EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ smogiamoji jėga – M.Gecevičiaus ir R.Seibučio tandemas

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai antradienį pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Lietuvos vicečempionai neturi prabangos iš lėto rengtis ilgam sezonui, nes jau spalio 1-4 dienomis Dirko Bauermanno auklėtinių laukia bene svarbiausias mūšis – Eurolygos atrankos turnyras.

Pasiruošimą sezonui „Lietuvos ryte“ pradėjo šešiolika krepšininkų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasiruošimą sezonui „Lietuvos ryte“ pradėjo šešiolika krepšininkų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 21, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:05 PM

Laiko užteks

„Lietuvos rytas“ sezoną pasitinka su septyniais naujokais – gynėjais Martynu Gecevičiumi, Milenko Tepičiumi ir Omaru Cooku, puolėju Gediminu Oreliku bei aukštaūgiais Stevanu Jelovacu, Andreas Glyniadakiu ir Juanu Palaciosu. 

Be to, M.Gecevičius ir Renaldas Seibutis iki rugsėjo 22 dienos gali užtrukti Lietuvos rinktinėje. Lygiai taip pat, kaip Europos čempionate Lenkijos komandai vadovausiąs D.Bauermannas.

Tačiau specialistas iš Vokietijos neabejoja, kad šios kliūtys nesutrukdys vilniečiams kokybiškai ir greitai pasiruošti Eurolygos atrankai.

„Juk nėra taip, kad be manęs neliks trenerių. Yra asistentai Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis, su kuriais jau dirbau tris mėnesius. Jie puikiai žino, kaip turime žaisti, – per žiniasklaidai atvirą treniruotę teigė D.Bauermannas. – Be to, nebūna taip, kad komanda po sezono išlaiko dvylika tų pačių žaidėjų. Todėl naujokų integravimas į komandą – normalus procesas, su kuriuo susiduria kiekvienas klubas.“

Rinksis iš šešioliktuko

Be minėtų naujokų ir R.Seibučio, „Lietuvos ryto“ treniruotėse prakaitą lies ne tik kapitonas Steponas Babrauskas bei senbuviai Tautvydas Lydeka, Vilmantas Dilys, Eimantas Bendžius ir Dovydas Redikas.

Sutartis su „Lietuvos rytu“ turintys gynėjai Paulius Dambrauskas, Deividas Dulkys ir Edvinas Šeškus taip pat turės galimybę patekti į pagrindinę komandą.

„Lietuvos ryto“ klubas turėtų pasilikti bent trylika žaidėjų. Traumų, nuovargio ar kitų nenumatytų aplinkybių atveju, bus galima atsigręžti į rezervą.

Tiesa, D.Bauermannas nesileido į kalbas, kurie rezerviniai žaidėjai turi daugiausiai ar mažiausiai šansų likti „Lietuvos ryte“.

„Dabar koncentruosimės ne į tai, ką atkabinti, o kaip pajusti vienas kitą. Pirma reikia susižaisti, įgyti formą, o jau po to darysime sprendimus“, – tvirtino D.Bauermannas.

Smogiamoji jėga

D.Bauermannas šiek tiek atskleidė startinio penketo kontūrus. Pasak vokiečio, pagrindiniu įžaidėju turėtų žaisti Omaras Cookas, o atakuojančio gynėjo pozicijos minutėmis M.Gecevičius ir R.Seibutis nesidalys – jie kartu žais aikštėje.

„M.Gecevičius yra puikus metikas, o R.Seibutis dažniau veržiasi link krepšio. Tai bus puikus tandemas“, – džiaugėsi D.Bauermannas.

Apie aukštaūgius D.Bauermannas neužsiminė, bet veikiausiai starto penkete rungtyniaus serbas Stevanas Jelovacas ir graikas Andreas Glyniadakis.

Apibendrindamas naują sudėtį, D.Bauermannas buvo labai patenkintas.

„Man labai patinka ši komanda, – neslėpė specialistas. – Manau, ji bus geresnė nei praėjusį sezoną. Ir privalo tokia būti. Demonstruosime europietišką krepšinį – akcentuosime gynybą, greitą perėjimą į kontratakas. Dalinsimės kamuoliu ir sieksime atlikti tik gerai paruoštus metimus. Turime visko – ir kietų kovotojų, ir kamuolį puikiai besivarančiųjų, ir metikų. Be to, visi gerai ginasi. Ši komanda labai skiriasi nuo ankstesnės.“

„Lietuvos ryto“ pasiruošimo sezonui planas:  

Rugpjūčio 25 - rugsėjo 3 d. stovykla Druskininkuose: rugpjūčio 29 d. draugiškos rungtynės su „Donetsk“, rugsėjo 2 d. – su Južno „Chimik“.  

Rugsėjo 7-10 V.Garasto taurės turnyras Klaipėdoje: rugsėjo 8 d. – su Kijevo „Budivelnik“, rugsėjo 9 d. – su Krasnodaro „Lokomotiv“, rugsėjo 10 d. – varžovas dar nežinomas.  

Rugsėjo 20-22 d. tarptautinis turnyras Bamberge: rugsėjo 20 d. – su Salonikų „Aris“, rugsėjo 21 d. – su Bambergo „Brose Baskets“, rugsėjo 22 d. – su Bandirmos „Banvit“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.