EUROLYGA 2023

D. Howardas pasirinko „Houston Rockets“ klubą

Dwightas Howardas priėmė sprendimą ir spėlionės dėl NBA žvaigždės ateities baigėsi. 27 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas po ilgų apsisprendimo savaičių pasirinko „Houston Rockets“ ekipą, kuriai atstovauja ir Donatas Motiejūnas.

D. Howardui praėjęs sezonas "Lakers" komandoje nebuvo sėkmingas.<br>AP nuotr. iš archyvo
D. Howardui praėjęs sezonas "Lakers" komandoje nebuvo sėkmingas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2013, 8:57 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:27 PM

Krepšininkas su Teksaso valstijos komanda pasirašys ketverių metų 88 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

Skelbiama, kad D. Howardas dvejojo iki paskutinės minutės - rinktis „Los Angeles Lakers“, kuriam atstovavo vieną sezoną, ar „Houston Rockets“, kur rungtyniauja geras jo draugas Jamesas Hardenas.

Aukštaūgis dar penktadienį vyko į Los Andželą ir pranešė komandos vadovams apie savo sprendimą, nors iki paskutinės akimirkos jo pasirinkimas buvo „50 prie 50“.

„Mums buvo pranešta, kad D. Howardas negrįš į „Lakers“ ir žinoma, mes esame nusivylę“, - kalbėjo „Lakers“ generalinis direktorius Mitchas Kupchakas.

Pats D. Howardas apie sprendimą pirmiausia paskelbė savo paskyroje „Twitter“ ir išplatino savo nuotrauką, vilkėdamas „Houston Rockets" aprangą: „Nusprendžiau tapti „Houston Rockets“ nariu. Jaučiu, kad tai yra geriausia vieta man. Laukiu puikaus sezono, o „Lakers“ aistruoliams dėkoju už palaikymą ir linkiu jiems paties geriausio“.

Rašoma, kad D. Howardas pasirašys sutartį su „Lakers“, o Los Andželo klubas atliks mainus su „Rockets“. Pastarojo klubo vadovai turės atsisveikinti su įžaidėju Jeremy Linu ir aukštūgiu iš Turkijos Omeru Ašiku, kad nebūtų perkopta algų kepurė.

Aštuonis sezonus „Orlando Magic" klube žaidęs D. Howardas praėjusią vasarą po keturių komandų mainų atsidūrė „Lakers", tačiau vidurio puolėjui su Kobe Bryantu kalnų nuversti nepavyko - Los Andželo ekipa sezoną pradėjo tragiškai, vos spėjo įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį ir krito jau pirmajame etape. Be to, prastą sezoną dar labiau sugadino sunki K. Bryanto trauma.

„Lakers" žvaigždė vylėsi, kad daugiau pasiekti pavyks kitą sezoną ir norėjo, kad D. Howardas likti. Tačiau nei jo, nei „Lakers" sirgalių norams nebuvo lemta išsipildyti.

Praėjusį sezoną vidurio puolėjas sužaidė 76 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 17,1 taško, atkovodavo po 12,4 kamuolio ir blokuodavo po 2,4 metimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.