EUROLYGA 2023

„Neptūnas“ laukia didesnės Klaipėdos savivaldybės paramos

Lrytas.lt spec. korespondentė, Kazanė

Praėjusį sezoną „Neptūno“ biudžetas buvo daugiau nei du milijonai litų.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Praėjusį sezoną „Neptūno“ biudžetas buvo daugiau nei du milijonai litų.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 14, 2013, 5:06 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:39 AM

Klaipėdos „Neptūno“ komanda artėjantį sezoną sieks įrodyti, kad pernai sužibusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronza nebuvo atsitiktinumas. „Artėjančio sezono laukiame su virpuliuku širdyje“, - lrytas.lt prisipažino „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Sekmadienį Kazanėje jis atidžiai stebėjo Jungtinės lygos burtų ceremoniją. „Neptūno“ komanda pateko į B grupę, kurioje varžysis su „Astana“, Rygos VEF, Maskvos srities „Chimki“, „Minsk“, ekipa, gavusia vardinį kvietimą, Mariupolio „Azovmaš“, Samaros „Krasnyje Krylja“, Maskvos CSKA, Liubercų „Triumf“ komandomis.

„Burtus labai teigiamai vertinu. Dar prieš ceremoniją dėliojome kokios komandos norėtume, tos spėlionės ir išsipildė. Esame 100 proc. patenkinti“, - džiaugėsi O. Kurauskas.

„Neptūno“ laukia grėsmingi varžovai – čempionės titulą ginsianti CSKA ir Eurolygos atrankos turnyre dalyvausianti „Chimki“, kuriai vadovauja Rimas Kurtinaitis.

Praėjusį sezoną trečią vietą LKL čempionate užėmusi „Neptūno“ ekipa padavė paraišką dalyvauti Europos taurės turnyre.

„Nebuvome tikri dėl Jungtinės lygos, o užėmus trečią vietą LKL norėjosi dar kažkokiame aukšto lygio turnyre sudalyvauti. Gavome atsakymą, kad reikia dar keletą dalykų išspręsti, tad, manau, kad greitai paaiškės, dalyvausime dvejuose ar trejuose turnyruose“, - svarstė O. Kurauskas.

Dvidešimt Jungtinės lygos turnyre dalyvausiančių komandų pasidalins 40 mln. rublių. Dar 100 mln. rublių yra skirti priziniam fondui.

O. Kurauskas prasitarė, kad šiemet tikisi didesnės Klaipėdos savivaldybės paramos.

„Kaip tik šiuo metu deriname naują sutartį su savivaldybe. Visi supranta, kad išaugome iš tų marškinėlių, kai suma buvo 500 tūkst. litų, iš kurių didžiąją dalį išleisdavome arenos nuomai. Iškovojome medalius ir naujos sutarties suma turėtų būti didesnė“, - sakė klubo vadovas.

Praėjusį sezoną „Neptūno“ biudžetas buvo daugiau nei du milijonai litų. O. Kurauskas tikisi, kad šiemet jis bus ne mažesnis.

„LKL čempionate sieksime patekti į ketvertuką, o Jungtinės lygos turnyre – grupėje nelikti paskutiniai, kad netektų žaisti atrankos turnyre“, - kito sezono tikslais dalijosi „Neptūno“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.