EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ naujokas iš Kolumbijos J.Palaciosas nori tinkamai pristatyti savo šalį

Vėlų pirmadienio vakarą į Lietuvą atvyko Vilniaus „Lietuvos ryto“ naujokas iš Kolumbijos Juanas Palaciosas. Šiek tiek užtrukęs bagažo skyriuje 28 metų 203 cm puolėjas pavargęs, bet šypsodamasis žengė pro vartus. Jis yra paskutinis atvykęs „Lietuvos ryto“ naujokas ir pirmasis Lietuvoje žaisiantis Kolumbijos krepšininkas. J.Palaciosas tikisi ne tik padėti klubui iškovoti vietą Eurolygoje, bet ir jaučia pareigą tinkamai pristatyti savo šalį.

J.Palaciosas atvyko į Vilnių.<br>D. Umbraso nuotr.
J.Palaciosas atvyko į Vilnių.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 20, 2013, 3:18 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:50 PM

„Lietuvoje esu pirmą kartą, tad šiek tiek jaudinuosi, nežinau, ko tikėtis. Žinau, kad Vilnius – gražus miestas, kad žmonės čia geri. Klubo organizacija – puiki. Džiaugiuosi čia būdamas“, - lrytas.lt sakė J.Palaciosas.

Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis krepšininkas praėjusį sezoną žaidė Nantero JSF komandoje ir tapo Prancūzijos čempionu. Nantero komanda taip pat iškovojo teisę rungtyniauti Eurolygoje.

Galimybė kautis dėl vietos Eurolygos turnyre buvo vienas svarbiausių veiksnių J.Palaciosui priimant vilniečių pasiūlymą. „Lietuvos rytas“ spalio 1-4 dienomis Vilniuje dalyvaus Eurolygos atrankos varžybose.

„Laukia stiprūs turnyrai. Žaisime Eurolygos atrankoje, jei nepavyktų prasimušti į Eurolygą, rungtyniausime Europos taurės turnyre, Jungtinės lygos turnyre. Tai stiprios lygos. Dėl to dar labiau džiaugiuosi būdamas čia.

Ko tikiuosi? Individualiai – tobulėti. O kalbant apie komandą, darysime viską, kad patektume į Eurolygos turnyrą“, - ryžtingai kalbėjo krepšininkas.

Paklaustas, ką žino apie Lietuvos krepšinį, J.Palaciosas nusišypsojo.

„Žinau, kad krepšinis šioje šalyje turi didingą istoriją ir gilias tradicijas, o žmonės čia pamišę dėl krepšinio.

Žinau, kad esu pirmasis krepšininkas iš Kolumbijos. Taip jau yra, kad mūsų žaidėjai dažniausiai lieka rungtyniauti Kolumbijoje, retas išvyksta į Europą. Todėl man svarbu tinkamai reprezentuoti savo šalį, tai lyg mano darbo dalis“, - aiškino kolumbietis.

Vilniuje J.Palaciosas įsikurs vienas, tačiau neilgai trukus tikisi sulaukti šeimos – duktės ir motinos – vizito.

Prancūzijos pirmenybėse J.Palaciosas sužaidė 22 rungtynes, pelnydavo 7,4 tšk. ir atkovodavo 4,6 kamuolio. Asmeninis puolėjo rezultatyvumo rekordas – 19 taškų dvikovose su Nansi SLUC ir Gravlino-Diunkerko „Maritime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.