EUROLYGA 2023

J.Valančiūnas: „Stengiausi ir kitiems sukurti progų, ir sau susikurti“

„Ponas iš kairės“, - ranka į Tomą Delininkaitį mostelėjo Jonas Valančiūnas. Po pergalingų draugiškų rungtynių su Rusijos rinktine 21 metų 213 cm ūgio puolėją apsupo žurnalistai. Tarp jų įsimaišė ir Lietuvos rinktinės gynėjas T.Delininkaitis. Atkišęs mobilųjį telefoną jis taip pat norėjo užduoti klausimą. „Kokia šiandien diena?“ - paklausė gynėjas. „Šeštadienis“, - nusijuokė J.Valančiūnas.

17 taškų pelnęs J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje.<br>T.Bauro nuotr.
17 taškų pelnęs J.Valančiūnas buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-08-22 23:02, atnaujinta 2018-03-01 19:15

17 taškų pelnęs vidurio puolėjas buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje, kuri septintosiose draugiškose rungtynėse 82:51 sutriuškino svečius iš Rusijos.

„Žaidžiau komandos naudai. Stengiausi ir kitiems sukurti progų, ir sau susikurti. Žaidėme kaip komanda. Mūsų komandoje nei aš, nei kas kitas vienas nesiima atsakomybės ant savo pečių. Žaidžiame kaip komanda ir taškus pelnome kaip komanda“, - kalbėjo puolėjas.

Įsibėgėję lietuviai svečiams neleido nė pagalvoti apie pergalę. J.Valančiūnas prasitarė, kad tam įtakos turėjo pokalbis su treneriu Jonu Kazlausku, po rungtynių su suomiais. Galingu žaidimu nepasižyminčią Suomijos rinktinę lietuviai įveikė sunkiai – 78:76.

„Tokį rezultatą lėmė vakarykštė pamoka, kurią gavome su suomiais. Ryte pasikalbėjome, kad negalima taip žaisti. Padarėme išvadas ir pasitaisėme tiek puolime, tiek gynyboje“, - sakė J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.