EUROLYGA 2023

Būsimos LKL finalo kovos - J. Kazlausko ir A. Sireikos akimis

Jie yra stovėję ir prie Kauno „Žalgirio", ir prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandų vairo. Šie treneriai yra ne kartą pasidabinę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedais. Jonas Kazlauskas ir Antanas Sireika ne kartą kovojo LKL finalo serijoje būdami skirtingose barikadų pusėse. Todėl garsūs šalies krepšinio specialistai susidomėję laukia Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ akistatos - stipriausi šalies klubai jau penkioliktą kartą LKL istorijoje kovos dėl čempiono vardo. Treneriai prognozuoja įdomią ir atkaklią seriją, tačiau abu tvirtina, kad pergalingą finišą pasieks Kauno „Žalgiris“.

A. Sireika ir J. Kazlauskas pergalę prognozuoja žalgiriečiams.<br>G. Šiupario ir M. Kulbio nuotr.
A. Sireika ir J. Kazlauskas pergalę prognozuoja žalgiriečiams.<br>G. Šiupario ir M. Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 30, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:24 PM

Vilniečių neslėgs spaudimas

Šiuo metu Japonijoje dirbantis treneris A. Sireika 2002-2006 metais treniravo Kauno „Žalgirį“ ir tris sezonus iš eilės tapo LKL čempionu. Po dvejų metų strategas trumpam stojo prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo.

„Vilniaus „Lietuvos ryto“ stiprioji pusė – psichologija. Jų neslėgs spaudimas, būdingas rungtynių favoritams. Tuo tarpu žalgiriečiai tokį spaudimą jaus. Jie visą sezoną demonstravo gerą žaidimą ir aukštus rezultatus, todėl ir dabar juos slegia favoritų etiketė.

Kita vertus, „Žalgiris“ yra užsigrūdinusi komanda, kiekvienais metais rungtyniaujanti su stipriomis ekipomis ir šiemet patekusi į Eurolygos „Top 16“ etapą. „Lietuvos ryto“ pasirodymas tarptautiniuose turnyruose baigėsi ties pirmu etapu.

Individualus žaidėjų meistriškumas – taip pat „Žalgirio“ pusėje“, - svarstė treneris.

A. Sireika nesiėmė prognozuoti, kiek rungtynių gali prireikti LKL finalo serijoje, tačiau paklaustas, kuriai komandai prognozuoja galutinę pergalę, atsakė: „Manau, kad laimės „Žalgiris“.“

Kauniečiams padės patirtis

Iš Kinijos grįžęs Lietuvos rinktinės treneris J. Kazlauskas Lietuvos čempiono vardu džiaugėsi dirbdamas ir „Žalgiryje“, ir „Lietuvos ryte“.

Lietuvos rinktinės treneris akcentavo, kad „Žalgirio“ stiprioji pusė – komandos komplektacija ir patirtis.

„Kauniečiai turi daugiau patyrusių žaidėjų, kurie yra pratę žaisti aukščiausio lygio krepšinį. Tokie krepšininkai kaip Rimantas Kaukėnas, broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Robertas Javtokas yra daug kartų dalyvavę stipriausių Europos lygų atkrintamosiose varžybose, finaluose.

Be to, „Žalgiris“ turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą.

Nežinau, kiek įtakos jų žaidimui turės problemos komandos viduje. Tai yra didžiausias minusas“, - kalbėjo J. Kazlauskas.

„Kokios komandos savybės padėtų laimėti vilniečiams?“ - paklausėme trenerio. J. Kazlauskas patylėjęs susimąstė.

„Sunku rasti ypač stiprių savybių žaidžiant prieš „Žalgirį“. Vilniečių pliusas – kad jų neslėgs psichologinė įtampa, nes serijos favoritas yra „Žalgiris“. „Lietuvos rytas“ - jaunesnė komanda, gal atsiras azartas... Šiemet sunku rasti daugiau pliusų“, - sakė treneris.

Kelių rungtynių prireiks siekiant išsiaiškinti nugalėtoją, J. Kazlauskas taip pat neprognozavo. „Žinau tik tiek, kad nugalės stipresni. Šiais metais stipresnis yra „Žalgiris“, - įsitikinęs treneris.

LKL finalo tvarkaraštis

1 rungtynės – balandžio 30 d. (antradienį) 19 val. Kaune.

2 rungtynės – gegužės 2 d. (ketvirtadienį) 18 val. 45 min. Vilniuje.

3 rungtynės – gegužės 4 d. (šeštadienį) 19 val. Kaune.

4 rungtynės – gegužės 7 d. (antradienį) 18 val. 45 min. Vilniuje.

5 rungtynės (jei prireiks) – gegužės 10 d. (penktadienį) 19 val. Kaune.

6 rungtynės (jei prireiks) – gegužės 12 d. (sekmadienį) 18 val. 45 min. Vilniuje.

7 rungtynės (jei prireiks) – gegužės 14 d. (antradienį) 19 val. Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.