EUROLYGA 2023

Broliai Lavrinovičiai vedė „Žalgirį“ į pergalę pirmosiose LKL pusfinalio rungtynėse (komentarai)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio seriją. Kauniečiai savo aikštėje 99:83 nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ komandą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Nugalėtojus į priekį vedė 39 taškus pelnę broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai.

„Žalgirio“ ir „Neptūno“ rungtynių akimirka.<br>L. Pileckas
„Žalgirio“ ir „Neptūno“ rungtynių akimirka.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 10:34 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:14 PM

Komentarai

„Visada smagu žaisti prieš tokią komandą, kaip „Žalgiris“. Nesidžiaugiame gavę stipriausią varžovą šiame etape. Kalbant apie rungtynes, puolime visai neblogai sužaidėme, tačiau yra kaip yra. Pažiūrėsime, kaip susiklostys scenarijus Klaipėdoje“, - sakė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.

„Anksčiau prieš „Neptūną“ pralaimėjome ir turėjome pasimokyti iš klaidų bei jų nekartoti. Esu patenkintas pergale, tačiau nepatenkintas epizodais, kai buvo padarytos klaidos ir nebuvo galima visiškai įtvirtinti pergalės. Taip pat šiandien buvo daugiau ekperimentavimo, daugiau žaidė krepšininkai, iš kurių pagalbos tikiuosi ateityje. Dabar vyksime į Klaipėda ir tikiuosi, kad ten rungtynės bus kitokios, nei buvo praėjusį kartą“, - sakė „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza.

Strategas taip pat neslėpė, kad Donnie McGrathas kol kas nepateisina į jį dėtų vilčių.

„Tenka sutikti, kad D. McGrathas nedemonstruoja žaidimo, kurį žaidė Graikijoje. Tačiau treniruotėse jis žaidžia geriau, nei rungtynėse. Reikia prisiminti, kad jis pats sumokėjo išpirką, kad galėtų atvykti žaisti „Žalgiryje“. Tačiau ir čia situacija nėra pati geriausia, todėl nieko nuostabaus, kad žmogus gali pradėti dvejoti ar jo sprendimas buvo teisingas“, - sakė J. Paza.

„Žalgiris“: K. Lavrinovičius – 22, D. Lavrinovičius – 17, M. Popovičius – 11, A. Juškevičius ir R. Kaukėnas – po 9, R. Javtokas ir O. Lafayette – po 8, M. Kuzminskas – 7, V. Lipkevičius – 6, D. McGrathas – 2.

„Neptūnas“: D. Gailius – 21, V. Šarakauskas – 15, A. Butkevičius – 13, M. Mažeika ir R. Broadusas – po 10, S. Galdikas, V. Vasylius ir E. Dainys – po 4, D. McClure – 2.

Atsakomosios rungtynės ketvirtadienį vyks Klaipėdoje.

Rungtynės

„Žalgiris“: D. McGrathas, M. Popovičius, D. Lavrinovičius, V. Lipkevičius, M. Delašas.

„Neptūnas“: M. Mažeika, D. Gailius, L. Mikalauskas, V. Šarakauskas, R. Broadusas.

Pirmasis kėlinys

Aikštės šeimininkų taškų sąsakitą tritaškiu atidarė M. Popovičius. Po D. Lavrinovičiaus baudos metimu "Žalgiris" rungtynių pradžioje įgijo 5 taškų pranašumą (5:0). Vis dėlto, netrukus 8 taškus be atsako pelnę klaipėdiečiai persvėrė rezultatą (8:6). Vis dėlto, įpusėjus kėliniui žalgiriečiams pavyko susikrauti dviženklį pranašumą (24:14). Kėlinį "Žalgiris" baigė pirmaudamas 9 taškais (28:19). 

Antrasis kėlinys

Prasidėjus antrajam kėliniui aikštės šeimininkai varžovams neleido mažinti skirtumo. 2 taškus iš po krepšio pelnęs E. Dainys sumažino skirtumą iki 8 taškų (25:33). Vis dėlto, žalgiriečiai susigrąžino 14 taškų persvarą (40:27). D. Lavrinovičiaus nesportinę pražangą klaipėdiečiai išnaudojo. R. Broadusas pelnė vieną baudos metimą ir pataikė dvitaškį. Vis dėlto, į 3 varžovų taškus tolimu metimu paskutinę atakai skirto laiko sekundę atsakė V. Lipkevičius (44:32). 5 taškus iš eilės pelnęs V. Šarakauskas sumažino skirtumą iki 6 taškų (40:46). V. Šarakausko metimas kėlinio pabaigoje buvo netikslus. Komandas po dviejų kėlinių skyrė 8 taškai (48:40).

Trečiasis kėlinys

Po ilgosios pertraukos žalgiriečiams pavyko susigrąžinti dviženklę persvarą, tačiau susikrauti užtikrintą pranašumą varžovai neleidžia (61:49). Įpusėjus kėliniui žalgiriečiai pasiekė rekordinį, 15 taškų pranašumą (66:51). Kėlinį aikštės šeimininkai baigė turėdami 14 taškų persvarą (75:61).

Ketvirtasis kėlinys

Paskutiniame kėlinyje žalgiriečiai iniciatyvos iš savo rankų nepaleido. Aikštės šeimininkai išlaikė stabilų 14 taškų pranašumą (83:69). Besibaigiant kėliniui "Žalgiris" turėjo jau 20 taškų persvarą (97:77). Žalgiriečiai iškovojo pergalę 99:83.

***

LKL reguliariajame sezone „Žalgiris“ užėmė pirmąją vietą, tuo tarpu „Neptūnas“ buvo ketvirtas.

Šį sezoną žalgiriečiai Klaipėdoje yra pralaimėję „Neptūno“ krepšininkams 78:77.

Kitoje pusfinalio poroje susitiks Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „Prienai“.

Ketvirtfinalyje „Neptūnas“ įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą, o žalgiriečiai nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive