EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ legionierius N. Nedovičius keliasi į NBA

Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius kitą sezoną į Lietuvą negrįš. Naujokų biržos pirmajame rate pašauktas krepšininkas keliasi į NBA. „Golden State Warriors“ klubas su „Lietuvos rytu“ sutarė dėl išpirkos už 22 metų 193 cm ūgio N. Nedovičių.

Vilnius buvo pirmoji N. Nedovičiaus karjeros stotelė užsienyje.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Vilnius buvo pirmoji N. Nedovičiaus karjeros stotelė užsienyje.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 10:49 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:44 AM

„Dvejopas jausmas. Džiugu, kad mūsų klubas jau antrus metus iš eilės išugdo NBA lygio žaidėją. Tačiau gaila, kad patys prarandame puikų krepšininką. N. Nedovičius toliau nebedžiugins Vilniaus sirgalių, todėl ieškosime jo vertos pamainos“, - lrytas.lt sakė klubo direktorius Martynas Purlys.

Į „Lietuvos rytą“ N. Nedovičius 2012 metais atvyko iš Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos. Vilnius buvo pirmoji serbo karjeros stotelė užsienyje.

Praėjusį sezoną Eurolygos turnyre jis per 23 minutes vidutiniškai rinko po 9,8 taško, atkovodavo po 2,5 kamuolio, atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos krepšinio lygos turnyre per 21 minutę jis pelnydavo po 11,1 taško, atkovodavo po 2,4 kamuolio, atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

NBA naujokų biržoje gynėją pirmajame rate 30-uoju numeriu pasirinko „Phoenix Suns“ klubas, tačiau netrukus iškeitė į „Golden State Warriors“ komandą.

Pernai į NBA išvyko buvęs „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, kurį 2011 metų naujokų biržoje penktuoju numeriu pakvietė „Toronto Raptors“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.