EUROLYGA 2023

Š. Marčiulionio akademijoje - kardinalių pokyčių metas?

Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos artimiausiu metu laukia nemaži pokyčiai. Ji atsisakys Raitininkų gatvėje esančių salių, kurių nepajėgia išlaikyti, o trenerių kolektyve turėtų likti geriausi, paties akademijos vadovo Šarūno Marčiulionio pasitikėjimą užsitarnavę treneriai. Pats Š. Marčiulionis teigė, kad pokyčiai būtini siekiant kokybės, o ne kiekybės.

Anot Š. Marčiulionio, akademijos tikslas – ne kiekybė, o kokybė.<br>D. Umbrasas
Anot Š. Marčiulionio, akademijos tikslas – ne kiekybė, o kokybė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

May 30, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:56 AM

21 metus skaičiuojanti krepšinio talentų kalvė ketvirtadienį vakare šventiniu renginiu, kuriame pagerbtos geriausios komandos bei jų treneriai, baigė šį sezoną. Pasitempę, šventiškai pasipuošę krepšinio specialistai nebuvo linkę atvirauti apie būsimas permainas bei teigė gyvenantys laukimo nuotaikomis.  

- Ar teisybė, kad Šarūno Marčiulionio mokyklos laukia permainos? - portalas lrytas.lt paklausė Š. Marčiulionio.  

- Yra du aspektai: sportinis ir ekonominis. Esame dukart iš eilės geriausias šalyje krepšinio centras. Tai yra garbė, didžiuojamės tuo.

Komandinį žaidimą žaidžiame gerai, mūsų ekipos yra pajėgios kovoti dėl aukščiausių šalies apdovanojimų įvairiose amžiaus grupėse.

Tačiau nerimą kelia kitas dalykas: trūksta individualiai stiprių žaidėjų. Peržvelgėme, ką esame subūrę per 5-6 metus. Negalime kažkuo pasigirti.

Papuolėme į sudėtingą aplinką. Vieni skatina tik lankyti krepšinį, o mes mokome žaisti krepšinį. Mūsų akademija turi daugiau nei 20 metų patirtį. Ta socialinę funkciją atlieka kiti.

Mes mažiname grupių skaičių, orientuosimės į tas komandas, kurios turi A licenciją. Beje, mes vieninteliai turime tiek licencijų žaisti A divizionuose.

Darysime atrankas, kad komandas galėtų papildyti kiti žaidėjai ir vyrautų konkurencija. Stengsimės individualiai labiau dirbti su jaunaisiais krepšininkais.

Kitas aspektas yra ekonominė pusė. Šie metai buvo tikrai nesėkmingi.

Jauni treneriai nemokėjo dirbti su projektais mokyklose, darželiuose. Be to, savivaldybės požiūris yra neadekvatus.

Šios aplinkybės verčia daryti permainas. Atsisakysime Raitininkų gatvėje esančių salių, dabar negalime jų išlaikyti. Vasarą negauname jokių pajamų. 

- Ar tiesa, kad permainoms įtakos galėjo turėti mažėjantis auklėtinių skaičius?

– Mes nekovojame dėl didelio lankančiųjų skaičiaus. Mes norime eiti profesionalesniu keliu.

Didžiausios mokyklos biudžeto pajamos yra iš sportuojančių vaikų tėvelių, bet be rėmėjų, kurie supranta mūsų darbą ir ilgai remia, taip pat neišgyventume.

- Galbūt sumažėjo akademijos rėmėjų?

- Ne, jų nesumažėjo ir situacijos nevadinčiau krizine. Tiesiog permainos buvo būtinos, jau anksčiau buvau užsiminęs, kad reikia žengti ne kiekybės, o kokybės keliu.

- Matyt, permainos palies ir mokyklos trenerių kolektyvą?

- Treneriai, turintys A licencijas, dirbs toliau. Kitus jaunesnius trenerius, turinčius mažiau patirties, mielai rekomenduosime kitiems.

Akademijos treneris Donatas Sabaliauskas džiaugėsi auklėtinių sėkme ir progresu, jo 1999 m. treniruojami vaikinai savo amžiaus grupėje tapo Moksleivių krepšinio lygos nugalėtojais. Tačiau krepšinio specialistui šypsena dingo pasiteiravus apie galimas permainas. Treneris teigė, kad kol kas anksti kalbėti apie pokyčius, o ateitis parodys, kas ir kaip keisis du dešimtmečius skaičiuojančioje akademijoje. 

Nekalbus buvo ir žinomas krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas, kuris akademijoje užima vyriausiojo trenerio pareigas. Anot jo, būtų nekorektiška pačiam kalbėti galimas permainas. 

Kitas treneris Andrius Giedraitis teigė, kad informaciją jį pasiekia gandų lygyje, o pats dar su akademijos vadovu Š. Marčiulioniu nebendravo apie krepšinio kalvės ateitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.