EUROLYGA 2023

Vaikų globos namų vaikus krepšinio mokė A. Gronskis ir L. Kvedaravičius (video)

Projekto „Samsung karta“ globojami talentingiausi Lietuvos jaunieji krepšininkai treniruotėse įgytomis žiniomis praėjusį savaitgalį pasidalijo su vaikų globos namų „Gilė“ auklėtiniais.

A. Gronskis ir L. Kvedaravičius vaikus mokė krepšinio paslapčių.
A. Gronskis ir L. Kvedaravičius vaikus mokė krepšinio paslapčių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 4:47 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:13 AM

Krepšinio eksperto Lino Kvedaravičiaus paskaitoje perspektyviausi šalies krepšinio mokyklų auklėtiniai įgijo žinių apie metimo technikos niuansus, o vėliau teoriją įtvirtino ir praktinėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo trenerio Arvydo Gronskio surengtoje treniruotėje.

Po pratybų jaunieji krepšininkai kartu su savo treneriais išskubėjo į Valakampių pušyne įsikūrusius Vilniaus vaikų socialinės globos namus „Gilė“, kur sukauptą patirtį perdavė mažiau likimo apdovanotiems bendraamžiams.

Jaunieji krepšininkai greitai rado bendrą kalbą su „Gilės“ vaikais ir džiaugsmingai priėmė jų mestą iššūkį pasivaržyti krepšinio aikštelėje. Ekspromtu surengtas „Karavano“ varžybas laimėjo „Gilės“ auklėtinis.

„Šiems vaikams labiausiai trūksta bendravimo. Galbūt pamokos krepšinio aikštelėje paskatins juos rimčiau sportuoti ir siekti savo svajonės“, – sakė projekto „Samsung karta“ ambasadorius L. Kvedaravičius.

Pabendravę su „Gilės“ vaikais projekto „Samsung karta“ globotiniai grįžo į Mykolo Romerio universiteto krepšinio aikštelę, kur demonstravo savo meistriškumą rungtynėse su Sostinės krepšinio mokyklos auklėtiniais.

„Kamuolio varymo elementui reikia skirti labai didelį dėmesį, – kalbėdamas apie pagrindinį savaitgalio pratybų tikslą pažymėjo A. Gronskis. – Lietuvos stiprybė – komandinis krepšinis, tačiau individualiai kažkiek nusileidžiame varžovams. Norėtųsi, kad šie vaikai užaugę būtų konkurencingi tiek žaisdami vyrų rinktinėje, tiek klubuose.“

„Bandome vaikinams įskiepyti tam tikrus dalykus, kurie bus labai svarbūs ateityje. Norime, kad jie nedarytų tų klaidų, kurias mes darėme vaikystėje ir taip sutrumpinti jų kelią meistriškumo link, – tvirtino L. Kvedaravičius. – Šiame projekte dalyvaujantys vaikai per pusmetį gerokai patobulėjo. Jie auga, keičiasi ir jų krepšinio supratimas. Vaikai pamatė daugybę trenerių, susidraugavo ir bendrauja visiškai kitaip – kaip komanda. Jų meistriškumas tikrai kitoks, nei buvo rudenį. Savo komandose jie jau yra pranašesni už kitus vaikus. Manau, šis projektas tikrai turi prasmę ir toliau sieks savo tikslų.“

Projekto „Samsung karta“ dalyviai vasarą ilsėtis neketina – birželį talentingiausi šalies krepšininkai vyks į Kauną, kur dalyvaus kitų žymių Lietuvos trenerių surengtose pratybose.

Iš viso projekte dalyvauja 14 vaikų iš 7 krepšinio mokyklų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

„Samsung karta“ projekto tikslas – jaunajai šalies krepšinio kartai suteikti geresnes sąlygas tobulėti ir siekti sportinių tikslų. Ilgalaikio projekto metu „Samsung“ globoja talentingiausius šalies krepšinio mokyklų auklėtinius, kuriuos atrinko Lietuvos krepšinio federacija, treneriai ir mokyklų vadovai.

„Samsung“ jau aštuntus metus remia Lietuvos krepšinį. Šiemet kompanija rėmė Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų, Pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų ir Europos jaunių (iki 18 m.) vaikinų krepšinio čempionatus. Londono 2012 metų olimpinių žaidynių rėmėja „Samsung“ turėjo išskirtines teises kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu organizuoti šalyje deglo nešėjų atranką. Olimpinį deglą Ašfordo mieste nešė keturi lietuviai, du iš jų – krepšinio pasaulyje puikiai žinomos asmenybės: Šeimų krepšinio turnyro įkūrėjas Kazimieras Budrys ir legendinis šalies krepšininkas, olimpinis čempionas Modestas Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.