EUROLYGA 2023

G. Oreliko gimtadienio dovana - kontraktas su Vilniaus „Lietuvos rytu“

Rezultatyviausias ir naudingiausias šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėjas Gediminas Orelikas jau žino, kur žais kitą sezoną. 23 metų 200 cm ūgio puolėjas sukirto rankomis su Vilniaus „Lietuvos rytu“ - šiaulietis su šalies vicečempionų klubu pasirašė sutartį dvejiems metams.

G. Orelikas šį sezoną buvo "Prienų" lyderis.<br>G. Šiuparys
G. Orelikas šį sezoną buvo "Prienų" lyderis.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

May 17, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:48 PM

„Galima sakyti, kad pats sau įteikiau dovaną“, - nusijuokė šią savaitę 23-ąjį gimtadienį sutikęs G. Orelikas.

„Prienų“ komandoje šį sezoną žibėjęs G. Orelikas, sulaukęs pasiūlymo iš Vilniaus komandos, ilgai nedvejojo.

„Kaip ir visi žmonės, šiek tiek pagalvojau. Tai aukštesnio lygio komanda nei buvo Prienuose, žaidžia Eurolygoje. Klubas pasiūlė geras sąlygas“, - kalbėjo krepšininkas.

Buvęs „Prienų“ lyderis LKL pirmenybėse šį sezoną demonstravo įspūdingą žaidimą - per 20 rungtynių iš viso jis surinko 349 taškus, o per mačą vidutiniškai pelnydavo po 17,5 taško. Puolėjas taip pat atkovodavo po 5,7 taško ir rinkdavo po 21 naudingumo balą.

„Dirbau kartu su visa komanda. Tiesiog ekipos draugai leido taip žaisti, mielai atlikdavo perdavimus, pasitikėjo. Treneris Virginijus Šeškus suteikė daug žaidimo minučių, leido laisvai atakuoti“, - nuopelnų sau nepriskyrė G. Orelikas, Prienų komandos marškinėlius vilkėjęs pustrečių metų.

Krepšininkas kitų klubo susidomėjimą juto ir sezono metu - signalų sulaukė iš Kauno „Žalgirio“. Pavasarį žaidėjo agentą pasiekdavo žinutės iš užsienio, bet Vilniaus klubo pasiūlymas buvo rimčiausias.

„Sezono metu „Žalgiris“ domėjosi, bet taip viskas ir baigėsi. Kalbėjau su agentu, sakė, kad kažkas buvo ir iš užsienio, bet nieko konkretaus“, - sakė G. Orelikas.

Po alinančio sezono krepšininkas planuoja dar mažiausiai  bent dvi savaites skirti poilsiui, o vėliau pradės pamažu sportuoti ir ruoštis naujam karjeros etapui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.