EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertus džiugina L.Kleiza, nerimą kelia antro įžaidėjo klausimas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po pergalingo mačo su Švedija sulaukė ekspertų pagyrų. Buvęs krepšininkas, dabar Seimo narys Sergejus Jovaiša džiaugėsi, kad Linas Kleiza pagaliau pradeda žaisti tokį krepšinį, kokio iš jo tikisi visa Lietuva ir prognozuoja, kad rinktinės žaidimas bus lipdomas aplink krašto puolėją.

L.Kleiza buvo rezultatyviausias rungtynėse su švedais.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Kleiza buvo rezultatyviausias rungtynėse su švedais.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Aug 13, 2013, 6:14 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:23 PM

S.Jovaiša beveik neabejoja, kad vietos dvyliktuke atsiras debiutantui Vyteniui Čižauskui, kuris pakankamai solidžiai išnaudoja jam skiriamas minutes aikštėje. Vis dėlto ir S.Jovaiša, ir treneris Šarūnas Sakalauskas pripažįsta, kad antro įžaidėjo klausimas yra opiausia rinktinės problema.

S.Jovaiša pripažįsta, kad Švedija nėra ta komanda, kuri galėtų būti rimtas išbandymas Lietuvai, bet džiaugiasi ekipos pažanga.

„Matėme du visiškai skirtingus paveikslus. Su belgais praktiškai buvo žaidėjų rinkinys, bet ne komanda, o čia buvo panašu į komandą. Lyginant su pirmomis rungtynėmis padaryta didelė pažanga, net keista, kad per tokį trumpą laiką ji padaryta, tačiau Jonas Kazlauskas moka tai daryti ir tikriausiai surado tinkamus žodžius“, - „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo jis.

„Atsirado greitis, atsirado greitas puolimas ir žaidėjai pradėjo įsiklausyti, ką treneris kalba, ką trenerių kolektyvas sako ir ko reikalauja“, - sakė Š.Sakalauskas.

Ekspertai negaili pagyrų L.Kleizai, kuris po blankių ir nervingų rungtynių su belgais pagaliau iššovė. Anot S.Jovaišos ir Š.Sakalausko, sunkusis krašto puolėjas Europos čempionate gali vėl tapti tuo žaidėju, kuris prieš trejus metus atvedė Lietuvos rinktinę ant pasaulio čempionato bronzinio pakylos laiptelio.

„Lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, vakar matėme jį tokį, kokį ir norime matyti. Visi tikimės, kad jis bus vienas iš lyderių. Po tokio perversmo savyje galima jį tik pagirti“, - sakė S.Jovaiša.

„Jis yra alkanas ir gabus. Jei treneriai patikės jam atsakomybę, jis ją priims ir jei nulems rungtynių baigtį tiksliu metimu ar teisingu sprendimu, tuomet ir pačiam žaidėjui ir komandai bus lengviau“, - svarstė Š.Sakalauskas.

Ir S.Jovaiša, ir Š.Sakalauskas sutaria, kad daugiausia nerimo kol kas kelia antro įžaidėjo klausimas - kas keis Mantą Kalnietį?. S.Jovaiša dvyliktuke vietą prognozuoja V.Čižauskui, bet priduria, kad J.Kazlauskas dar turėtų suteikti galimybių Adui Juškevičiui.

„Matome, kad V.Čižauskui suteikiama daugiau galimybių ir jis reikalo negadina. Bet nelygu koks varžovas. Nežinia kaip būtų, jeigu susidurtume su Europos pirmo dešimtuko komanda“, - svarstė S.Jovaiša.

Iki Europos čempionato liko dar trys savaitės, per kurias Lietuvos ekipa sužais devynerias kontrolines rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.