EUROLYGA 2023

D.Songaila: „Karjerą norėčiau baigti Lietuvoje“

Darius Songaila sportuoja, ramiai stebi Lietuvos rinktinės dvikovas ir dairosi naujojo klubo. „Šiuo metu esu laisvas ir niekur neskubu“, - paklaustas, ar jau žino, kokios ekipos marškinėlius vilkės, sakė jis. 35 metų 206 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną pasirodė gerai, tačiau tapo laisvuoju agentu – jo žvaigždė švietė „Doneck“ klube, tačiau po paskutiniojo mačo lietuvio ir Ukrainos ekipos keliai išsiskyrė.

D.Songaila karjerą baigti nori Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Songaila karjerą baigti nori Lietuvoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Aug 19, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:58 PM

Nors dar rimtai apie karjeros pabaigą nesvarsto, D.Songaila neslepia – jis trokšta vilkėti Lietuvos komandos marškinėlius.

„Norėčiau karjerą pabaigti Lietuvoje. Čia nesu žaidęs nė vieno sezono, todėl sužaisti metus Lietuvoje, kad ir tame pačiame „Žalgiryje“ - būtų labai malonu. Kada tai nutiks? Anksčiau ar vėliau. Dabar dar tikrai nėra aišku“, - kalbėjo D.Songaila.

2003 metų Europos krepšinio čempionate su Lietuvos rinktine triumfavęs D.Songaila iškart po sezono sulaukė ne vieno pasiūlymo. Į jį kreipėsi ir klubai iš NBA.

„Kol kas rimtesnių pasiūlymų, kurie mane sudomintų, nebuvo. Tikrai niekur neskubu. Dabar esu tokioje karjeros stotelėje, kurioje nėra noro ir reikalo anksti pasirašyti kontrakto, sportuoti. Kada atsiras dėmesio vertas ir įdomus pasiūlymas, tuomet ir svarstysiu. Tai nebūtinai turi būti finansiškai itin geras pasiūlymas“, - kalbėjo D.Songaila.

Jis per savo karjerą vilkėjo „Sacramento Kings“, „Chicago Bulls“, „Washington Wizards“, „New Orleans Hornets“, „Philadelphia 76ers“ komandų marškinėlius. Būtent keletas klubų, kuriuose D.Songaila ir žaidė, kreipėsi į puolėją.

„Šiemet buvo pora komandų, kurios domėjosi manimi. Iškart po sezono man paskambino agentas ir sakė, kad yra keletas ekipų. Skambino ir vadybininkai iš klubų, kuriems anksčiau atstovavau. Klausė, ar mane domintų galimybė sugrįžti į NBA, tačiau aš pasakiau, kad ne. Tuo viskas ir pasibaigė. Daugiau diskusijų nevyko“, - pasakojo krepšininkas.

Kodėl D.Songaila nusprendė dairytis toliau ir užvėrė duris pajėgiausiai pasaulio krepšinio lygai? Atsakymas paprastas – noras žaisti.

„Buvo pasakyta, kad jeigu žaisiu komandoje, tai daugiau eisiu treniruotis, auginti jaunus žaidėjus, rodyti pavyzdį ir panašiai. Dar nesinorėjo tokio vaidmens. Mano sezonas buvo geras, todėl noriu pažaisti. O važiuoti svetur, trankytis kažkur, kai mėgini šaknis įleisti Lietuvoje, nėra tikslo“, - pasakojo D. Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.