EUROLYGA 2023

Taikliarankis argentinietis seka legendinio tėvo pėdomis

Jei pasaulio jaunimo (iki 19 m.) čempionate argentiniečiui Matiasui Bernardini nesiseka, jis gali kreiptis ne tik į trenerį. Devyniolikametis atakuojantis gynėjas turi tėvą, kuris Argentinoje buvo legenda.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:21 PM

„Visuomet savo tėvą laikiau tikru pavyzdžiu. Bandysiu pasiekti tai, ką pasiekė jis“, - apie tėvą Arielį kalbėjo vidutiniškai 10,7 taško planetos pirmenybėse renkantis Matiasas.

A. Bernardini profesionalo karjerą tęsė 14 metų. Per šį laiką jis išsaugojo neįtikėtiną taiklumą, dėl kurio ir išgarsėjo - iš trijų taškų zonos atakavo net 44 proc. taiklumu.

Argentinos jaunimo rinktinės strategas Nicolas Casalanguida mato panašumų tarp tėvo ir sūnaus.

„Jų žaidimo stilius - labai panašus. Abu jie - talentingi krepšininkai bei puikūs žmonės“, - liaupsių negailėjo komandos vairininkas.

Tiesa, tiek treneris, tiek A. Bernardini viliasi, jog Matias bent vienu dalyku nebus panašus į tėvą - išvengs traumų. Jos itin kišo koją visos Arielio karjeros metu.

M. Bernardini iš tėčio išmoko labai daug: „Kai buvau vaikas, jis man buvo treneris. Be to, kai būnu namie ar po rungtynių, labai daug kalbame apie krepšinį. Ir kada tik atsiranda kokių nors dvejonių, iškart einu pas tėvą.“

Jaunuolis dar nori sustiprėti fiziškai ir pagerinti driblingą. Galbūt tada jis ateityje galėtų tikėtis ir Argentinos vyrų rinktinės kvietimo.

Bet taiklumo gerinti nebereikia - jis paveldėtas iš tėvo. Čempionate M. Bernardini tritaškius meta vidutiniškai 45 proc. tikslumu. Į Irano ir ispanų krepšį argentinietis buvo „įsūdęs“ net po penkis tolimus metimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.