EUROLYGA 2023

Iš Jungtinės lygos besitraukiantis „Žalgiris“ tikisi Ukrainos banko milijonų

Kauno „Žalgirio“ biudžetą netrukus gali dosniai papildyti naujas rėmėjas. Kaip jau rašė lrytas.lt, Lietuvos čempionų ekipa veda derybas su Ukrainos „PrivatBank“ banku.

Kitą sezoną Jungtinėje lygoje „Žalgiris“ nežais.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Kitą sezoną Jungtinėje lygoje „Žalgiris“ nežais.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 4, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:51 PM

Portalas lrytas.lt jau trečiadienį rašė, kad Kauno klubas sulaukė pelningo pasiūlymo iš Ukrainos.

Kijevo „Budivelnik“ ekipos, kurią taip pat remia šis Ukrainos verslo gigantas, klubo generalinis direktorius Gediminas Navikauskas portalui lrytas.lt sakė, kad derybos – smarkiai pažengusios į priekį ir jau pasirašytas ketinimų protokolas.

Neoficialiai kalbama, kad per trejus metus „Žalgiris“ turėtų gauti 9 mln. dolerių paramą su sąlyga, jog Kauno klubas nerungtyniautų Jungtinėje lygoje. Kijevo klubas, kurį remia „PrivatBank“, jaučia nuoskaudą po konflikto su Jungtine lyga, o „Žalgirio" pasitraukimas būtų didelis nuostolis lygai.

Motyvuoja perkrautu tvarkaraščiu

Ketvirtadienį „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas lrytas.lt patvirtino, kad kitą sezoną komanda tikriausiai nerungtyniaus Jungtinės lygos turnyre. Kauniečiai tokį sprendimą motyvavo nesuderinamu tvarkaraščiu.

Kitą sezoną jie rungtyniaus Eurolygos ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyruose. Jei kauniečiai nepatektų į Eurolygos „Top16“ etapą, tęstų kovą Europos taurės turnyre.

„Pagal tokį formatą, koks dabar yra siūlomas ir koks buvo pernai, fiziškai nesugebėsime žaisti tiek rungtynių. Kalbėsime su lyga, bet jei formatas liks toks, mažai vilties, kad žaisime“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Kodėl „Žalgiris"?

Vis dėlto kalbama, kad tokiam sprendimui įtakos galėjo turėti derybos su potencialiu rėmėju. „PrivatBank“ bankas norėjo dalyvauti „Žalgirio“ ir VTB banko remiamos lygos derybų procese.

Jungtinė lyga yra banko lyga, o „PrivatBank“ irgi yra bankas. Todėl juos domina visos detalės“, - sakė G. Navikauskas.

„PrivatBank“ įvairių sporto komandų rėmimui skiria nemažas lėšas. „Žalgiriu“ ukrainiečiai domėjosi dar 2008 metų pabaigoje, kai Kauno klubą buvo ištikusi krizė.

„Kodėl „Žalgiris“? Tas bankas yra didelis ir galbūt jis turi interesų Lietuvos rinkoje, nori save parodyti. Manau, tai normalūs verslo reikalai. Tuo labiau, kad tai „Žalgiris“. „Žalgiris“ - ir Ukrainoje „Žalgiris“. Čia tikrai žinomas šitos komandos vardas ir Lietuvos krepšinis. Ukrainiečiai myli Lietuvos krepšinį, tuo labiau „PrivatBank“, kuris daug pinigų investuoja į krepšinį“, - aiškino G. Navikauskas.

Paklaustas, ar nebijo, kad susikirs dviejų Eurolygos klubų, turinčių tą patį rėmėją, interesai, „Budivelnik“ generalinis direktorius patikino, kad „Žalgirio“ konkurencija klubo nebaugina.

„PrivatBank“ remia daug klubų, mes jau pripratome, kad jis yra didelis mecenatas ir leidžia daug pinigų. Nieko naujo, kad parems kažkokią kitą komandą, ypač „Žalgirį“, - kalbėjo G. Navikauskas.

„Budivelnik“ klubo generalinis direktorius patikino, kad „PrivatBank“ į klubo valdymą nesikiša. 

„Jie tik kontroliuoja išlaidas, pinigus, kuriuos duoda. Jie nori matyti aiškias ataskaitas, kur leidžiami pinigai, bet tai yra normalu. Nuolat rengiame ataskaitas“, - sakė G. Navikauskas.

Iš lygos norėjo pinigų

Šiemet Eurolygos turnyre debiutuosianti „Budivelnik“ ekipa kitą sezoną, kaip ir pernai, Jungtinėje lygoje nežais. Kijevo klubas iš jos buvo išbrauktas praėjusią vasarą G. Navikauskas lygos vadovams pareiškė, kad „Budivelnik“ Jungtinėje lygoje žais tik su ta sąlyga, jei jiems bus sumokėta. Tačiau jų prašymas nebuvo patenkintas.

„Jei lyga save pristato kaip komercinę, tai turi duoti komandoms uždirbti. Mes turėjome minusą. Manau, nė viena komanda neuždirbo.

Pernai iškėlėme savo sąlygas, jie jų įvykdyti negalėjo, todėl iš ten pasitraukėme. Šiais metais net negalvojome ten dalyvauti. Jie skelbė, kad mes pavėlavome pateikti paraišką, tačiau mes net neketinome jos pateikti“, - aiškino prie Jungtinės lygos įkūrimo prisidėjęs G. Navikauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.