EUROLYGA 2023

N. Nedovičius: „Gal ir esu Europos D. Rose'as, bet tikrai jam neprilygstu“

Trisdešimtuoju šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestas Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Nemanja Nedovičius per pastaruosius šešerius metus turėjo daugybę trenerių. Vien praėjusį sezoną Vilniaus komandoje serbas žaidė prie trijų skirtingų specialistų.

N. Nedovičius labai patenkintas, jog jį NBA naujokų biržoje pasirinko būtent „Golden State Warriors“.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
N. Nedovičius labai patenkintas, jog jį NBA naujokų biržoje pasirinko būtent „Golden State Warriors“.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-02 09:34, atnaujinta 2018-03-05 00:40

N. Nedovičiaus gyvenimas niekada nebuvo stabiliame taške, rašo „Associated Press“.

„Tai - beprotiška“, - neslėpė ir pats Serbijoje atostogas leidžiantis krepšininkas. - Tiesa, nežinau, ar jaunam žaidėjui gerai turėti tiek daug trenerių. Na, bent išmokau prisitaikyti prie pasikeitusių situacijų.“

Prisitaikymas prie NBA N. Nedovičiui turėtų būti sunkiausias išbandymas. „Lietuvos rytui“ priklausantis legionierius niekada nebuvo San Franciske, kur gins „Golden State Warriors“ garbę. Tačiau prie kultūrinių pokyčių jis pripratęs.

Kol tėvas profesionaliai žaidė rankinį, N. Nedovičius kelerius metus gyveno Italijoje. Vėliau grįžo į Serbiją, bet netrukus karjerą pratęsė Lietuvoje.

Italijoje N. Nedovičius žaidė viską – pradedant rankiniu ir baigiant futbolu. Pirmą kartą į krepšinio treniruotę serbą mama nuvedė, kai jam buvo vienuolika.

„Jau tada žinojau, kad tai bus sportas, kurį žaisiu visą gyvenimą“, - prisiminė N. Nedovičius.

Jaunuolio mėgstamiausias žaidėjas buvo Kobe Bryantas. Jo pavyzdys tapo rimta paspirtimi siekti aukštumų krepšinyje.

N. Nedovičius puikiai pažįsta NBA komandas. Stebėti jų rungtynių krepšininkas keldavosi naktimis.

„Lietuvos ryto“ atstovas nepraleido pro akis sėkmingo „Golden State Warriors“ pasirodymo NBA atkrintamosiose varžybose. Jį itin sužavėjo klubo pergalė prieš „New York Knicks“, kai gynėjas Stephenas Curry pelnė net 54 taškus.

„Visi Serbijoje žiūrėjo, kaip S. Curry žudė „New York Knicks“ „Madison Square Garden“ arenoje“, - tikino N. Nedovičius.

Žaidėjas ir pats turi įdomių netiesioginių sąsajų su NBA. Portale „YouTube“ internautai N. Nedovičių praminė europietiškuoju Derricku Rose'u. Jie įžvelgė panašumų tarp šių gynėjų fizinių savybių.

„Galbūt aš Europos Derrickas Rose'as, tačiau jam neprilygstu“, - juokėsi N. Nedovičius.

Kada serbas galės pasitikrinti jėgas su D. Rose'u jau NBA pirmenybėse, nežinoma. „Golden State Warriors“ vadovas Bobas Myersas buvo užsiminęs, kad tikimąsi naujoką išvysti Las Vegaso vasaros lygoje, o NBA jo debiuto galima laukti artėjantį arba dar kitą sezoną.

Daug kas priklausys nuo to, ar „Golden State Warriors“ gretose liks pagrindinis įžaidėjas Jarrettas Jackas ir ar N. Nedovičius nukonkuruos kitą atakų organizatorių Kentą Bazemore'ą.

„Aš - pasiruošęs“, - ryžtingai kalbėjo N. Nedovičius.

Po naujokų biržos N. Nedovičius daug bendravo su B. Myersu ir komandos treneriu Marku Jacksonu. Serbas patikino „Golden State Warriors“ atstovus, kad jis bus bet kada pasiruošęs sulaukti kvietimo į NBA.

Naujokų biržą N. Nedovičius stebėjo su šeima ir draugais Belgrade. Pats gynėjas pripažino, kad tikėjosi savo pavardę išgirsti tik antrajame rate.

„Aš buvau labai labai nustebintas, kai mano agentas dar likus 10 sekundžių prieš Davido Sterno pranešimą man parašė žinutę, jog esu pasirinktas 30-uoju šaukimu. Man buvo šokas. Tuomet jaučiausi nerealiai“, - su šypsena NBA naujokų biržos naktį prisiminė N. Nedovičius.

Su „Lietuvos rytu“ sutartį turintis, bet į NBA galintis išvykti Serbijos krepšinio atstovas neabejoja: „Negali būti geriau. „Golden State Warriors“ - man tinkamiausia vieta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.