EUROLYGA 2023

Rinktinės ateitis Š. Marčiulioniui - J. Valančiūno ir D. Motiejūno tandemas

Noras bet kokia kaina atstovauti Lietuvai gerokai patrumpino jo karjerą – 1996 metais Atlantos olimpiadoje Šarūnas Marčiulionis žaidė neišsigydęs kojos traumos. Kęsdamas skausmą veržlusis gynėjas per skausmus vedė rinktinę į pergales, tačiau kūnas neatlaikė – po olimpiados jis buvo priverstas palikti krepšinį.

Nors pastaraisiais metais Lietuvos rinktinė skambių pergalių neiškovojo, Š. Marčiulionis dėl to tragedijos nedaro.<br>J. Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Nors pastaraisiais metais Lietuvos rinktinė skambių pergalių neiškovojo, Š. Marčiulionis dėl to tragedijos nedaro.<br>J. Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 8, 2013, 5:25 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:58 PM

„Susivariau“ koją ir pasibaigė mano karjera. Dar dvejus metus tikrai būčiau žaidęs,“ - tarė neseniai 49-ąjį gimtadienį paminėjęs Š. Marčiulionis.

Buvęs garsus krepšininkas atidžiai seka įvykius ir tendencijas Lietuvos krepšinyje. Ir pats prisideda, kad Lietuva atrastų krepšinio talentus - toliau aktyviai dirba savo vardo krepšinio akademijoje.

Nors pastaraisiais metais Lietuvos rinktinė skambių pergalių neiškovojo, Š. Marčiulionis dėl to tragedijos nedaro. Tik ragina atsakingiau ir praktiškiau žiūrėti į krepšinio vystymą Lietuvoje.

„Jau ir dabar kalbame apie penktą vietą ir yra gerai. Aš prisimenu 1996-ųjų Lietuvos rinktinės išleistuves į Atlantos olimpiadą - tada Arūnas Valinskas užkūrė publiką ir visi rėkė „Aukso! Aukso!“. O juk važiavome į Ameriką (juokiasi). Arba tai buvo nesuvokimas, arba buvo toks didžiulis įsitikinimas, kad mes esame tokie geri, jog žmonės svajojo apie tokius dalykus.

Manau, tas kelias ir išsilaikymas ant bangos yra labai ilgas. Tradicijos yra, reikia tik konsoliduoti pajėgas, įvertinti situaciją, riziką“, - pasakojo Š. Marčiulionis.

Lietuvos rinktinė pamažu pereina iš vienos kartos į kitą, tačiau didelių nuostolių, Š. Marčiulionio įsitikinimu, nacionalinė komanda neturėtų patirti. Juolab, kad rinktinės pamatus sudarys talentingiausi ir gabiausi savo kartos krepšininkai.

„Tikiuosi, kad artimiausius 10 metų rinktinėje žais tandemas J. Valančiūnas-D.Motiejūnas. O aplink juos reikia aplipinti gerus žaidėjus. Manau, kad dar šią vasarą šis tandemas nebus pagrindinis faktorius, bet ateityje bus geras jaunimas“, - sakė Š. Marčiulionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.