EUROLYGA 2023

„Lokomotiv“ direktorius G. Rutkauskas: „Žalgirio“ žaidėjus seku nuo jų vaikystės“

1998 metais tapęs Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo generaliniu direktoriumi Ginas Rutkauskas sudarė penkmečio planą. Jį ekipa įgyvendino per dvejus metus – laimėjo Europos taurę, o 1999-aisiais – ir Eurolygą. Naujausią G. Rutkausko projektą sėkmingai įgyvendina Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ (Rusija) krepšininkai.

G. Rutkausko iniciatyva Krasnodaro komandoje žaidžia du Lietuvos krepšininkai.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
G. Rutkausko iniciatyva Krasnodaro komandoje žaidžia du Lietuvos krepšininkai.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:01 PM

Prieš pusantros savaitės Europos taurės turnyro finale „Lokomotiv“ krepšininkai 75:64 nugalėjo Bilbao ekipą „Uxue Basket“ (Ispanija) ir išsikovojo bilietą į Eurolygą.

Pokalbyje su dienraščiu „Lietuvos žinios“ Ginas Rutkauskas papasakojo apie tai, kaip prisidėjo prie Krasnodaro komandos formavimo.

„Atėjęs į komandą turėjau sudaryti plėtros planą. Praėjusiais metais Krasnodare duris atvėrė nauji rūmai, juose rungtynes gali stebėti 8 tūkst. aistruolių. Pasitarėme su klubo prezidentu Andrejumi Vediščevu, ką turime daryti. Yra profesionali komanda, tačiau nėra nei jaunių, nei jaunimo ekipų, nėra mieste net krepšinio mokyklos. Tad dabar viską tenka statyti ne nuo pamatų, o nuo viršaus.

Reikės žaisti ir Eurolygoje. Šiam kraštui tai didelis įvykis – į Krasnodarą atvyks žaisti tokios komandos kaip „Barcelona“, Madrido „Real“, stipriausi Italijos, Turkijos klubai, - pasakojo G. Rutkauskas.

Patyręs krepšinio vadybininkas neslėpė, kad jo dėka komandoje atsidūrė du Lietuvos krepšininkai Simas Jasaitis ir Mantas Kalnietis. Pastarasis į Rusiją atvyko įpusėjus sezonui, kai teko išsiskirti su Kauno „Žalgiriu“.

„Kažkas paskleidė gandus, kad su juo (M. Kalniečiu - red.) susitarėme slapčia. Netiesa. Viskas vyko civilizuotai. Už Mantą „Žalgiriui“ sumokėta didelė išpirka. Manau, už jį gauti pinigai padėjo „Žalgiriui“ kurį laiką išsilaikyti“, - kalbėjo lietuvis.

Pasak G. Rutkausko, M. Kalniečio įtikinėti atvykti į Krasnodarą nereikėjo, tačiau žaidėjas prieš priimdamas sprendimą ilgai svarstė.

„Jis dvejojo. Visus „Žalgirio“ žaidėjus seku nuo jų vaikystės, žinau, ko jie nori, ko siekia. Mantas ir anksčiau turėjo pasiūlymų žaisti užsienyje, bet vis likdavo Kaune.

„Žalgiris“ yra ideali vieta siekti karjeros. Pastaruoju metu M. Kalnietis norėjo išbandyti kitokios duonos. Jis žinojo, kur važiuoja, nes S. Jasaitis Krasnodare rungtyniauja nuo sezono pradžios“, - pasakojo G. Rutkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.