EUROLYGA 2023

V. Spanoulis: „Tai buvo trys neįtikėtinos dienos Londone“

Vassilis Spanoulis iki didžiosios pertraukos šaudė pro šalį, bet kai labiausiai reikėjo - prabilo kaip reikiant. Pirėjo „Olympiakos“ lyderis trečiojo kėlinio pradžioje smeigė tris tritaškius iš eilės, dar labiau įkvėpė savo komandą, kuri Eurolygos finale Londono „O2“ arenoje 100:88 nugalėjo Madrido „Real“ ir apgynė čempionės titulą. 22 taškus pelnęs ir 4 rezultatyvius perdavimus atlikęs 30-metis V. Spanoulis tapo naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

V. Spanoulis tapo naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.<br>AP
V. Spanoulis tapo naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:05 PM

„Tai buvo trys neįtikėtinos dienos Londone. Atvykome čia kaip čempionai, bet kartu ir kaip autsaideriai. Šį sezoną turėjome įveikti daug kliūčių, tačiau jos mus padarė tik stipresnius. Kaip ir šiame finale, mes ne vieneriose rungtynėse pavydavome nutolusį varžovą. Nugalėjome „Efes Pilsen“, nors atsilikinėjome 15 taškų ir pratęsėme kovą dėl čempionų titulo.

Šiame finalo ketverte mes įveikėme dvi labai stiprias komandas ir nusipelnėme būti Europos viršūnėje.

Pastarosios dvejos rungtynės man buvo labai sunkios - dažnai susidurdavau su dviejų ar trijų varžovų gynyba. Tačiau toks mano vaidmuo - pritraukti kuo daugiau žaidėju ir suteikti daugiau erdvės savo komandos draugams.

Pelnyti 100 taškų Eurolygos finale taip pat yra didžiulis pasiekimas. Ši komanda turi neįtikėtiną atmosferą, kiekvienas žino savo vaidmenį. Atėjęs naujas treneris pateko į sudėtingą situaciją. Tačiau mes buvome didelė šeima ir parodėme puikų charakterį.

Dabar mėgausimės šia pergale - taip nutinka ne kasdien. Prireikia 15 metų, kad laimėtum tokį titulą, o tai pavyksta padaryti dvejus metus iš eilės“, - džiaugėsi V. Spanoulis, kuris praėjusią savaitę buvo išrinktas ir naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.