EUROLYGA 2023

Pasiūlymas Kauno „Žalgiriui“ iš Ukrainos - 9 milijonai dolerių

Po tris milijonus dolerių trejus metus iš eilės - tokio netikėto pasiūlymo, kaip teigiama, sulaukė Kauno „Žalgiris“.

Kauno „Žalgiris“ pastarąjį sezoną Jungtinėje lygoje pasiekė pusfinalį.<br>M. Patašiaus nuotr. iš archyvo
Kauno „Žalgiris“ pastarąjį sezoną Jungtinėje lygoje pasiekė pusfinalį.<br>M. Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:14 PM

Ir Ukrainoje, ir Lietuvos krepšinio pasaulyje sklinda kol kas oficialiai nepatvirtinta informacija, kad įspūdingas finansinis pasiūlymas Lietuvos čempionų klubą šiomis dienomis pasiekė iš Kijevo. Patikimų lrytas.lt šaltinių Ukrainoje duomenimis, finansinių problemų turinčiam klubui solidžią paramą siūlo Kijevo „Budivelnik“ klubo pagrindinė rėmėja „PrivatBank“ grupė. Kijevo komandos generaliniu direktorius yra Gediminas Navikauskas, ankščiau ėjęs Kauno „Žalgirio“ viceprezidento pareigas.

Kodėl atsirado tokie rėmėjai? Kodėl stipriausias Ukrainos klubas panoro remti Lietuvos čempionus? Kokios šio galimo sandėrio sąlygos?

Tokio pasiūlymo gijos siekia praėjusių metų vasarą, kai Taline vyko Jungtinės lygos burtų traukimo ceremonija. Į Estijos sostinę atvykęs Kijevo klubo vadovas G. Navikauskas lygos vadovams pareiškė, kad „Budivelnik“ Jungtinėje lygoje žais tik su ta sąlyga, jei jiems bus sumokėta.

Tačiau Jungtinės lygos vadovai tokius reikalavimus atmetė. Viskas baigėsi tuo, kad Kijevo klubo atstovai išvyko namo, o „Budivelnik“ lygoje praėjusį sezoną nežaidė.

„Klubo direktorius G. Navikauskas pareiškė, kad jie žais tik tokiu atveju, jei jiems lyga sumokės, tiksliai nepamenu, bet, rodos, 300 tūkstančių JAV dolerių. Lyga moka premijas, taip pat dengia kai kurias išlaidas, tačiau išskirtinių sąlygų atskiriems klubams nesuteikia. Mes subtiliai jiems paaiškinome, kad tai padaryti neįmanoma. Visiems lygoje žaidžiantiems klubams sąlygos vienodos - nori gauti daugiau pinigų, užimk kuo aukštesnę vietą“, - lrytas.lt sakė Jungtinės lygos direktorius Andrejus Širokovas.

Jis patikino, kad dialogas tarp lygos ir klubo nevyksta. Ukrainai šiame turnyre pastarąjį sezoną atstovavo tik „Doneck“ klubas.

Panašu, kad Jungtinės lygos ir „Budivelnik“ konfliktas gali tapti jautriu klausimu Kauno „Žalgiriui“. Kijevo klubo savininkai Lietuvos klubui siūlo solidžią paramą su sąlyga, kad „Žalgiris“ atsisakytų dalyvauti Jungtinėje lygoje.

Kauno klubo vadovai tokios informacijos kol kas nekomentuoja.

„Tai yra gandai. Jūs mūsų poziciją žinote ir mes visada jos laikomės - mes į gandus nereaguosime“, - trafaretine fraze į lrytas.lt klausimą atsakė Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Beje, Kijevo klubo generalinis direktorius G. Navikauskas pavasarį žiniasklaidai buvo užsiminęs, kad „PrivatBank“ grupė domėjosi galimybe investuoti į „Žalgirį“.

Vietos Jungtinėje lygoje neradęs Kijevo klubas šią vasarą tapo Eurolygos šeimos nariu - gavo vardinį kvietimą, kuris kainuoja 300 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.