EUROLYGA 2023

Dėl čiuožykla virtusios halės M.Balčiūnas siūlo neieškoti kaltų (papildyta)

Kauno sporto halė antradienio vakarą priminė čiuožyklą. Ir ant jos čiuožinėjo ne ledo ritulininkai, o krepšininkai.

LKF generalinio sekretoriaus M.Balčiūno teigimu, nesklandumų Kaune nebuvo galima numatyti.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
LKF generalinio sekretoriaus M.Balčiūno teigimu, nesklandumų Kaune nebuvo galima numatyti.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 7, 2013, 3:51 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:31 AM

Lietuvos ir Belgijos rinktinėms pavyko išvengti traumų, tačiau sugrįžimas į senutėlę 74 metų halę buvo labai nemalonus.

Lygioje vietoje paslydęs ir pargriuvęs Linas Kleiza keikėsi, kamuolys žaidėjams nuolat slydo iš rankų, prakaitu žliaugė ne tik krepšininkai, bet ir laisvų vietų salėje palikę žiūrovai, o Jonas Kazlauskas žurnalistams viešai piktinosi dėl tokių sąlygų.

Tuo metu LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigė, jog nesklandumus Kaune sukėlė priežastys, kurių neįmanoma numatyti.

„Dėl halės niekada nekildavo tokių problemų, – portalui lrytas.lt tvirtino M.Balčiūnas. – Į vieną vietą susidėjo kelios aplinkybės – neįprastai karšta diena, kondicionavimo sistemos sutrikimai. Mums tai buvo gera pamoka, bet Kauno sporto halei ji – dar didesnė.“

Vienas LKF vadovų kiek pyktelėjo paklaustas, ar tiesiogiai nesulaukė priekaištų iš žaidėjų ir trenerių: „Visi supranta, kad tai dalykai, kurių nebepataisysi. Jau nebeverta į tai gilintis. Svarbiausia, kad viskas baigėsi be traumų. Reikia žiūrėti į priekį.“

Kauno sporto halė draugiškoms rungtynėms su Belgija buvo pasirinkta tam, kad nereikėtų vaikyti Lietuvos rinktinės po visą Lietuvą. Todėl buvo atsisakyta organizuoti mačą Alytuje.

Pasak M.Balčiūno, bilietai į susitikimą su belgais nebuvo paklausūs. Anot jo, tai žinodama LKF nutarė pasirinkti mažesnę areną.

Antradienį netgi nepavyko užpildyti 5 tūkst. vietų talpinančios halės. Esą didesnėje arenoje vaizdas būtų liūdnokas.

Tiesa, palyginimui, rugpjūčio 12 ir 14 dienomis lietuviai rungtyniaus su švedais, o rugpjūčio 21 ir 23 dienomis – suomiais bei čekais. Tačiau šiems susitikimams parinktos kur kas modernesnės Panevėžio „Cido“ ir Vilniaus „Siemens“ arenos. Kaunas informuoja, kad halėje vykusių Lietuvos ir Belgijos krepšinio rinktinių draugiškų rungtynių metu tinkamų sąlygų nebuvo įmanoma užtikrinti dėl ventiliacijos ir kondicionavimo sistemos techninio gedimo.

Šį gedimą sukėlė kompiuterinės sistemos valdymo klaida. Pasak S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro l.e.p. direktoriaus Kęstučio Baranausko, programinės įrangos klaida ir sistemos gedimas yra nustatyti ir iki kito renginio bus pašalinti.

„Užtikriname, kad bus imtasi visų priemonių, kad ateityje tai nebepasikartotų. Dėkojame Jums visiems už supratimą ir tikimės, kad šis incidentas nesugadins šiltų Jūsų ir Kauno sporto halės santykių",  –  teigiama viešai išplatintame S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.