EUROLYGA 2023

Graikija nusilenkė savo krepšinio karaliams

Džiaugtis krepšinio klubų tarptautiniais laimėjimais graikams jau tapo įprasta. Tačiau pergalės neatsibosta ir kiekvienas naujas trofėjus sukelia naują euforijos pliūpsnį.

Daugiausia liaupsių sulaukė Pirėjo komandos lyderis V. Spanoulis.<br>AP
Daugiausia liaupsių sulaukė Pirėjo komandos lyderis V. Spanoulis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

May 14, 2013, 9:01 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:57 PM

„Olympiakos” triumfas Londone suteikė graikų aistruoliams dar vieną priežastį didžiuotis savo krepšiniu.

„Ši komanda gali viską. Jos gynyba gali supančioti tokius Europos krepšinio milžinus kaip Maskvos CSKA. Jos puolimas gali sudaužyti tokius gynybos įtvirtinimus kaip „Real”.

Ji gali laimėti gerai žaisdama vos keliolika minučių arba diktuoti sąlygas tris kėlinius. Ji gali laimėti titulus įmesdama 62 taškus arba pelnydama visą 100.

Jai visai nesvarbu, kokiu keliu eiti pergalės link”, – gyrė čempionus dienraštis „Eleutherotypia”.

O pergalės džiaugsmą dar labiau padidino tai, kad „Olympiakos” sugebėjo atsitiesti po itin prasto pirmojo kėlinio, kurį pralaimėjo 10:27.

„Po pragariško pirmojo ketvirčio „Olympiakos” pakilo, sužaidė neįtikėtinus tris kėlinius ir parodė, kas yra Europos krepšinio šeimininkas.

Karalienė mirė, tegyvuoja Karalius”, – vos nuaidėjus finalo sirenai paskelbė sentragoal.gr antraštė.

„Karaliene” graikai vadina Ispanijos „karališkąją” komandą, o finalo „Karalius” buvo Vassilis Spanoulis, kurio vardas graikiškai rašomas beveik taip pat, kaip žodis „karalius” („vasilias” – skiriasi tik dvi raidės).

V.Spanoulis buvo apdovanotas naudingiausio finalo ketverto krepšininko prizu ir tapo vos antruoju žaidėju, baigiamajame Eurolygos turnyre geriausiu išrinktu tris kartus (pirmasis buvo kroatas Tonis Kukočas).

„Eurolygos istoriją rašo V. Spanoulis”, – tvirtino dienraštis „Nautemporike”.

„Šie metai jam yra ypač sunkūs. Tačiau sekmadienį jis buvo tarsi persirengęs Džeimsas Bondas ir parodė, kad yra pasirengęs viskam”, – apie naudingiausią finalo ketverto krepšininką rašė dienraštis „Ta Nea”.

Šįmetis „Olympiakos” triumfas buvo išskirtinis, nes Pirėjo ekipa į viršūnę kopė vedama trenerio Georgio Bartzoko, kuris tapo pirmuoju Eurolygos čempiono vardą laimėjusiu Graikijos krepšinio specialistu.

„G. Bartzokas įtiko ne visiems ir būdavo kritikuojamas netgi po laimėtų rungtynių. Tačiau pergalė Eurolygos finale įrodė jo vertę”, – trenerį gyrė sentragoal.gr.

Vis dėlto nusivylimo nuosėdų graikams liko.

„Dėl labai brangaus pragyvenimo, tuščių tribūnų, menko susidomėjimo krepšiniu, anglų abejingumo šis finalo ketvertas buvo prasčiausias per visą istoriją”, – tvirtino sentragoal.gr apžvalgininkas Thanasis Asproulias.

Graikai linkėjo Eurolygos vadovams nekartoti klaidų ir pareiškė turintys vilties, kad kitais metais baigiamąjį turnyrą rengs krepšinį mylintys ir šventinę atmosferą sukurti galintys miestai: „Tikiuosi, kad finalo ketvertas pajudės į Rytus ir vyks Belgrade, Liublianoje arba Kaune.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.