EUROLYGA

Lietuvos rinktinės laukiančios Jesenicės - Alpių ir ledo ritulio prieglobstyje

Burtai, lėmę, kad Lietuvos rinktinė Europos čempionato grupės etapą žais Jesenicėse, turėtų pradžiuginti nacionalinės komandos aistruolius. Kol lauks rungtynių, į šį miestelį atvykę sirgaliai turės ką aplankyti ir į ką pasižvalgyti.

Jasnos ežeras.<br>Eurobasket2013 organizatorių nuotr.
Jasnos ežeras.<br>Eurobasket2013 organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:58 PM

Įspūdingos gamtos apsuptyje

Nuo Vilniaus iki Jesenicės - 1524 km. Jei lėktuvu skrisite iki Liublianos, nuo Slovėnijos sostinės iki šio miesto teks važiuoti 64 km.

Saulėtoje Alpių pusėje, šalia Slovėnijos-Austrijos sienos įsikūręs Jesenicės miestas garsėja ne tik geležies ir plieno tradicijomis, bet ir gražia gamta, įspūdingais kraštovaizdžiais.

Miestelis, kuriame gyvena apie 20 tūkstančių žmonių, įsikūręs Alpių atšakos Karavankų kalnų papėdėje. Iki Austrijos sienos - vos 5 kilometrai, iki Italijos pasienio - 30 km.

Bet ir prieš keliaujant į kitas šalis pravartu pasidairyti ir po miestelio apylinkes.

Jesenicės didžiuojasi viena gražiausiai sutvarkytų miesto vieta – Stara Savos upe, kuri jungia kultūros paveldą ir šiuolaikinę industrinę architektūrą. Už 10 km į pietryčius nuo Jesenicės tyvuliuoja gražus Bledo ežeras.

Tiesa, apsigyventi Jesenicėse sirgaliams gali būti sudėtinga - miestelyje yra vos šeši nedideli viešbučiai. Daugiau galimybių turistams - kurorte Kranska Goroje, esančiame 25 km nuo Jesenicės.

Vietos gyventojai pripažįsta, kad Jesenicės miestelis nėra toks gyvybingas ir gražus, kaip šalia jo esantis Bledo miestas, kurį puošia nuostabaus grožio Bledo ežeras, ir Alpių apsuptas kurortas Kranjska Gora, į kurį kasmet traukia slidinėjimo mėgėjai.

Kranska Gora – tinkama vieta tiek aktyvaus poilsio mėgėjams, tiek žmonėms, mėgstantiems leisti laisvalaikį gamtoje ar tyrinėjant kultūros paveldą. Čia taip pat galima pasigrožėti vaizdingomis Alpėmis ir patyrinėti mistinę Zgornjesavsko slėnio praeitį.

Jesenicės - svarbus traukinių transporto mazgas. Šiame mieste stoja iš Italijos, Serbijos, Austrijos, Kroatijos, Vokietijos bei Šveicarijos vykstantys traukiniai.

Populiariausias - ledo ritulys

Jesenicės tapo vienu iš keturių Slovėnijos miestų, kuriam patikėti rengti krepšinio fiestą. 2013 metų Europos čempionatas vyks šalies sostinėje Liublianoje, įspūdingu senamiesčiu besipuikuojančioje Celėje, Adrijos jūros uoste Koperyje ir Alpių kalnų apsuptose Jesenicėse.

Šio miesto gyventojai sportui neabejingi, tačiau krepšinis jiems - svetimas. Sporto aistruoliams Jesenicė – tai slovėniško ledo ritulio, ledo ritulininkų bei sirgalių miestas.

Meilė ledo rituliui atsispindi ir Jesenicės, kaip vieno iš Europos čempionato miestų, pristatymas. Reklaminiame plakate į Europos čempionatą kviečia krepšinį žaidžiantys ledo ritulininkai.

Jesenicės garsenybė - metalo perdirbimo įmonės „Acroni“ remtas ledo ritulio klubas „HK Acroni Jesenice“, kuris sulaukė liūdno likimo.

Prieš 65 metų įkurtas „HK Acroni Jesenice“, kuris buvo laikomas vienu sėkmingiausiu ledo ritulio klubų šalyje, praėjusių metų rugsėjį bankrutavo ir buvo panaikintas.

„HK Acroni Jesenice“ ledo ritulininkai kovodavo „Podmežakla“ arenoje, kurioje rungtynes gali stebėti 5,9 tūkst. žiūrovų. Šioje arenoje ir vyks Europos krepšinio čempionato B grupės mačai.

Apie areną - kitame „Eurobasket2013“ rubrikos tekste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.