EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Po rungtynių su Suomija buvo vyriškas pokalbis, bet be keiksmažodžių“

Jonas Kazlauskas po rungtynių su Rusija neslėpė šypsenos. Jo treniruojama Lietuvos rinktinė įspūdinga gynyba sutraiškė Rusijos rinktinę, ją nugalėjo 82:51 ir sužaidė kol kas geriausią draugišką mačą pasiruošimo Europos čempionatui cikle. Lietuviai Vilniaus „Siemens“ arenoje vykstančiame draugiškame turnyre iškovojo antrąją pergalę, o penktadienį susitiks su čekais.

J.Kazlauskas gyrė žaidėjus už kovingumą.<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskas gyrė žaidėjus už kovingumą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-08-22 22:24, atnaujinta 2018-03-01 19:15

„Esu patenkintas nusiteikimu, kaip žaidėme, bet yra dalykų, kuriuos reikia taisyti. Tačiau vaizdas buvo geresnis ir daugiau minties. Pabaiga buvo kiek kitokia, bet esant tokiam rezultatui sunku tikėtis, kad viskas taip suksis. Be to, žaidėjai vis dar galvoja, kurie į rinktinę pateks, kurie - ne“, - kalbėjo J.Kazlauskas, prieš rungtynes su rusais atsisakę Martyno Gecevičiaus.

- Treneri, kodėl buvo atsisakyta M.Gecevičiaus paslaugų? - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

- Jis yra geras žaidėjas, bet kiekvienas jų turi turėti savo komandą, trenerį. Aš manau, kad mūsų jėga yra aukštaūgiai ir reikia aštrinti situaciją perduodant kamuolį perduodant į baudos aikštelę. Todėl reikia žaidėjų, kurie tai darytų. Jis geras metikas, bet kiek reikia tikėtis, kad jis išmes tuos metimus. Apsvarstėme visas galimybes, be to, prisiminus, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ laukia svarbios varžybos sezono starte, nusprendėme būti garbingi ir sau, ir žaidėjui.

– Kodėl mačui registravote visus keturiolika krepšininkų?

– Rungtynėse su Suomija susiklostė bloga situacija - traumą patyrė Renaldas Seibutis, todėl trūko mažų žaidėjų. Taip pat buvo priimtas sprendimas dėl M.Gecevičiaus pasitraukimo. Prasmės laukti draugiško turnyro pabaigos nebuvo, turėjome būti garbingi ir ištarti žaidėjui „sudie“. Manau, jog sprendimas registruoti visus likusius žaidėjus pasiteisino. 

- Ar šaltas dušas su suomiais padėjo šioms rungtynėms?

- Buvo vyriškas pokalbis, bet be keiksmažodžių, priešingai nei jūs galvojate (šypsosi). Vyriškai, labai kultūringai pakalbėjome, išsiaiškinome, kas yra kas.

- J.Mačiulis rungtyniavo kiek mažiau nei keturias minutes. Kodėl?

- Čia yra rinktinės vidaus reikalai.

- Ar buvo konfliktas?

- Ne, jokio konflikto nėra. Aikštėje jis žaidėjas, aš - treneris. Už aikštės ribų aš vyresnis draugas, jis mano jaunesnysis draugas. Jis yra piktas ir geras žaidėjas. Kartais paniurzgiantis.

- Ar gali taip būti, kad po turnyro Vilniuje atsisakysite dar vieno žaidėjo?

- Visko gali būti. Bet planas toks, kad į „Akropolio“ turnyrą važiuos visi 14 žaidėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.