EUROLYGA 2023

A. Kirilenka: „CSKA ekipa NBA lygoje būtų tarp autsaiderių“

Andrejus Kirilenka įgėlė Maskvos CSKA komandai. Praėjusį sezoną Rusijos superklube žaidęs, o šį „Minesotta Timberwolves“ ekipos marškinėlius vilkėjęs 32 metų 206 cm ūgio puolėjas teigė, kad silpniausi NBA klubai lengvai patektų į Eurolygos finalo ketvertą, o pajėgiems Europos klubams NBA lygoje būtų labai sudėtinga kovoti dėl išlikimo.

A. Kirilenka nesižavi CSKA komandos žaidimu.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
A. Kirilenka nesižavi CSKA komandos žaidimu.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-20 11:52, atnaujinta 2018-03-06 12:52

„Bet kuris NBA klubas tikrai patektų į Eurolygos finalo ketvertą. Ir nesvarbu, kuris - „Miami Heat“ ar „Charlotte Bobcats“. O toliau - jau loterija. Tačiau greičiausiai NBA klubas būtų favoritas ir niekas nepagalvotų, kad jis gali pralaimėti.

Viskas juk sprendžiasi vienose rungtynėse, o ne serijoje iki keturių pergalių - gali laimėti bet kuris klubas“, - kalbėjo A. Kirilenka.

Paklaustas, ką NBA lygoje galėtų pasiekti tokie klubai kaip Maskvos CSKA ar Eurolygos čempionas Pirėjo „Olympiakos“, A. Kirilenka nevyniojo žodžių į vatą.

„Manau, jie būtų „Charlotte Bobcats“ - silpniausios iš 30 lygos komandų - lygio. Žinoma, komandų žaidimo skirtumai ir stiliai skiriasi - Europoje krepšinis yra labiau komandinis, o JAV svarbiausia greitis, jėga, individualūs veiksmai.

Žaidėjų, kurie galėtų patys susikurti progas metimui Europoje yra labai nedaug, o NBA - mažiausiai po 4-5 kiekviename klube, jau nekalbant apie tokias komandas kaip „San Antonio Spurs“ ir „Memphis Grizzlies“, - kalbėjo A. Kirilenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.