EUROLYGA 2023

D. Bauermannas: „A. Jomantą pasirinkau, nes jo reikėjo gynyboje“

Dirkas Bauermannas džiaugėsi savo auklėtinių pergale pirmajame LKL pusfinalio susitkime su „Prienais“. „Lietuvos rytas“ namuose laimėjo 75:67. Serijoje iki dviejų pergalių į priekį išsiveržusių vilniečių treneris prisipažino, kad nėra visiškai patenkintas žaidimu.

D. Bauermannas džiaugėsi pergale, tačiau nevengė išreikšti ir kritikos.<br>M. Kulbis
D. Bauermannas džiaugėsi pergale, tačiau nevengė išreikšti ir kritikos.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Apr 25, 2013, 8:19 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:42 PM

„Pirmajame kėlinyje žaidėme prastai. Bet pergrupavome jėgas ir antrajame žaidėme puikiai. Tačiau penktadienį turime žaisti geriau. Viena, kas man nepatiko, kai pirmavome 17 taškų, turėjome nesustoti ir laimėti panašiu skirtumu. Žaidžiant serijoje iki dviejų pergalių negalima atsipalaiduoti, - teigė strategas. - Mūsų gynyba buvo raktas į pergalę, leidome jiems tritaškius pataikyti tik 17,9 proc., o tai šiai komandai nėra daug.“

Šiose rungtynėse mačo su „Žalgiriu“ didvyris Eimantas Bendžius nesužaidė ne dviejų minučių. Vietoje jo treneris labiau pasitikėjo Artūru Jomantu.

„Taip, šįkart E. Bendžius žaidė mažai, tik rungtynių pabaigoje. Po mačo Kaune su „Žalgiriu“ jo žaidimas strigo. Galbūt dėl atsiradusios įtampos. Tuo tarpu A. Jomantas treniruotėse atrodė gerai ir mes manėme, kad jis labiau pravers gynyboje. Tai jis ir padarė. Turime daug žaidėjų, šįkart rinkausi tarp E. Bendžiaus bei A. Jomanto ir pasirinkau pastarąjį“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas iš Vokietijos.

Prastą taiklumą nuo tritaškių linijos „Prienų“ treneris Virginijus Šeškus pavadino katastrofa.

„Mūsų komandoje visi snaiperiai, bet prametėme pirmuosius 12 tritaškių – tai katastrofa.

Be to, pritrūkome jėgų. Pirmajame kėlinyje žaidėme susikaupę, bet galiausiai pasipylė klaidelės. Tokia komanda kaip „Lietuvos rytas“ klaidų neatleidžia.

„Lietuvos rytas“ gerai gynėsi, neleido mums žaisti du prieš du. Gal jei pradžioje būtume įmetę tritaškį, būtų lengviau. Tačiau iš toli pataikėme tik trečiajame kėlinyje.

Vis dėlto, pralaimėjome tik 8 taškais – manau, sužaidėme garbingai.

Galbūt žaidėjus sutrikdė ir didelė arenos erdvė“, - teigė treneris.

V. Šeškus tikino, kad „Prienai“ nekapituliuoja ir ketina namuose užkurti pragarą bei kovoti dėl teisės patekti į finalą.

„Nesakysiu, kad pradėsime ruoštis kovai dėl trečiosios vietos. Kausimės ir Prienuose, nors galbūt būtų geriau pralaimėti ir geriau pasirengti kitoms varžyboms. Tačiau kovosime ir, tikiuosi, jog namie būsime taiklesni, - teigė V. Šeškus. - Mums trūksta žadėjų. Gintaras Kadžiulis žaidžia ne savo pozicijoje. Geriausiai šįkart sužaidė Artūras Valeika, bet jis turėjo rungtyniauti net 35 minutes.“

„Lietuvos ryto“ sirgaliai V. Šeškų pasitiko plakatu, ant kurio buvo užrašyta: „Šeške, mažiau šneki – mažiau smirdi!“ Tokio gesto jis sulaukė dėl po „Lietuvos ryto“ pergalės prieš „Žalgirį“ paskleistų kalbų apie rungtynių pirkimą.

„Dėl kalbų gautas LKL įspėjimas mane prajuokino, sugraudino ir nustebino. Aš neturiu už ką atsiprašyti, nes niekada nesakiau, kad tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ buvo rungtynės buvo sutartos. Tačiau 10 dienų buvo triukšmo. Matyt kalbomis pakeičiau Rimą Kurtinaitį Lietuvoje“, - teigė „Prienų“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.