EUROLYGA 2023

Kaip pastarąjį sezoną žaidė Lietuvos rinktinės krepšininkai (III dalis)

Į Lietuvos rinktinę šią vasarą pakviesti net šeši krepšininkai, pastarąjį sezoną vilkėje Lietuvos čempiono Kauno „Žalgirio“ aprangą. Tarp jų – jau pernai rinktinės stovykloje buvę, bet dar niekada oficialiose suaugusiųjų varžybose savo šaliai neatstovavę Adas Juškevičius ir Mindaugas Kuzminskas.

Jei būtų renkamas per sezoną didžiausią pažangą padaręs Lietuvos krepšininkas, prizas neabejotinai atitektų M. Kuzminskui.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Jei būtų renkamas per sezoną didžiausią pažangą padaręs Lietuvos krepšininkas, prizas neabejotinai atitektų M. Kuzminskui.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2013-07-18 13:11, atnaujinta 2018-03-02 22:46

A. Juškevičius

Kauno „Žalgiris“.

Lietuvos rinktinėje žaidė 4 rungtynes, pelnė 12 taškų. Debiutavo 2012 m. Oficialiose varžybose nedalyvavo.

Adas Juškevičius pernai grįžo į Kauno „Žalgirį“ po dviejų „Prienuose“ praleistų sezonų. Lietuvos čempionų komandoje vienam jauniausių jos žaidėjų vėl teko pratintis prie pasikeitusio vaidmens: jei „Prienuose“ A.Juškevičius buvo aiškus lyderis, tai „Žalgiryje“ per Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes net nevisada patekdavo į registruojamų krepšininkų dvyliktuką.

Situacija truputį pasikeitė iš „Žalgirio“ išvykus Ibrahimui Jaaberiui. „Top 16“ etape A.Juškevičius jau turėjo tvirtą vietą dvyliktuke, tačiau ne aikštėje – treneris Joanas Plaza jam žaisti leisdavo ne per kiekvienas rungtynes.

Eurolygoje A.Juškevičius žaisdavo vidutiniškai 8,9 min., pelnydavo tik 2,1 taško, o dvitaškius mėtė vos 38,1 proc. taiklumu. Gynėjas privengdavo imtis iniciatyvos ir dažnai ieškodavo komandos draugų net tada, kai situacija reikalavo problemas spręsti pačiam.

A. Juškevičiaus statistika kituose turnyruose buvo geresnė. Jungtinėje lygoje jis įmesdavo 4,6 taško, LKL – 7,6 taško.

M. Kuzminskas

Kauno „Žalgiris“.

Lietuvos rinktinėje žaidė 2 rungtynes, pelnė 11 taškų. Debiutavo 2012 m. Oficialiose varžybose nedalyvavo.

Jei būtų renkamas per sezoną didžiausią pažangą padaręs Lietuvos krepšininkas, prizas neabejotinai atitektų Mindaugui Kuzminskui. Sezono pradžioje jis buvo tolimas Kauno „Žalgirio“ atsarginis, bet per kelis mėnesius įtikino trenerį Joaną Plazą, kad yra vertas žaisti kur kas daugiau.

Kaip jaunasis žalgirietis judėjo į priekį, atspindėjo statistika. Eurolygos reguliariajame sezone M.Kuzminskas žaisdavo 9,2 min., pelnydavo 9,7 taško ir atkovodavo 1,6 kamuolio. „Top 16“ etape jo pasitikėjimas savimi augo kiekvieną savaitę ir skaičiai šoktelėjo dukart ar net daugiau: iki 17,9 min., 9,7 taško ir 4,2 atkovoto kamuolio.

Įdomu, kad pirmajame etape M. Kuzminskas neįmetė nė vieno iš 9 tritaškių. Užtat antrajame etape pataikė net 44 proc. tolimų metimų.

Efektingai žaisti mėgstantis ir mokantis, bet stabilumu kol kas nepasižymintis M.Kuzminskas kitose varžybose rungtyniavo dar daugiau ir naudingiau. Jungtinėje lygoje jis pelnydavo 8,9 taško ir atkovodavo 3,9 kamuolio. Lietuvos lygoje, kurioje J.Plaza nuo pat sezono pradžios turėjo daugiau galimybių eksperimentuoti, M.Kuzminskas įmesdavo 13,6 taško ir atkovodavo 5,3 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.