EUROLYGA 2023

R. Javtokas: „Norisi likti Lietuvoje, o „Žalgiryje“ yra geros sąlygos“

Dvejus metus Kaune praleidęs „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas rudenį vėl norėtų grįžti į Laikinąją sostinę.

R. Javtokas pluša rinktinės stovykloje.<br>T. Mikalajūnas
R. Javtokas pluša rinktinės stovykloje.<br>T. Mikalajūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 4:48 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:09 AM

„Norisi likti Lietuvoje, o „Žalgiryje“ yra geros sąlygos. Čia krepšinio miestas. Nesinori išvažiuoti iš Lietuvos, čia šeima, draugai, čia gimęs ir augęs. Man čia viskas patinka ir tenkina“, - sakė 33 metų 211 cm ūgio krepšininkas.

Didžiąją dalį praėjusio sezono R. Javtokas praleido besigydydamas pėdos traumą. Krepšininką kamavo stresinis pėdos lūžis.

Pernai su rinktine rengiantis Londono olimpinėms žaidynėms R. Javtoko patirta trauma iki šiol yra didžiausias nerimo signalas visiems krepšininkams, nes draudimo pinigų žaidėjas nėra atgavęs.

Nors LKF pervedė 133 tūkst. litų, jam priklauso kelis kartus didesnis draudimas. Dėl didžiosios dalies vyksta teisiniai ginčai tarp LKF ir draudimo bendrovės.

Draudikai ieškojo ir rado silpnų vietų medikų ataskaitose, o savo nenorą išmokėti pinigus R. Javtokui grindžia tuo, kad stresinis lūžis yra buvusių traumų pasekmė.

LKF teisininkai bando įrodyti, kad rinktinės stovykloje R. Javtokas treniravosi būdamas sveikas ir trauma buvo ūminė.

„Kol kas vyksta procesas. Federacija, klubas visą tai derina, o aš nesuku sau galvos“, - patikino puolėjas.

Krepšininkas pirmadienį pradėjo darbą Lietuvos rinktinės stovykloje. Paklaustas, ar kapitono pareigų iš jo neatėmė, R. Javtokas nusijuokė: „Kol kas neperrinko, tai vis dar esu. Kol kas aš pasakau: mes už Lietuvą!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.