EUROLYGA 2023

M. Gecevičius skambučio iš J. Kazlausko kol kas nesulaukė

Specialiai lrytas.lt, Londonas

M. Gecevičius sutinka, kad prieš metus mažai kas tikėjosi, jog finalą laimės „Olympiakos“.<br>R. Kazilionis
M. Gecevičius sutinka, kad prieš metus mažai kas tikėjosi, jog finalą laimės „Olympiakos“.<br>R. Kazilionis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

2013-05-10 09:43, atnaujinta 2018-03-06 23:36

Martynas Gecevičius ramiai mėtė į krepšį ketvirtadienio vakarą baigiantis Pirėjo „Olympiakos“ treniruotei Londono „O2“ arenoje. Ramūs – bent jau išoriškai – atrodė ir kiti Eurolygos čempionų titulą ginsiantis Graikijos klubo krepšininkai, kurių penktadienį laukia pusfinalio mačas su Maskvos CSKA.

„Šioms rungtynėms ruošėmės dešimt dienų. Nedarėme kažko ypatingo – tą patį, ką ir visą sezoną: nagrinėjame varžovų žaidimą, darome savo derinius, dėliojame taktiką, – kalbėjo 193 cm ūgio lietuvis, kuriam kitą savaitę sukaks 25-eri. – Na, gal dirbame šiek tiek atidžiau, nes laukia tikrai svarbios varžybos“.

Pusfinalio tarp „Olympiakos“ ir CSKA atmosferą kaitina pernykštė dvikova, kai lemiamame Eurolygos mače Pirėjo komanda sensacingai palaužė Rusijos superklubą 62:61.

M. Gecevičius sutinka, kad prieš metus mažai kas tikėjosi, kad finalą laimės „Olympiakos“, o šiemet situacija – kitokia: „Aišku, varžovai į mus turbūt žiūri rimčiau. Ypač CSKA, nes pernai labai nudegė. Kita vertus, ir šiemet nesame favoritai laimėti Eurolygą. O siurprizų gali būti visokių“.

Šį sezoną M. Gecevičius Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai žaidė 6 min., o jo rezultatyvumo vidurkis – 1 taškas. Neretai lietuvis išvis nepakildavo nuo suolo – kaip kad nutiko pernai finalo ketverte Stambule.

Didelis klausimas, ar „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas juo staiga ims pasitikėti per lemiamas šio sezono Eurolygos kovas.

„Aš visada esu pasiruošęs žaisti, toks mano darbas. Pernai turbūt labiau negu šiemet tikėjausi pasirodyti aikštėje, bet nieko nepadarysi – yra kaip yra“, – sakė M. Gecevičius.

Jis purto galvą paklaustas, ar sulaukė rinktinės trenerio Jono Kazlausko skambučio ir taip pat stengiasi negalvoti apie tai, kuriam klubui atstovaus kitą rudenį.

„Noriu pirmiausia pabaigti šį sezoną. Liko mėnuo. Po Eurolygos finalo ketverto dar laukia Graikijos čempionatas. Todėl dabar stengiuosi atsiriboti nuo visų pašalinių dalykų“, – tikino krepšininkas.

„Olympiakos“ savininkai nežadėjo jokių išskirtinių premijų žaidėjams, jei šie laimėtų Eurolygą. Bet Pirėjo klubo aistruoliai tiki savo komanda.

„Kai ateina lemiamos varžybos, sirgaliai visada palaiko mus labiau nei sezono pradžioje ar viduryje“, – sakė M. Gecevičius.

O kas svarbiau „Olympiakos“ komandai ir gerbėjams – triumfas Eurolygoje ar Graikijos čempionate, kur laukia amžinas priešas Atėnų „Panathinaikos“?

„Nežinau. Mums svarbu viskas, o kai kurie fanai, kai pernai grįžome į Pirėjų laimėję Eurolygą, sakė: svarbiausia nugalėkite „Panathinaikos“, – sakė M. Gecevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.