EUROLYGA 2023

Aiškėja 2014 metų pasaulio krepšinio čempionato dalyviai

2014 metų pasaulio vyrų krepšinio čempionato šeimininkai ispanai jau žino šešias komandas, kurios atvyks į svarbiausią kitų metų planetos krepšinio forumą. Tai – JAV, Iranas, Filipinai, Korėja, Australija ir Naujoji Zelandija. Pasaulio pirmenybių dalyviai pamažu aiškėja per šiais metais rengiamus žemynų čempionatus.

Pasaulio čempionate žais ir Azijos pirmenybėse triumfavusi Irano rinktinė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pasaulio čempionate žais ir Azijos pirmenybėse triumfavusi Irano rinktinė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 19, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:10 PM

Be atrankos į pasaulio pirmenybes pateko turnyro šeimininkė Ispanija ir 2012 metų olimpinių žaidynių čempionė JAV.

Šiais metais pirmosios žemyno pirmenybių medalius ir kelialapius į pasaulio pirmenybes išsidalino Azijos komandos. Rugpjūčio 1-11 dienomis Filipinuose vykusiame turnyre auksu pasipuošė Irano krepšininkai, sidabrą iškovojo Filipinų rinktinė, bronzą – Korėjos komanda.

Šios trys rinktinės kartu iškovojo kelialapius į Ispaniją.

Rugpjūčio 14-18 dienomis įvyko Okeanijos pirmenybės, kuriose dalyvavo tik dvi komandos: Australija dvejų rungtynių mače nugalėjo Naująją Zelandiją, bet kelialapius į planetos čempionatą gavo abiejų šalių krepšininkai.

Afrikos čempionatas vyks rugpjūčio 20-31 dienomis Dramblio Kaulo Krante. Čia bus kovojama dėl trijų kelialapių į Ispaniją.

Amerikos komandos stipriausias išsiaiškins rugpjūčio 30 – rugsėjo 11 dienomis Venesueloje. Amerikos žemynas į pasaulio pirmenybes deleguos keturias rinktines (neskaitant olimpinės čempionės JAV). Paskutinės į kovą stos Europos šalių rinktinės. Senojo žemyno pirmenybės vyks rugsėjo 4-22 dienomis Slovėnijoje, o kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos šešios komandos.

Pasibaigus Europos pirmenybėms bus žinomos 20 pasaulio čempionato dalyvių. Dar keturioms šalims FIBA suteiks vardinius kvietimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.