EUROLYGA 2023

Alytaus „Dzūkija“ LKL vandenis pasiekė komerciniu keliu

„Jos dalyvavimas LKL labai savrbus ir geografiniu požiūriu.

Alytaus „Dzūkijos“ klubas komerciniu keliu pateko į LKL.<br>F. Augustinas
Alytaus „Dzūkijos“ klubas komerciniu keliu pateko į LKL.<br>F. Augustinas
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jul 26, 2013, 7:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:10 PM

Sėkmingesnis nei sportinis pasirodė komercinis kelias - po derybų su finansinių problemų kamuojamu Kauno „LSU-Baltų“ krepšinio klubu, „Dzūkija“ iš jo perėmė LKL licenciją.

„Finale dėl kelialapio į LKL pralošėme. Bet svarbu, kad ten esame. Aukščiausio lygio krepšinis vėl bus Alytuje. Tai visus džiugina.

Komanda dirbs kryptingai, atsakingai. Turėsime gerą trenerį. Jo pavardę paskelbsime po poros savaičių, o treniruotes pradėsiem rugpjūčio pabaigoje.

Jei pritruks alytiškių krepšininkų, paieškosime kitur Lietuvoje. Ypač norinčio investuoti į savo sportinę ateitį jaunimo.

Sėkmei prireiks ir miesto valdžios paramos bei sirgalių pagalbos“, - tvirtino komandos savininkas Tomas Pačėsas.

Šis alytiškis treneris, „Dzūkiją“ subūręs prieš dvejus metus, sakė, kad būtinas startui LKL komandos biudžetas 800 tūkstančių litų jau beveik sukauptas.

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės rotušėje vykusio susitikimo metu su Lietuvos krepšinio federacijos ir LKL vadovais bei žiniasklaida, miesto meras Jurgis Krasnickas pažadėjo, jog savivaldybė skirs 100 tūkstančių litų daugiau nei pernai.

„Bepigu maudytis šlovės spinduliuose. Bet su savo komanda būsime ir varge, ir džiaugsme“, - pažadėjo meras ir palinkėjo jai bent dvidešimt metų išlikti LKL.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis savo linkėjimuose pridėjo dar penkerius metus.

„Miestas turi puikią salę. Linksma ir smagu, kad didysis krepšinis grįžta į Alytų. Džiaugiuosi ir dėl sirgalių“, - sakė A.Sabonis.

Šviesių linkėjimų - per trejus metus patekti į LKL prizininkų trejetą „Dzūkijos“ krepšinio komandai nepagailėjo ir LKL prezidentas Remigijus Milašius.

„Jos dalyvavimas LKL labai savrbus ir geografiniu požiūriu.

Komanda treniruosis ir rungtyniaus puikioje salėje. Tai vienas iš svarbiausių reikalavimų visoms aukščiausios lygos komandoms.

„Mažeikių“ komanda tik dėl to ir prarado licenciją. Laimėjusi NKL finalą, ji nei žingsnio nepajudėjo, kad laiku pasirūpintų tinkama sale.

Taip pat privalu užtikrinti komandų finansinį stabiluma, todėl niekam nebus jokių nuoalidų. Šiam sezonui būtinas minimalus biudžetas 800 tūkstančių litų, o per metus pereisime iki pusantro milijono“, - tvirtai teigė naujasis LKL prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.