EUROLYGA 2023

„Lokomotiv“ vadovai džiaugiasi klubui pergales kalusiais lietuviais

Kitą sezoną Eurolygos turnyre debiutuosianti Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda didelių pokyčių neplanuoja. Komandos lyderiais tapusių lietuvių Manto Kalniečio ir Simo Jasaičio darbu klubo vadovai yra patenkinti, tačiau daugiau Lietuvos krepšininkų kviesti kol kas neplanuoja.

S. Jasaitis ir M. Kalnietis „Lokomotiv“ garbę gins ir kitą sezoną.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
S. Jasaitis ir M. Kalnietis „Lokomotiv“ garbę gins ir kitą sezoną.<br>M. Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 18, 2013, 6:52 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:28 PM

Kai „Lokomotiv“ klubas iškovojo Europos taurę, trofėjumi džiaugėsi net keturi lietuviai: M. Kalnietis, S. Jasaitis, klubo viceprezidentas Ginas Rutkauskas ir fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Lietuviai iš Krasnodaro nesitrauks ir kitą sezoną. Kovo mėnesį M. Kalnietis su „Lokomotiv“ pasirašė trejų metų kontraktą, o sezono pradžioje į „Lokomotiv“ atvykusio S. Jasaičio sutartis galioja dar metus.

„Žinoma, esame patenkinti jų žaidimu. Pernai pasisekė iškovoti viską, ko klubo vadovybė tikėjosi, o pagrindiniai žaidėjai buvo mūsų lietuvaičiai“, - džiaugėsi G. Rutkauskas.

Praėjusį sezoną „Lokomotiv“ iškovojo Europos taurę, o Jungtinės lygos finale nusileido Maskvos CSKA komandai.

Kai 2012-aisiais G. Rutkauskas tapo „Lokomotiv“ viceprezidentu klubo vadovai paprašė sudaryti penkmečio planą, tad kitą sezoną Eurolygos turnyre rungtyniausiantis „Lokomotiv“ klubas iš rėmėjų didesnių lėšų nelaukia. 

„Mūsų biudžetas suplanuotas penkeriems metams į priekį, todėl didelių pakeitimų nebus. Išimtis galėjo būti. Turėjome minimalią galimybę pasikviesti Timofėjų Mozgovą, vieną geriausių Rusijos žaidėjų, tačiau nepavyko. Tai būtų buvęs išskirtinis atvejis, leidęs mūsų rėmėjams kažkiek pinigų pridėti.

Mūsų biudžetas normalus, leidžiantis dalyvauti Eurolygoje ir ten kautis“, - pasakojo G. Rutkauskas.

Klubo biudžetas šį sezoną turėtų būti apie 15 mln. eurų. Nemažą dalį biudžeto lėšų „Lokomotiv“ išleidžia socialiniams projektams.

„Remiame visą regioną apimančią vaikų krepšinio lygą, ten dalyvauja apie 10 tūkst. vaikų, jiems duodame aprangas ir dar dovanų. Taip pat yra dvi klubo jaunimo komandos, kurias turime išlaikyti“, - sakė „Lokomotiv“ viceprezidentas.

Daugiau lietuvių įsigyti klubas taip pat neplanuoja.

„Šiais metais tai praktiškai neįmanoma, nes užsieniečių vietos pas mus jau užpildytos. Nebent kažkas traumą patirtų. Tačiau ne pagal tautybę renkamės krepšininkus, žiūrime į gerus žaidėjus“, - aiškino G. Rutkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.