EUROLYGA 2023

NBA vasaros stovykloje siaučiančiam J. Valančiūnui – apžvalgininko liaupsės

NBA vasaros stovykloje dominuojantis „Toronto Raptors“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas sulaukia pagyrų ne tik iš trenerių ir klubo žiniasklaidos atstovų. 21 metų 213 cm ūgio krepšininkui liaupsių negailėjo ir JAV puikiai žinomas CBS.com sporto skilties apie NBA rašantis žurnalistas Zachas Harperis

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2013, 8:36 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:47 AM

Kol kas J. Valančiūnui ir „Raptors“ ekipai teko sužaisti du mačus. Pirmajame lietuvis pelnė 23 taškus, tačiau Toronto komanda pralaimėjo. Antrajame „Raptors“ ekipa 82:76 nugalėjo „San Antonio Spurs“ krepšininkus, o Lietuvos rinktinės „centras“ atliko dvigubą dublį – pelnė 19 taškų ir atkovojo 13-a kamuolių.

„Aš tiesiog dievinu jo fizinį žaidimą Ir tai buvo ne tik dėl to, kad jis žaidė agresyviau ir atrodė, jog jaučiasi patogiai. Jonas buvo pastebimas dėl fizinio kontakto ir atrodė, kad nori visus stumti. Tuo pačiu metu jis buvo mobilus, bet ir neprarado balanso. Kova vyko su silpnesniu varžovu, tačiau jis dominavo“, - apie J. Valančiūną portalui probballreport.com kalbėjo Z. Harperis.

Dar prieš NBA vasaros stovyklą buvo kalbėta, kad 109 kilogramų sveriančiam J. Valančiūnui reikėtų sutvirtėti. Apie tai kalbėjo ir NBA apžvalgininkas.

„Jis tikrai buvo didesnis nei pamenu. Girdėjau, kad galėjo priaugti nuo 3 iki 7 kilogramų. Kol jam pavyks tvarkytis su svoriu, tai jam tikrai padės. Tačiau jeigu jis ir toliau didės ir stambės, gali nukentėti jo mobilumas, išsivystyti kelių problemos. Tačiau taip kaip yra šiuo metu, turėtų padėti“, -teigė jis.

Z. Harperis taip pat ieškojo J. Valančiūnui atitikmens NBA lygoje.

„Jeigu norime jį palyginti su istoriniu žaidėju, tai pasirinkčiau Antonio Davisą, kai jis buvo pakilime „Indiana Pacers“ komandoje. Jeigu kalbėsime apie modernesnį palyginimą, tai galėtų būti Tysonas Chandleris“, - teigė žurnalistas.

Paklaustas, kas po penkerių metų bus labiau įsitvirtinęs NBA lygoje – ar „Detroit Pistons“ vidurio puolėjas Andre Drummondas, ar J. Valančiūnas, Z. Harperis rinkosi lietuvį.

„Manau, kad A. Drummondas bus daugiau įtakos darantis žaidėjas, tačiau renkuosi J. Valančiūną, nes jis daugiau nei dukart taiklesnis nuo baudų metimo linijos už A. Drummondą. Kol J. Valančiūnas gerins žaidimą puolime, tol rinksiuosi jį“, - teigė Z. Harperis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.