EUROLYGA 2023

Ispanijos rinktinės žvaigždė R. Rubio tarp favoritų Lietuvos nemato

Yra daugybė žmonių, kurie tikisi Ispanijos krepšinio auksinės eros pabaigos, tačiau dukart Europos čempionų įžaidėjas Ricky Rubio įsitikinęs, kad rugsėjį vyksiančiose žemyno pirmenybėse Ispanijos žvaigždė dar nenusileis.

R. Rubio bus vienas Ispanijos rinktinės lyderių.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
R. Rubio bus vienas Ispanijos rinktinės lyderių.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 9:27 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:32 PM

„Ispanija pirma, tai reiškia, kad žaisime finale. Kitos pretendentės į finalą – Rusija, Serbija, Prancūzija“, - kalbėjo 22 metų 192 cm ūgio „Minnesota Timberwolves“ žaidėjas, duodamas interviu Ispanijos dienraščiui „Marca“.

„Galbūt nesame laikomi tokiais favoritais, kaip būdavo anksčiau, nes netekome keleto žaidėjų, tačiau visi krepšininkai, kurie žais, sieks tik aukso“, - patikino R. Rubio.

Tokie žaidėjai kaip Pau Gasolis ir Juanas Carlosas Navarro būtų raktas į pergalę bet kuriai rinktinei, tačiau šią vasarą jie nusprendė skirti poilsiui, o ne rinktinės stovyklai.

„Bus sudėtinga, tačiau jų netektį bandysime kompensuoti komandiniu žaidimu. Sunkiais momentais iniciatyvos gali imtis Marcas Gasolis, jam ne kartą teko tai daryti „Memphis Grizzlies“ komandoje. Aš taip pat laikau save žaidėju, galinčiu priimti svarbius sprendimus. Nepamirškime ir Jose Calderono, bei Rudy Fernandezo“, - sakė R. Rubio.

Tam tikra prasme, šių metų Europos čempionatas ispanams svarbesnis nei 2009-aisiais vykęs Lenkijoje, ar 2011-aisiais – Lietuvoje.

„Manau, kad šis Europos čempionatas žymės naują Ispanijos rinktinės erą. Netektys yra svarbios, tačiau mes esame karta, kuri turi Ispanijos rinktinę pakelti iki 100 proc. jos galimybių. Mes beveik kasmet pasiekdavome finalą. Iš šono tai atrodė lengva, tačiau taip nebuvo“, - patikino R. Rubio.

Ispanijos rinktinė Europos čempionate varžysis G grupėje su Slovėnijos, Kroatijos, Lenkijos, Gruzijos ir Čekijos komandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.