EUROLYGA 2023

Ph. Jacksonas: „M. Jordanas geresnis už K. Bryantą“

Philas Jacksonas turi savo mėgstamiausią krepšininką. Tituluočiausias NBA treneris niekada nemėgo lyginti dviejų krepšininkų, su kuriais jam teko dirbti - Michaelo Jordano ir Kobe Bryanto.

M. Jordanas (kairėje) sulaukė daugiau Ph. Jacksono simpatijų nei K. Bryantas (dešinėje).<br>AP nuotr. iš archyvo
M. Jordanas (kairėje) sulaukė daugiau Ph. Jacksono simpatijų nei K. Bryantas (dešinėje).<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:09 PM

Tačiau savo knygoje „Vienuolika žiedų: sėkmės siela“ 67-erių treneris atskleidžia savo nuomonę apie šiuos krepšininkus ir didesnes simpatijas skiria M. Jordanui, skelbia usatoday.com.

„Michaelas buvo charizmatiškesnis ir labiau bendraujantis nei Kobe. Jam patikdavo leisti laiką su komandos draugais ir apsaugininkais, žaisti kortomis, rūkyti cigarus ir juokauti. Kobe yra kitoks. Būdamas paauglys jis buvo uždaro būdo, iš dalies dėl to, kad buvo jaunesnis už kitus. Nelankė koledžo, todėl nesuformavo stiprių socialinių įgūdžių“, - savo knygoje rašo Ph. Jacksonas.

Chicago Bulls“ ir „Los Angeles Lakers“ ekipas treniravęs specialistas rašo, kad didžiausias M. Jordano pranašumas - įgimtos jo, kaip lyderio savybės ir tobulesni įgūdžiai krepšinio aikštėje.

„Didžiausias skirtumas tarp šių dviejų žaidėjų mano požiūriu yra tai, kad Michaelas turėjo visas lyderio savybes. Jis visada puikiai kontroliuodavo komandos klimatą. Tuo tarpu Kobei prireikė nueiti ilgą kelią, kad tai pasiektų.

Be abejonių, Michaelas buvo kietesnis ir geresnis gynėjas. Jis galėdavo įveikti beveik visas užtvaras ir išjungti iš žaidimo bet kurį varžovą. Kobe labai pasikliaudavo savo lankstumu ir gudrumu, tačiau gynyboje jis dažnai rizikuodavo ir už tą riziką dažnai sumokėdavo.

Michaelas buvo stipresnis, platesnių pečių ir tvirtesnio kūno. Be to, jo rankos buvo ilgesnės, todėl jis geriau kontroliavo kamuolį. Kobe daug triukų išmoko iš M. Jordano ir mes jį dažnai naudodavome kaip slaptą ginklą gynyboje, kai reikėdavo rungtynes pakreipti reikiama kryptimi“, - rašo Ph. Jacksonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.