EUROLYGA 2023

Kas laukia CSKA trenerio E. Messinos?

Rusijos krepšinio gerbėjai - apstulbę. 44 milijonų eurų biudžetą turintis Maskvos CSKA klubas į Londone vykusį Eurolygos finalo ketvertą vyko kaip favoritas, grįžo kaip pralaimėtojas. Ettore Messinos treniruojamą komandą ir jos gerbėjus iš „Barcelona“ klubo išplėšta pergalė (74:73) mažajame finale mažai guodžia.

Kol kas neaišku, ar E. Messina tikrai išsilaikys CSKA trenerio poste.<br>AP
Kol kas neaišku, ar E. Messina tikrai išsilaikys CSKA trenerio poste.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2013, 1:19 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:07 PM

Visus nuginklavo beviltiškas CSKA žaidimas su Pirėjo „Olympiakos“ - čempionų titulą apgynęs graikų klubas pusfinalyje pažemino Rusijos pažibą 69:52.

Ne čempioniška komanda

„Sport-express“ pastebi, kad šios sudėties CSKA nebuvo pasiruošusi iškovoti pačias svarbiausias pergales ir užsimena, kad būtina žaidėjų rotacija.

„CSKA lyderiams rankos drebėjo. Jeigu rankos dreba, reiškia, komanda - ne čempioniška. Tai buvo visai ne čempioniška komanda. Tai buvo gėda, kurią galėtume palyginti su 2005-ųjų finalo ketvertu Maskvoje, kai CSKA pusfinalyje pralaimėjo Vitorijos „Tau Ceramica“ (dabar - „Caja Laboral“. - Red.). Ir tada, ir dabar iškilo du svarbūs klausimai - kodėl susimovė dabar ir ką daryti toliau?

Ką daryti? Reikia padaryti išvadą, kurią girdėjome prieš aštuonerius metus: „Yra geri žaidėjai, yra finalų žaidėjai“. Nei Milošas Teodosičius, nei Nenadas Krstičius į antrąją kategoriją, akivaizdu, nepatenka. Ši CSKA - gera komanda, bet ji tikrai ne čempioniška o, priešingai - nesugebanti tapti čempioniška. Ir tai reiškia, kad dalį žaidėjų (ir pačių brangiausių) reikia keisti“, - rašo „Sport-express“.

Kas laukia E. Messinos?

„Atleisti lengva, suprasti - sunku“, - rašo leidinys „Sport-express“. Rusų žurnalistus stebino ramus ir nepanikuojantis E. Messina.

„Šiek tiek liūdnas, bet giedras žvilgsnis, išsamūs atsakymai, didžiulė tolerancija. Kaip jis paskandino savo asmeninį vidinį Vezuvijų? Kaip jis galėjo suvaldyti savo aistras?“ - stebėjosi „Sport-Express“.

Nors jau kalbos apie italo pasitraukimą įgauna vis didesnį pagreitį, pats E. Messina stovi tvirtai. Bent jau kol kas.

„Palikti CSKA? Aš apie tai nekalbėjau. Turėjau galvoje, kad pasibaigus sezonui, kaip ir visada, reikia susėsti ir išanalizuoti tai, kas buvo, nustatyti klaidas ir priimti sprendimus formuojant komandą kitam sezonui“, - portalui championat.ru kalbėjo E. Messina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.