EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės varžovai. Nukraujavusi Serbija

Lietuvos rinktinė Europos čempionatą pradės Balkanų katile. Dar praėjusių metų lapkritį garsiuose Postoinos urvuose ištraukus burtus paaiškėjo, kad Jono Kazlausko treniruojama rinktinė pateko į B grupę kartu su Makedonija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Serbija ir Latvija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:24 PM

Ko laukti iš būsimų Lietuvos rinktinės varžovų? Portalo lrytas.lt skaitytojams - B grupės komandų apžvalga.

Trumpai pristatome Serbijos rinktinę.

Serbijos krepšinio talentų klodai – neišsemiami. Tačiau daugybė praėjusį dešimtmetį komandą draskiusių konfliktų buvo nubloškę Serbijos rinktinę tolyn nuo Europos krepšinio lyderių.

Per praėjusių metų žemyno čempionatą serbai atrodė pasisotinę pergalėmis ir net neiškovojo kelialapio į olimpinį atrankos turnyrą.

Kad ir kurie žaidėjai sudarys komandą Slovėnijoje, Serbijos rinktinės sudėtis bus labai stipri. O jos rezultatus, kaip įprasta, labiausiai nulems krepšininkų nusiteikimas.

Tiesa, dar net neprasidėjus rinktinės stovyklai, Serbijos rinktinės treneriui Duško Ivkovičiui rūpesčių netrūksta. Apie nevykimą į Europos čempionatą jau paskelbė keturi pagrindinės rinktinės žaidėjai - Duško Savanovičius, Vladimiras Micovas, Novica Veličkovičius ir Zoranas Ercegas.

Z. Ercegas ir N. Veličkovičius teigia, kad rinktinėje nežais dėl traumų, D. Savanovičius vasarą skirs poilsiui o V. Micovas priežasčių neįvardijo.

Be to, rūpestį kelią ir Milošo Teodosičiaus sveikatos būklė. Sezono pabaigoje kojos traumą patyręs Maskvos CSKA įžaidėjas gerokai išgąsdino rinktinės trenerius ir vadovus. Buvo prognozuota, kad serbui prireiks operacijos, tačiau tokios kalbos nepasitvirtino. Dėl traumos žaidėjas negalės žaisti iki liepos vidurio.

Todėl didėja galimybė, kad M. Teodosičius atvyks į rinktinę.

Serbijos rinktinės kandidatų sąrašas:

Nenadas Krstičius (Maskvos CSKA, Rusija), Milošas Teodosičius (Maskvos CSKA, Rusija), Nemanja Bjelica (Vitorijos „Laboral Kutxa“, Ispanija), Raško Katičius (Belgrado „Crvena Zvezda“, Serbija), Vladimiras Štimacas (Bandirmos „Banvit“, Turkija), Vladimiras Lučičius (Valencijos „Basket“, Ispanija), Dejanas Musli (Belgrado „Partizan“, Serbija), Stefanas Markovičius (Valencijos „Basket“, Ispanija), Vasilije Mičičius (Belgrado „Crvena Zvezda“, Serbija), Nemanja Nedovičius („Golden State Warriors“, NBA), Bogdanas Bogdanovičius (Belgrado „Partizan“, Serbija), Danilo Andušičius (Bolonijos „Virtus“, Italija), Milanas Mačvanas (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Nemanja Dangubičius (Belgrado „Mega Vizura“, Serbija), Stefanas Birčevičius (Kragujevaco „Radnicki“, Serbija) ir Djorde Gagičius (Belgrado „Partizan“, Serbija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.