EUROLYGA 2023

Ką naujam sezonui rengia Eurolygos komandos (C grupė)

C grupėje žais dvi Lietuvos krepšininkų turinčios komandos: Malagos „Unicaja“ su Mindaugu Kuzminsku ir Zielionos Guros „Stelmet“ su Mantu Česnauskiu.

C grupėje kovos ir M.Kuzminskas, kuris iš Kauno „Žalgirio“ perėjo į Malagos „Unicaja“ komandą.<br>D.Umbraso nuotr.
C grupėje kovos ir M.Kuzminskas, kuris iš Kauno „Žalgirio“ perėjo į Malagos „Unicaja“ komandą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 20, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:43 PM

C grupėje žais dvi Lietuvos krepšininkų turinčios komandos: Malagos „Unicaja“ su Mindaugu Kuzminsku ir Zielionos Guros „Stelmet“ su Mantu Česnauskiu.

Jų varžovės bus Eurolygos čempionės vardą ginanti Pirėjo „Olympiakos“, Sienos „Montepaschi“, Stambulo „Galatasaray“ ir Zielionos Guros „Stelmet“.

Pirėjo „Olympiakos“

Vasaros darbai. Jei 2012-ųjų vasarą Pirėjo ekipa beveik nepasikeitė, tai šį tarpsezonį „Olympiakos“ vadovai turėjo nemažai darbo. Jiems reikėjo ieškoti, kuo pakeisti Kyle‘ą Hinesą, Pero Antičių, Kostą Papanikolaou bei dar kelis mažiau žaidusius krepšininkus, tarp jų – lietuvį Martyną Gecevičių.

Ko verta pamaina, spręsti dar anksti. Pirėjo klubas įsigijo Mirzą Begičių ir net keturis gerokai žemesnio lygio klubuose žaidusius ir Eurolygos patirties visai neturinčius krepšininkus. Tarp legionierių iš JAV, ko gero, rimčiausias pastiprinimas – naudingiausias praėjusio sezono Belgijos lygos žaidėjas Mattas Lojeski.

Ko trūksta. Daugiau rimtų pirkinių „Olympiakos“, atrodo, nenumato. Vis dėlto vienas kitas žaidėjas, įsigyjamas žvelgiant į tolesnę perspektyvą, dar gali atvykti.

Perspektyvos. V.Spanoulis liko savo vietoje, tad „Olympiakos“ žaidimo braižas tikrai nesikeis. Tiesa, šiandien galimybė Pirėjo ekipai laimėti trečią iš eilės Eurolygos čempionės titulą atrodo visiškai neįtikėtina, bet sporte tokių stebuklų kartais būna.

Optimalus penketas. A.Law, V.Spanoulis, M.Lojeski (praėjusį sezoną žaidė Ostendės „Telenet“), G.Printezis, M.Begičius (Madrido „Real“). Treneris G.Bartzokas.

Sienos „Montepaschi“

Vasaros darbai. Sienos klubo raumenys per vasarą tikrai nesustiprėjo. Su „Montepaschi“ atsisveikino rezultatyviausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas Bobby Brownas, treneris Luca Banchi, paskui startegą į Milano „Emporio Armani“ patraukęs Davidas Mossas, dar keli pagrindiniai žaidėjai.

Jokių žinių apie naujokus iš „Montepaschi“ stovyklos labai ilgai nebuvo. Tyla nutrūko tik rugpjūčio pradžioje, kai Sienos klubo vadovai paskelbė sutarę su trimis Eurolygoje dar nežaidusiais, bet rungtyniauti aukščiausio lygio varžybose pasirengusiais amerikiečiais: Othello Hunteriu, Ericku Greenu ir Davidu Lighty.

Ko trūksta. „Montepaschi“ yra tarp klubų, kuriems dar reikės atlikti nemažai tarpsezonio darbų. Kol kas šiais komandai labiausiai trūksta priekinės linijos žaidėjų.

Perspektyvos. Sienos klube jau trečią kartą iš eilės išvykstantis treneris savo pareigas perduoda buvusiam padėjėjui. Todėl galima tikėtis, kad daug sezonų pasiteisinanti žaidimo sistema nesikeis. Tačiau rezultatus lems tai, kaip į šią sistemą įsilies nauji krepšininkai.

Optimalus penketas (jei žaisti reiktų dabar). D.Hackettas, E.Greenas (Virdžinijos technikos univ.), D.Lighty (Nantero JSF), O.Hunteris („Jiangsu Dragons“), B.Ortneris. Treneris M.Crespi (buvęs padėjėjas).

Malagos „Unicaja“

Vasaros darbai. „Unicaja“ vadovai negalėjo lengvai susitaikyti su tuo, kad antrus metus iš eilės nepateko į atkrintamąsias varžybas, todėl komandos laukė didelių permainų vasara. Naujoji „Unicaja“ versija pradėta kurti sudarant sutartį su treneriu Joanu Plaza (jis pakeitė Jasminą Repešą), o po to atėjo eilė ir krepšininkams. Dauguma Malagos ekipos naujokų (Carlosas Suarezas, Rafaelis Hettsheimeris, Jaysonas Grangeris, Ryanas Toolsonas, Ognjenas Kuzmičius) – gerai žinomi Ispanijoje, tačiau arba žaidė silpnesnėse ekipose, arba neįsitvirtino stipresnėse. O iš užsienio klubų įsigytas tik vienas krepšininkas – buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas.

Ko trūksta. Komandoje liko viena laisva vieta, skirta priekinės linijos krepšininkui.

Perspektyvos. „Unicaja“ per vasarą pasikeitė daugiau nei perpus. Tačiau jos perspektyvos ne ką geresnės negu pernai.

Optimalus penketas (jei žaisti reiktų dabar). J.Grangeris (Madrido „Estudiantes“), R.Toolsonas (Las Palmaso „Herbalife“), Z.Dragičius, C.Suarezas (Madrido „Real“), F.Vazquezas. Treneris J.Plaza (Kauno „Žalgiris“).

Stambulo „Galatasaray“

Vasaros darbai. „Galatasaray“ į Eurolygą grįžta po metų pertraukos, tačiau ši komanda ir praėjusį sezoną nebuvo silpnesnė. Po vasaros atostogų į Stambulą grįš ne visi „liūtų“ aprangą vilkėję krepšininkai, bet sirgaliai pasigęs tik Davido Hawkinso ir Boniface‘o Ndongo. Greitai juos pamiršti padės komandos naujokai. Zoranas Ercegas, Nathanas Jawai ir Sinanas Guleras yra puiki pamaina išvykusiems.

Ko trūksta. Pasak „Galatasaray“ vadovų, įsigyti daugiau žaidėjų jie neketina.

Perspektyvos. Prieš pustrečio mėnesio beveik tos pačios sudėties „Galatasaray“ tapo antros stipriausios Europos nacionalinės lygos čempionu. Vien tai liudija, kad ši komanda yra pasirengusi spręsti sudėtingiausias užduotis ir Eurolygoje.

Optimalus penketas. J.Gordonas, C.Arroyo, S.Guleras (Stambulo „Anadolu Efes“), Z.Ercegas (Maskvos CSKA), M.Mačvanas. Treneris E.Atamanas.

Zielionos Guros „Stelmet“

Vasaros darbai. Zielionos Guros klubą į Lenkijos lygos viršūnę atvedė amerikiečių Walterio Hodge‘o ir Quintono Hosley duetas. Jų kaina per praėjusį sezoną pakilo tiek, kad „Stelmet“ vadovai neturėjo jokių vilčių pratęsti sutartis.

Per vasarą klubas atsinaujino daugiau nei perpus, tačiau garsių žaidėjų neįsigijo. O vienas nedaugelio nuo praėjusio sezono likusių krepšininkų yra Lenkijos pilietybę turintis lietuvis Mantas Česnauskis.

Ko trūksta. „Stelmet“ žada pasirašyti sutartis su dar keliais krepšininkais, bet klubo finansinės galimybės labai kuklios, tad tikėtis garsių vardų nereikėtų.

Perspektyvos. Naujiesiems Lenkijos čempionams paruošta vieta lentelės apačioje. Komandos sudėtis silpna, o Eurolygos patirties visai neturi nei dauguma krepšininkų, nei treneris Mihailo Uvalinas, nei klubo vadovybė.

Optimalus penketas (jei žaisti reiktų dabar). R.Robinsonas (Zgoželeco „Turow“), L.Koszarekas, Ch.Eyenga („Shanxi Zhongyu“), D.Barlow (Mursijos UCAM), R.Guinnas (Atėnų „Panathinaikos“). Treneris M.Uvalinas.

Miuncheno „Bayern“

Vasaros darbai. Debiutui Eurolygoje „Bayern“ vadovai ruošėsi labai rimtai. Jie išsaugojo daugumą svarbiausių praėjusio sezono žaidėjų ir sudarė sutartis su keliais nelabai brangiais, bet Europoje jau užsirekomendavusiais krepšininkais. Vertingiausi pirkiniai – vienas rezultatyviausių praėjusio sezono Europos taurės žaidėjų Malcolmas Delaney (Kijevo „Budivelnyk“) ir net keturi iš Berlyno ALBA atvykę krepšininkai: Nihadas Džedovičius, Deonas Thompsonas, Heiko Schaffartzikas bei Yassinas Idbihi.

Kone vienintelis skausmingas bavarų praradimas – Tel Avivo „Maccabi“ kvietimą priėmęs buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Tyrese‘as Rice‘as.

Ko trūksta. Daugiau pirkinių „Bayern“ šią vasarą nenumato.

Perspektyvos. „Bayern“ subūrė „tipinę vokišką“ komandą, maždaug lygiomis dalimis sudarytą iš vokiečių ir amerikiečių, ir pasirengusią žaisti tipiniu Vokietijos klubų stiliumi. Tikėtina, kad ir rezultatas bus „tipinis vokiškas“ – kadangi grupė silpna, „Top 16“ etapas yra pasiekiamas, bet tai ir turėtų būti Miuncheno ekipos lubos.

Optimalus penketas. M.Delaney (Kijevo „Budivelnyk“), N.Džedovičius (Berlyno ALBA), Ch.Troutmanas, D.Thompsonas (ALBA), J.Homanas. Treneris S.Pešičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.