10, Kristina Vengrytė – 8 (4/12 dvitaškiai, 10 atk. kam.), Mantė Kvederavičiūtė – 5 (1/13 dvitaškiai), Lina Pikčiutė – 1, Rima Valentienė (7 atk. kam.) ir Natasha Morris taškų nepelnė.

„Nepasakyčiau, kad buvo labai prastos rungtynės, tačiau buvo daug abejonės, - teigė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Sprendimai vėlavo, baltarusės spėjo gintis ir tada strigome. Baltarusės niekuo nenustebino, mes žinojome, kaip jos žais. Turėjom greičiau prisitaikyti prie teisėjų leidžiamo kietesnio žaidimo. Merginos yra profesionalės, todėl jos privalo sekmadienį kautis tik dėl pergalės“. „Horizont“ komandoje Natalija Anufryjenka pelnė 16 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.