EUROLYGA 2023

D. Howardo persikėlimas į Teksasą: kas laukia „Lakers“?

NBA žvaigždė Dwightas Howardas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė – jis keliasi į „Houston Rockets“. Tai gerokai sudrebino ne tik jo naująją komandą, bet ir „Los Angeles Lakers“ – buvusią geriausio lygos „centro“ karjeros stotelę.

D. Howardo persikėlimas į Hiustoną gerokai susilpnino Los Andželo klubą.<br>AP
D. Howardo persikėlimas į Hiustoną gerokai susilpnino Los Andželo klubą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2013, 11:36 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:52 PM

Kas šių komandų laukia po didžiojo D. Howardo sprendimo?

Ateitis be ateities žaidėjo

„Los Angeles Lakers“ komandoje atsivėrė skylė. Ją paliko žmogus, kuris turėjo būti naujasis tiltas į klubo ateitį po Kobe Bryanto pasitraukimo iš krepšinio. Žmogus, kuris yra geriausias savo pozicijos žaidėjas visoje NBA.

Išėjus D. Howardui, „Los Angeles Lakers“ liko dar labiau susenę ir dar lėtesni – su traumuotu Kobe Bryantu, 32-ejų Pau Gasoliu ir 39-erių „senuku“ Steve‘u Nashu.

Todėl dabar komandai labiau nei bet kuriai kitai reikia sustabdyti laiką.

Artimiausiu metu „Los Angeles Lakers“ nieko gero nenusimato. Todėl panašu, kad klubo vadovai po truputį ruošis 2014-ųjų vasarai.

Po kito sezono baigsis visų, išskyrus S. Nasho, kontraktai. Tai leis patuštinti piniginę 2014-ųjų laisvųjų agentų turguje, kuriame ant prekystalio bus tokie krepšininkai kaip LeBronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as ar Carmelo Anthony.

Kiti atsarginiai variantai – Zachas Randolphas, Luolas Dengas ar Rudy Gay'us. Be to, prognozuojama itin pajėgi NBA naujokų birža.

„Los Angeles Lakers“ vadovai negyveno šia diena ir galvojo apie ateitį. Tiesa, tos geresnės ateities gali tekti palaukti metus, nes šią vasarą beveik visi geriausi laisvieji agentai jau išgraibstyti.

Hjustono padangėje daugėja žvaigždžių

Dar prieš metus Donato Motiejūno atstovaujama „Houston Rockets“ buvo iš NBA vidutiniokų sudaryta komanda. Tačiau per metus viskas žaibiškai pasikeitė. Iš pradžių į Teksasą atvyko Jamesas Hardenas, o šią vasarą prisijungė ir D. Howardas.

Nors skamba įspūdingai, kitos komandos irgi nepėsčios. „Houston Rockets“ turi nepamiršti, kad čempionų žiedų vaikysis dar didelis būrys klubų, kaip „Miami Heat“, „San Antonio Spurs“, „Oklahoma City Thunder“, „Los Angeles Clippers“, „Chicago Bulls“ ar „Indiana Pacers“.

J. Hardeno superžvaigždė žiba dar tik vieną sezoną, o D. Howardas jau ketverius metus nei su „Los Angeles Lakers“, nei su „Orlando Magic“ nebuvo nuveikęs nieko doro.

Be to, klubo vyriausiasis treneris Kevinas McHale'as dar niekada nėra laimėjęs atkrintamųjų varžybų serijos.

Taigi, „Houston Rockets“ dar laukia daug darbelio. Pirmiausia, teks iškeisti Omerą Asiką, kuris iškart po sandorio su D. Howardu, pranešė, jog nebenori vilkėti raudonų marškinėlių.

Kiti pagalbininkai Chandleris Parsonsas ir Jeremy Linas neatrodo taip solidžiai, kaip kitų komandų pagalbiniai.

Bet komandai reikia dar daugiau krepšininkų, kuriuos būtų galima lipdyti aplink lyderius. Tokių, kurie žinotų, kaip reikia rungtyniauti atkrintamosiose, bei mokėtų tarnauti pagrindiniams ekipos žmonėms.

Be to, „Houston Rockets“ turi surimtėti. Paskutinis devynis čempionų titulus laimėjusios komandos – „Miami Heat“, „Dallas Mavericks“, „Los Angeles Lakers“, „Boston Celtics“ ir „San Antonio Spurs“ – demonstravo disciplinuotą žaidimą.

Taip pat D. Howardas turėtų remtis LeBrono Jameso pavyzdžiu. Šis, iš „Cleveland Cavaliers“ persikėlęs į „Miami Heat“ žvaigždžių būrį, ne iš karto pasiekė rezultatą.

Čempionų žiedą L. Jamesui atnešė, kaip sakė jis pats, krepšinio vertybių ir akcentų pakeitimas. D. Howardas ir J. Hardenas yra labai talentingi, bet jiems dar reikia įrodyti, jog turi lyderių savybių.

Niekas nesako, kad „Houston Rockets“ negali laimėti. Esmė ta, kad J. Hardenas kartu su D. Howardu turi tapti tikrais vedliais, kokiais nebuvo pastaraisiais metais.

Dvi žvaigždės vienoje komandoje čempionų žiedų tikrai negarantuoja. Yra per daug kitų klubų, kurie yra išalkę čempionų titulų.

Parengta remiantis NBA.com ir „Sports Illustrated“ informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.