EUROLYGA 2023

Rinktinės žaidėjams – galvosūkiai dėl ateities

Į Palangą susirinkę geriausi Lietuvos krepšininkai kovoja ne tik dėl vietos nacionalinės komandos dvyliktuke, bet ir priversti sukti galvą, kur pradės kitą sezoną. Linas Kleiza, Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Martynas Gecevičius, Robertas Javtokas, broliai Lavrinovičiai – beveik pusė iš 15 kandidatų į Lietuvos rinktinę kol kas nežino, kur tęs karjerą po Europos čempionato.

Dalis Lietuvos rinktinės krepšininkų suka galvą dėl kontraktų su klubais.<br>Montažas
Dalis Lietuvos rinktinės krepšininkų suka galvą dėl kontraktų su klubais.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-07-17 16:55, atnaujinta 2018-03-02 23:20

L. Kleiza - nebe „Raptors“ narys

Vieną sudėtingiausių sezonų karjeroje turėjęs L. Kleiza jau žino, kad rudenį negrįš į Torontą. 28 metų 203 cm ūgio puolėjas vos prasidėjus Lietuvos rinktinės stovyklai sulaukė žinių, kad „Toronto Raptors“ vadovai pasinaudojo Amnestijos taisykle ir atleido Lietuvos krepšininką.

Vis garsiau kalbama, kad vienas Lietuvos rinktinės lyderių rungtyniaus Europoje. Sudėtingą kelio traumą išsigydęs L. Kleiza taip pat domina ir keletą NBA klubų.

„Pats nieko nežinau ir nenoriu spekuliuoti šitais dalykais. Kai viskas bus aišku, tada galėsime apie tai kalbėti“, - į kalbas apie klubinę ateitį nesileido septynerius metus NBA žaidęs puolėjas.

M. Gecevičius grįš į Lietuvą?

Per du sezonus Pirėjaus „Olympiakos“ įspūdingų trofėjų skaičių papildžiusį M. Gecevičių Palangoje taip pat pasivijo žinia, kad Eurolygos čempionų klubas su juo sutarties nepratęs.

25 metų 193 cm ūgio gynėjas du kartus tapo Eurolygos čempionu, tačiau Graikijos superklube negavo galimybės atsiskleisti. Dabar krepšininkui atėjo pasirinkimo metas.

„Svarstau visus pasiūlymus, kuriuos gavau ir kuriuos gausiu. Žiūrėsime, kas bus geriausia man ir tada nuspręsiu. Aišku, būtų smagu žaisti Lietuvoje, bet čia priklausys nuo sąlygų. Užsienyje man patiko, nebuvo jokių problemų, bet dabar reikia keisti vietą, todėl atsirado svarstymų“, - pasakojo M. Gecevičius.

Didelė tikimybė, kad snaiperis po dviejų metų pertraukos vėl rungtyniaus Lietuvos klube.

„Gavau“, - trumpai ir aiškiai atsakė M. Gecevičius, paklaustas, ar gavo pasiūlymų iš Lietuvos komandų.

M. Pocius – į „Žalgirį“?

Du sezonus Madrido „Real“ marškinėlius vilkėjęs M. Pocius iki vasaros suspėjo išsigydyti kojos traumą ir fiziškai sustiprėjęs atvyko į Lietuvos rinktinės stovyklą. Tačiau šį kartą - jau ne kaip karališkojo klubo žaidėjas.

Pastarąjį sezoną M. Pocius „Real“ komandoje turėjo tenkintis kukliu vaidmeniu, o dėl pėdos traumos gulus ant operacinės stalo tapo aišku, kad po 4 mėnesius trukusios reabilitacijos teks ieškotis naujos komandos.

„Medikai teigė, jog viskas yra gerai. Tiesa, čiurnos yra kiek silpnokos, tačiau dar yra laiko. Kiekvieną dieną dirbsiu, stiprinsiu jas ir viskas atsistatys. Manau, kad sutartis atsiras dar iki Europos čempionato pradžios. Dabar vyksta derybos, o traumos... Nuo jų niekas nėra apsaugotas, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai“, - kalbėjo 27 metų 196 cm ūgio krepšininkas.

Veržlusis gynėjas vis dažniau siejamas su Kauno „Žalgiriu“, kuriame pradėjo profesionalią karjerą po studijų ir ketverių krepšinio metų NCAA, tačiau pats krepšininkas apie konkrečius klubus nelinkęs atvirauti.

„Nenoriu apie tai kalbėti, nes dar niekas nėra suderinta. Kol viskas dar kalbų lygyje, tuščias reikalas dabar apie tai šnekėti“, - sakė M. Pocius.

J. Mačiulis norėtų likti Atėnuose

J. Mačiulis per metus spėjo užsitarnauti Atėnų „Panathinaikos“ aistruolių simpatijas, tačiau galingai pastarąjį sezoną rungtyniavęs puolėjas Graikijos čempionų ekipoje daugiau neberungtyniaus. Starto penkete vietą užsitikrinęs ir vienu lyderiu tapęs kovingasis kaunietis šią vasarą taip pat priverstas dairytis naujo klubo.

„Kai tik baigėsi sezonas, jokių pasiūlymų iš Atėnų klubo nesulaukiau, todėl nieko nežinau. Yra keli pasiūlymai iš kitų klubų Kada viskas paaiškės? Gal šiandien, gal rytoj, O gal kitą savaitę“, - pasakojo Lietuvos rinktinės puolėjas.

Šiltas Graikijos klimatas, aistringi sirgaliai, senas tradicijas turintis klubas sužavėjo 28 metų 198 cm ūgio puolėją, todėl jis neslepia, kad norėtų likti „Panathinaikos“ komandoje. Tačiau akivaizdu, kad jo norams nelemta išsipildyti.

„Man skambino Graikijos žurnalistai ir jiems taip pat pasakiau, kad norėčiau likti Atėnų klube, nes čia turėjau gerą sezoną. Man patiko ir miestas, ir komanda. Tačiau „Panathinaikos“ pasiūlymo nepateikė, o dabar vyksta derybos su kitomis komandomis. Todėl kol kas ateitis neaiški“, - kalbėjo J. Mačiulis.

Kur žais žalgiriečiai?

R. Javtokas, Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovčiai į rinktinės stovyklą atvyko kaip Kauno „Žalgirio“ žaidėjai, tačiau rudenį šie vyrai greičiausiai pasuks skirtingais keliais. Tiesa, vienas iš jų, ko gero, ir toliau vilkės žaliuosius Kauno komandos marškinėlius.

Lietuvos rinktinės kapitonas R. Javtokas atskleidė, kad su „Žalgiriu“ veda derybas dėl naujos sutarties ir yra linkęs net už mažesnį atlyginimą atstovauti Lietuvos čempionų ekipai.

„Norisi likti Lietuvoje, o „Žalgiryje“ yra geros sąlygos. Čia krepšinio miestas. Nesinori išvažiuoti iš Lietuvos, čia šeima, draugai, čia gimęs ir augęs. Man čia viskas patinka ir tenkina“, - sakė 33 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas.

Tuo tarpu dar metams su Kauno klubu kontraktą turintys 33-ejų broliai Lavrinovičiai yra neįkandami naują puslapį verčiančiam „Žalgiriui“, todėl renkasi iš gausybės pasiūlymų. Brolių agento Mateuszo Jodlowskio telefonas šią vasarą kaista nuo skambučių - aukštaūgiai yra vieni geidžiamiausių žaidėjų Europos krepšinio rinkoje. Tačiau Lavrinovičiai neskuba.

Į lenktynes dėl patyrusių krepšininkų įsitraukė ir Jungtinėje lygoje žaisiančio Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ klubo vadovai, patvirtinę, kad vedas derybas su Lavrinovičiais. Tiesa, tikimybė, kad Eurolygoje didžiąją karjeros dalį rungtyniaujantys broliai pasirinks, kuklų, nors ir ambicingą Rusijos klubą, yra labai maža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.