EUROLYGA 2023

Po „Lokomotiv“ triumfo Europos taurės turnyre - rusų liaupsės G. Rutkauskui

Lietuvos rinktinės krepšininkai Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis padėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ klubui laimėti Europos taurę, tačiau Rusijos žiniasklaida nepamiršo ir dar vieno prie šios pergalės ypač daug prisidėjusio lietuvio.

Europos taurės turnyre su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa triumfavo net 4 lietuviai: M. Kalnietis (antras iš kairės), S. Jasaitis, klubo viceprezidentas G. Rutkauskas ir fizinio rengimo treneris S. Kavaliauskas.<br>facebook.com
Europos taurės turnyre su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa triumfavo net 4 lietuviai: M. Kalnietis (antras iš kairės), S. Jasaitis, klubo viceprezidentas G. Rutkauskas ir fizinio rengimo treneris S. Kavaliauskas.<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Apr 21, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:52 PM

Čempionišką komandą sukūrė klubo viceprezidentas Ginas Rutkauskas, buvęs ilgametis „Žalgirio“ generalinis direktorius, su Kauno komanda į Lietuvą atvežęs abu svarbiausius Europos klubinio krepšinio trofėjus. Jo suburtas „Žalgiris“ dar 1998-aisiais iškovojo Europos, o 1999-aisiais ir Eurolygos taurę.

Net 17 metų legendiniame Kauno klube praleidęs G.Rutkauskas nuo 2007-ųjų karjerą tęsia Rusijos krepšinyje.Tartu universitete sporto medicinos studijas baigęs 51-erių kaunietis buvo Maskvos „Dinamo“ klubo ir Rusijos Superlygos vadovas, o prieš 2012-2013 m. sezoną buvo pakviestas į Krasnodaro klubą.

„Jevgenijus Pašutinas („Lokomotiv“ treneris – Red.) su savo sudėtimi jau dabar gali galvoti apie „Top 16“ kito sezono Eurolygoje. Dabartinėje „Lokomotiv“ komandoje kiekvienas žaidėjas – tai arba Eurolygos atkrintamųjų varžybų, ar net stipriausio senojo žemyno turnyro čempionas.

Ir žiūrėdamas į šią sudėtį dar kartą supranti, kaip svarbu, siekiant sėkmės, turėti kokybišką vadybą, turinčią ir patirties, ir ryšių. Nors dauguma Rusijos spaudos vieningai gieda ditirambus Pašutinui, kuris finale sudaužė Fotsį Katsikarį, savo konkurentą dėl Rusijos rinktinės trenerio kėdės, apie generalinio vadybininko Gino Rutkausko įtaką pergalingos komandos projektui kalbama mažiau. Bet būtent šio Lietuvos specialisto nuopelnas, kad Krasnodare atsirado ryškiausios „Lokomotiv“ žvaigždės, - šešėlyje likusį lietuvį po Krasnodaro komandos triumfo Šarlerua prisiminė Rusijos krepšinio naujienų portalas „basket-planet.com“.

„Lokomotiv“ ne tik laimėjo Europos taurę, bet ir gavo tiesioginį bilietą į 2013-2014 m. Eurolygą.

Rusai išrinko Krasnodaro klubo pergalę savaitės krepšinio įvykiu, neužmiršdami padėkoti vienam svarbiausių jos architektų.

„Galima prisiminti ir daug aistrų sukėlus beveik skandalingą Manto Kalniečio perėjimą iš „Žalgirio“, ir Simo Jasaičio sutartį. Lietuvis pademonstravo fantastišką žaidimą ne tik šalies rinktinėje, bet ir klube. Ir visa kita elitinių krepšininkų brolija atsidūrė Kubanės krašte, tiesiogiai dalyvaujant Rutkauskui, - neslėpė rusai.

- Įdomu, jog australų milžinas Aleksas Maričius tik perėjęs į „Lokomotiv“ pagaliau atrado pusiausvyrą po kelių sezonų klajonių.

Žaisdamas „Partizan“ klube Aleksas buvo geriausias vidurio puolėjas Europoje, bet negalėjo uždirbti tiek, kiek vertas. Atstovaudamas „Panathinaikos“ jis gavo žvaigždės honorarą, bet tūnojo amerikiečio Michaelio Batiste šešėlyje. Ir tik Krasnodare padoriai uždirbdamas jis vėl grįžo į geriausių Europos „centrų“ gretas. Ta proga dar kartą galima prisiminti ir kreivai pasišypsoti iš „Milan“ trenerio Sergio Scariolo. Italo kadrų politikos klaidos šį sezoną jau tapo tikra legenda.

Po fiasko pirmajame Eurolygos etape patyręs treneris apkaltino visomis įmanomomis nuodėmėmis Richardą Hendrixą ir išvijo amerikietį iš komandos. Tačiau po to šį aukštaūgį priglaudė G. Rutkauskas. Ir būtent „centrų“ pora A. Maričius-R. Hendrixas tapo lemtingu „Lokomotiv“ koziriu per kovą su Bilbao ekipa, o pats Richardas buvo išrinktas naudingiausiu finalo mačo žaidėju. Apie tokį titulą Milane amerikietis net negalėjo svajoti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.