EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas stebėjo „Lietuvos ryto“ pergalę LKL pusfinalio mače su „Prienais“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai atkeršijo „Prienų“ komandai už pralaimėjimą LKL reguliariajame sezone ir pradėjo pusfinalį pergalę. Jono Kazlausko ir Jono Valančiūno stebima „Lietuvos ryto“ ekipa 75:67 (8:12, 34:17, 18:16, 15:22) nugalėjo Virginijaus Šeškaus auklėtinius. Serijoje iki dviejų pergalių vilniečiai pirmauja 1:0.

Vilniečiai šventė įtikinamą pergalę.<br>M. Kulbis
Vilniečiai šventė įtikinamą pergalę.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-04-25 08:55, atnaujinta 2018-03-07 18:42

D. Bauermanno ir V. Šeškaus komentarus rasite čia.

Žiūrovai. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir „Prienų“ rungtynes tribūnose stebėjo NBA duoną kremtantis Jonas Valančiūnas, anksčiau vilkėjęs sostinės komandos marškinėlius. Mačą taip pat stebėjo Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Sirgaliai J. Valančiūną pasitiko plojimu. Aukštaūgis mačo metu dalino autografus.

Žinutė. „Šeške, mažiau šneki – mažiau smirdi!“, - tokį plakatą iškėlė aktyvieji „Lietuvos ryto“ sirgaliai, kurie taip V. Šeškui priminė neseniai nuskambėjusią istoriją, kuomet „Prienų“ strategas prakalbo apie neva sutartas „Žalgirio“ ir Vilniaus klubų rungtynes. LKL už tai V. Šeškui skyrė įspėjimą, o treneris paneigė paskleistą informaciją.

Statistika.

„Lietuvos rytas“: N. Nedovičius – 20, R. Seibutis – 17, M. Katelynas – 13, T. Lydeka – 8, M. Palacio – 7, S. Babrauskas ir S. Buterlevičius – po 4, A. Jomantas (7 atk. kam.) - 2.

Prienai“: A. Valeika (7 atk. kam.) - 19, S. Vene (9 atk. kam.) - 11, A. Labuckas – 10, G. Kadžiulis – 9, P. Ivanauskas – 7, A. Milaknis ir G. Orelikas – po 4, E. Ežerskis – 3.

„Lietuvos rytas“ - „Prienai“

Dvitaškiai: 25/39 (64,1 proc.) - 15/22 (68,2 proc.)

Tritaškiai: 4/18 (22, 2 proc.) - 5/28 (17,9 proc.)

 Baudų metimai: 13/16 (81,3 proc.) - 22/32 (68,8 proc.)

 Atkovoti kamuoliai: 32 - 29

Perimti kamuoliai: 8 - 11

 Rezultatyvūs perdavimai: 10 - 13

Klaidos: 17 - 17

Rungtynės. Geriausiai rungtynių startą apibūdina žodžiai „klaidos“, „skubėjimas“, „nervingumas“. Abi ekipos žaidė skubotai ir nesilaikė trenerių nustatyto kurso. Sužaidus beveik keturias minutes rezultatas buvo 2:2. Ekipos po truputėlį įsivažiavo ir tai daryti geriau sekėsi V. Šeškaus auklėtiniams, kurie spurtavo ir kėlinį baigė turėdami pranašumą – 12:8.

Antrajame kėlinyje profesionalumą pademonstravo „Lietuvos ryto“ komanda, itin greitai išlyginusi rezultatą 12:12. Ilgai laukti nereikėjo ir vilniečiai šovė į priekį – 20:12. „Prienams“ nebepavyko priversti šeimininkų daug klysti ar mėtyti pro šalį ir į didžiąją pertrauką „Lietuvos rytas“ išėjo pirmaudamas 42:29.

Antrojoje rungtynių pusėje „Prienų“ komanda stokojo ir jėgų, ir ugnies. „Lietuvos rytas“ aiškiai kontroliavo situaciją ir neleido V. Šeškaus auklėtiniais pavojingai priartėti. Sužaidus tris minutes vilniečiai pirmavo 51:31, o kėlinį baigė turėdami penkiolikos taškų pranašumą.

Ketvirtajame kėlinyje „Prienai“ atkarpą laimėjo 10:4 ir skirtumą sumažino iki 55:64, tačiau „Lietuvos ryto“ komanda buvo šviežesnė ir tuo pasinaudojo, iškovojusi pergalę 75:67.

Starto penketai.

 „Lietuvos rytas“: T. Lydeka, R. Seibutis, S. Buterlevičius, M. Katelynas, N. Nedovičius.

„Prienai“: A. Labuckas, A. Valeika, G. Orelikas, G. Kadžiulis, A. Milaknis

Pirmasis kėlinys

D. Bauermannas ir jo auklėtinia iškėlė aukštai rankas sušuko „Lietuvos rytas“. Krepšininkai pajudėjo aikštės vidurio link, kur ginčo kamuolį laimėjo svečiai.

Pirmosios abiejų komandų atakos baigėsi nesėkmingai. Sirgaliai pirmą kartą kamuolį perskrodžiant lanko tinklelį pamatė sužaidus dvi minutes. Taškus greitos atakos metu pelnė R. Seibutis – 2:0.

Tačiau net ir atidarius sąskaitą komandos didinti taškų kraičio nepuolė. Skubėjimas, nervai ir klaidos – tai buvo pirmosios pirmojo kėlinio atkarpos atspindžiai.

Sužaidus beveik keturias minutes A. Valeika pelnė du taškus iš po krepšio – 2:2.

Netrukus du taškus pelnė R. Seibutis - 4:2. Įpusėjus kėliniui vilniečiams didesnį pranašumą suteikė M. Katelynas, tačiau apsiginti šeimininkams nepavyko ir A. Valeika skirtumą sumažino iki 4:6.

Netrukus prieniškiai spurtavo ir išsiveržė 9:6.

Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti porai minučių S. Vene dviem taikliais baudos metimais skirtumą padidino – 11:6. Per paskutinę itin chaotišką minutę „Lietuvos ryto“ krepšininkai nieko nesukūrė ir kėlinį „Prienai“ laimėjo 12:8.

Antrasis kėlinys

Per pertrauką D. Bauermannas garsiai ir aiškiai savo auklėtiniams liepė žaisti agresyviau ir nustoti nervintis. Į aikštę įėję „Lietuvos ryto“ krepšininkai atrodė užtikrinčiau ir greičiau nei per minutę rezultatą išlygino – 12:12.

Netrukus N. Nedovičius taikliai atakavo nuo trijų taškų linijos – 15:12. Sužaidus tris minutes „Lietuvos rytas“ jau pirmavo 20:12.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ įpusėjus kėliniui buvo ant bangos. D. Bauermanno auklėtiniai pirmavo 26:16. Netrukus po dar vienos greitos atakos S. Buterlevičius pelnė du taškus – 28:16.

A. Labuckas turėjo progą pelnyti du taškus greitos atakos metu, tačiau nesugebėjo - vilniečiai apsigynė ir patys pelnė du taškus - 30:19.

Likus žaisti tris minutes iki didžiosios pertraukos žaidimas buvo nusistovėjęs. M. Palacio sugrąžino vilniečiams trylikos taškų pranašumą – 34:21, netrukus taškais atsakė „Prienai“ - 23:34. Į didžiąją pertrauką „Lietuvos ryto“ krepšininkai išėjo pirmaudami 42:29.

Trečiasis kėlinys

Po didžiosios pertraukos sužibėjo T. Lydeka, kuris per pirmąją ataką pataikė du taškus ir privertė prasižengti varžovą. Lietuvis nuo baudų metimo linijos atakavo taikliai ir vilniečiai įgijo didžiausią pranašumą - 45:29. Netrukus vilniečiai gynyboje grubiai suklydo ir prieniškiai atidarė trečiojo kėlinio sąskaitą - 31:45.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai ir toliau nemažino apsukų. Sužaidus tris minutes šeimininkai turėjo ryškų pranašumą, o „Prienai“ - ryškių problemų – 51:31.

Iki kėlinio pabaigos likus trims minutėms matėsi, kad „Prienų“ krepšininkai jau pavargę, stokoja užsidegimo. Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti porai minučių „Prienai“ pradžiugino kruopelę savo sirgalių – S. Vene įdėjo į krepšį. Tačiau „Lietuvos rytas“ atsakė tritaškiu – 60:42.

Trečiasis kėlinys baigėsi „Lietuvos ryto“ komandai pirmaujant 60:45.

Ketvirtasis kėlinys

„Prienai“ kėlinį pradėjo improvizuotu tritaškiu, tačiau netrukus „Lietuvos rytas“ už tokį akibrokštą svečius baudė – 64:48. V. Šeškus pademonstravo, kad be kovos nepasiduos. „Prienai“ ėmė kibiai gintis ir tai suveikė – tryse prieš R. Seibutį stoję prieniškiai privertė jį suklysti ir sumažino skirtumą iki 53:64.

Netrukus „Lietuvos ryto“ sirgaliai ėmė šaukti ir ploti – N. Nedovičius galingai blokavo G. Oreliką, mėginusį įkrauti į krepšį. Tačiau kamuolys ir toliau buvo „Prienų“ rankose, kurie iš antro karto pelnė du taškus – 55:64.

G. Orelikas turėjo progą sumažinti skirtumą, tačiau „Lietuvos rytas“ apsigynė.

Sužaidus beveik šešias minutes A. Labuckas pataikė tritaškį, tačiau „Prienams“ iki „Lietuvos ryto“ reikėjo daugiau – 58:69.

Likus žaisti pustrečios minutės „Prienai“ pralaiminėjo 62:71. Kamuolys buvo šeimininkų rankose ir N. Nedovičius nesunkiai pelnė du taškus – 73:62. Netrukus greitą ataką surengė R. Seibutis ir M. Katelynas – 75:62.

Vilniečiai neketino varžovams nusileisti, neklydo ir laimėjo 75:67.

***

Įspėjimas. Šią savaitę „Prienų“ treneriui V. Šeškui LKL skyrė įspėjimą. Strategas po „Lietuvos ryto“ pergalės rungtynėse su „Žalgiriu“ paskleidė sąmokslo teoriją neva ekipos buvo susitarusios dėl baigties. Klubai po V. Šeškaus pasisakymų kreipėsi į lygą ir pareikalavo, kad treneris paneigtų nepagrįstas kalbas.

Sezonas. „Lietuvos ryto“ krepšininkai po pergalės prieš „Žalgirį“ užėmė antrąją reguliariojo sezono vietą. Vilniečiai per dvylika mačų patyrė tik du pralaimėjimus. „Prienų“ komanda, iškovojusi 16-a pergalių ir patyrusi 4 pralaimėjimus, buvo trečia.

Ketvirtfinalis. Ketvirtfinalyje „Lietuvos ryto“ krepšininkai dukart iš eilės nugalėjo Utenos „Juventus“ ekipą. „Prienų“ serija taip pat neužtruko – V. Šeškaus auklėtiniai dukart iš eilės nugalėjo „Šiaulius“.

Pralaimėjimas. „Prienų“ krepšininkai LKL reguliariajame sezone apkartino „Lietuvos ryto“ kelionę. Namuose žaidę prieniškiai 82:76 nugalėjo Vilniaus ekipą.

Baudėjai. Pergalę iškovojusią „Prienų“ komandą į priekį vedė Gintaras Kadžiulis ir Gediminas Orelikas, atitinkamai pelnę 20 ir 18 taškų.

Trečias kartas. „Prienų“ komanda į LKL pusfinalį pateko trečiąjį kartą. Abu kartus prieniškiai seriją pralaimėjo 0:2. 2011 metais juos nugalėjo „Lietuvos ryto“ komanda, o pernai – Kauno „Žalgiris“. „Lietuvos rytas“ pusfinalyje žaidžia 16-ąjį kartą. Penkiolika kartų ši ekipa žengė į finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.