EUROLYGA 2023

D. Motiejūno vasara Kaune – be atokvėpio

Donatas Motiejūnas pastarąsias savaites leidžia gimtajame Kaune, tačiau gyvena ne atostogų ritmu. 22 metų 213 cm ūgio „Houston Rockets“ puolėjas organizuoja A. Sabonio krepšinio centre vykstančią krepšinio stovyklą, kurioje jauniesiems krepšininkams veda treniruotes ir ruošiasi kelionei į pajūrį - jau kitą savaitę Palangoje startuos Lietuvos rinktinės stovykla.

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 11, 2013, 3:02 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:24 AM

Iš treniruotės - į treniruotę

„Ar panašu, kad nesportuoju?“ - rodydamas į prakaitu permirkusią sportinę aprangą nusijuokė D. Motiejūnas.

Lietuvos krepšinio talentas nepaleidžia iš rankų kamuolio. Po sezono NBA į Trevizą nuvykęs aukštaūgis plušėjo vasaros stovykloje, o grįžęs į Lietuvą krepšinio paslapčių, pasitelkęs Lietuvos, Ispanijos, Italijos, Argentinos ir NBA trenerius, moko talentingiausią šalies krepšinio jaunimą.

Tačiau po bendro darbo su vaikais D. Motiejūnas nenusivelka sportinės aprangos, o skuba į individualias treniruotes ir ruošiasi šios vasaros etapui su nacionaline komanda.

„Dabar jau penkios minutės, kaip turėčiau būti „Žalgirio“ arenoje ir sportuoti“, - pažvelgęs į laikrodį tarė D. Motiejūnas.

Krepšinio stovykla - „D-Mo

Kai D. Motiejūnas prieš dvi vasaras pirmą kartą nuvyko į NBA ir po 20-ojo šaukimo bei atliktų mainų atsidūrė „Rockets“ komandoje, jo vardas ir pavardė spaudoje, o vėliau ir tarp bendraklubių virto sutrumpintu D-Mo.

Dabar šis junginys tampa D. Motiejūno vizitine kortele.

„D-Mo Talent Camp 2013“ - taip pavadinta krepšininko iniciatyva surengta stovyklą, į kurią D. Motiejūnas sukvietė talentingiausius berniukus iš įvairių šalies sporto mokyklų. Stovykloje nebuvo pamiršti ir vaikai su negalia, kuriems treneriai parodė krepšinio pagrindus.

„Labai smagu, kad visi treneriai, kuriuos kvietėme, net nedvejodami prisidėjo prie šio projekto. Jį bandėme organizuoti ne kartą, bet vis nepavykdavo to įgyvendinti iki galo. Šį kartą prisidėjo ir NBA lyga, kuri leido atsivežti į stovyklą trenerių. Prie jų prisidėjo ir aukšto lygio Lietuvos krepšinio specialistai, su kuriais man yra tekę dirbti“, - pirmą kartą suorganizuota savo vardo stovykla džiaugėsi D. Motiejūnas.

Jam į pagalbą Kaune atvyko ir buvęs Argentinos krepšininkas Marcelo Nicola. Jo ir D. Motiejūno keliai jau anksčiau susikirto Trevize, kai lietuvis pusantro sezono žaidė Trevizo „Benetton“ ir ne kartą dalyvavo šiame Italijos mieste rengiamose vasaros stovyklose.

„Labai džiaugiuosi, kad Donatas surengė šią stovyklą. Susirinkę vaikai - labai talentingi. Jiems dabar 13-15 metų, o kai bus 25 ar daugiau, net neabejoju, kad dauguma jų žais Europos klubuose, o kai kurie iš jų - ir NBA lygoje“, - kalbėjo 42-ejų M. Nicola, didžiąją krepšininko karjeros dalį praleidęs Trevizo komandoje.

Kvietė ir J. Mačiulį

Ir vertėjas, ir kamuolio padavinėtojas, ir asistentas, ir patarėjas. D. Motiejūnas kaip vijurkas sukosi dvejose A. Sabonio krepšinio centro salėse.

O jose sportuojantys jaunieji krepšininkai kaip įmanydami kovojo dėl kiekvieno kamuolio, stengdamiesi padaryti įspūdį Lietuvos krepšinio žvaigždei, kuris būsimiems krepšininkams už pastangas negailėdavo plojimų ar pagiriamojo žodžio.

Įsibėgėjus treniruotėms A. Sabonio krepšinio centre pasirodė ir kandidatas į Lietuvos rinktinę Jonas Mačiulis. Reklamoje nusifilmavęs puolėjas sulaukė D. Motiejūno pasiūlymo ateityje padirbėti su vaikais stovykloje.

„Mano telefoną turite“, - juokdamasis atsakė J. Mačiulis, išgirdęs D. Motiejūno pasiūlymą.

Apie rinktinę - nė žodžio

Jeigu abu krepšininkai jau nesusitiks Pašilės gatvėje Kaune organizuojamoje stovykloje, tai vienas kitam ranką paspaus liepos 15-ąją Palangoje, kai prasidės Lietuvos rinktinės pasiruošimas Europos čempionatui Slovėnijoje.

Nors iki stovyklos pradžios liko vos keletas dienų, abu krepšininkai dar nenori kalbėti apie būsimą rinktinės pasiruošimą.

„Stovykla - po trijų dienų. Leiskite dar paatostogauti“, - šyptelėjo J. Mačiulis.

„Rinktinės stovykla dar neprasidėjo. Kai prasidės, tada apie ją ir pakalbėsime“, - nedaugžodžiavo ir D. Motiejūnas.

Pirmasis NBA sezonas - permainingas

Į rinktinę D. Motiejūnas atvyks po metų pertraukos - praėjusią vasarą puolėjas dėl pasiruošimo NBA į Kęstučio Kemzūros treniruojamą komandą neatvyko.

Šią vasarą D. Motiejūnas sutiko gerokai sustiprėjęs ir už nugaros palikęs sudėtingus bei permainingus metus. Savo debiutinį sezoną už Atlanto jis praleido blaškomas tarp NBA ir NBDL lygų. „Houston Rockets“ vadovai puolėją iš Lietuvos tai išsiųsdavo į antrinės lygos „Rio Grande Valley Vipers“ komandą, tai susigrąžindavo į pagrindinę ekipą.

„Per tą sudėtingą laiką aš labai stengiausi, daug dirbau. Atidaviau visas jėgas ir per treniruotes, ir išvykęs į D lygą. Turėjau būti pasiruošęs pasinaudoti galimybėmis, kurios manęs dar tik laukė“, - žiniasklaidai yra sakęs D. Motiejūnas.

D. Motiejūnas NBA lygoje į aikštę paprastai būdavo leidžiamas tada, kai mačo baigtis nekeldavo abejonių. Jis žaidė 44 rungtynes, per kurias pelnydavo 5,7 taško ir atkovodavo 2,1 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.