EUROLYGA 2023

Broliai Maciai jau prašo R. Fernandezo atleidimo

Broliai Maciai, kovo pradžioje po Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių užsipuolę Ispanijos klubo žvaigždę Rudy Fernandezą, keičia toną. Nors lietuviškus pasus turintys Nauris ir Normundas Lietuvos žiniasklaidoje kartojo, kad neketina atsiprašyti užpulto krepšininko, Ispanijos spaudai jie kalbėjo kitaip.

Latvijoje gyvenantys broliai įsitikinę, kad Eurolygos jiems skirtas draudimas iki gyvenimo galo lankytis Eurolygos ir Europos taurės rungtynėse yra per griežta bausmė.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Latvijoje gyvenantys broliai įsitikinę, kad Eurolygos jiems skirtas draudimas iki gyvenimo galo lankytis Eurolygos ir Europos taurės rungtynėse yra per griežta bausmė.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 1:06 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:25 PM

„Geriau lietuvišką pasą atiduosiu, nei jo atsiprašysiu. Rudy atsiprašyčiau tik tuomet, jei jis atsiprašytų Lietuvos“, - portalui lrytas.lt dar balandžio pradžioje sakė po Eurolygos rungtynių R. Fernandezui smogęs Nauris.

Dabar jų pozicija pasikeitė. „Prašome atleidimo - Rudy, jo tėvų, jo šeimos ir visų ispanų. Taip pat norėtume atsiprašyti Madrido „Real“ ir šios komandos aistruolių. Tikimės, kad nesugadinome Lietuvos sirgalių įvaizdžio“, - ispanų spaudai sakė broliai Maciai, kuriuos cituoja portalas sportyou.es.

Jie dar kartą pakartojo, kad įniršo, nes krepšinio žvaigždės buvo išvadinti komunistais, tačiau, priešingai nei anksčiau, sušvelnino savo kalbas.

„Mes labai apgailestaujame. Tikimės, kad Rudy supranta, jog tai, kas įvyko, buvo tam tikras spaudimo rezultatas. Juk taip nutinka ir žaidėjams, kai jie kovoja aikštėje. Labai skaudu, kai tave pavadina komunistu - Lietuvoje tai yra didžiulis įžeidimas, nes šalis patyrė labai daug baisių dalykų Sovietų Sąjungos okupacijos metais, daug lietuvių buvo ištremti į Sibirą, daug buvo nužudyta. Mes su broliu augome žiauriomis sąlygomis, mūsų tėvas mirė, kai buvome labai jauni“, - pasakojo Normundas.

Latvijoje gyvenantys broliai įsitikinę, kad Eurolygos jiems skirtas draudimas iki gyvenimo galo lankytis Eurolygos ir Europos taurės rungtynėse yra per griežta bausmė.

Broliams atstovaujantis advokatas prieš tris savaites Eurolygai ir „Eurosport“ televizijai išsiuntė oficialų raštą su reikalavimais.

Iš viso broliai tikisi gauti 620 tūkst. eurų. Iš šių pinigų jie žada padengti Kauno „Žalgiriui“ Eurolygos skirtą 25 tūkst. eurų baudą, įkurti fondą, pavadinimu „Braliukui“, ir aukoti labdarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.