EUROLYGA 2023

R.Seibutis: „Nesvarbu, kas pelnys taškus, svarbu, kad Lietuva laimėtų“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 82:51 paguldė ant menčių Rusijos nacionalinę ekipą, tačiau po rungtynių neskendo euforijoje. „Tai tik draugiškos rungtynės“, - kartojo krepšininkai. Vis dėlto, jie neslėpė – džiugina ryškėjantys žaidimo kontūrai ir komandinė dvasia. „Kiekvienas turi savo vaidmenį ir turi jį įgyvendinti“, - sakė 4 taškus pelnęs R.Seibutis.

R.Seibutis į Rusijos rinktinės krepšį įmetė 4 taškus.<br>T.Bauro nuotr.
R.Seibutis į Rusijos rinktinės krepšį įmetė 4 taškus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 22, 2013, 11:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:15 PM

- Renaldai, treneris Jonas Kazlauskas minėjo, kad po blankių rungtynių su suomiais su komanda pasikalbėjo vyriškai. Pokalbis padėjo?

- Rezultatas tą atspindi. Šiandien buvo kitoks vaizdas ir tikrai žaidimas gražiau atrodė. Turėjome padaryti išvadas po vakarykščių rungtynių. Negalime žaisti taip, kaip žaidėme vakar. Turime prisiimti atsakomybę.

Bet, vėlgi, čia tik draugiškos rungtynės. Rytoj laukia kitas varžovas, kiti uždaviniai.

- Tiek rungtynėse su suomiais, tiek su rusais matėme nemažai kietos kovos. Teisėjai leidžia kietai žaisti?

- Ir teisėjai leidžia ir, matyt, toks yra krepšinis. Jis dabar tikrai yra atletiškesnis, greitesnis. Tačiau vakar trūko stipresnės kovos iš mūsų pusės. Stengėmės tą pataisyti ir, tikiuosi, kad vaizdas žiūrovams labiau patiko.

- Ar tai buvo geriausios rinktinės rungtynės pasirengimo ciklo metu?

- Iš rezultato, ko gero, taip atrodo. Bet taisytinų dalykų yra. Todėl ir esant tokiam rezultatui negalime sakyti, kad žaidėme idealiai. Kiekvienose rungtynėse galime rasti, ką reikia patobulinti. Ką darome gerai, o ką blogai. Šiandien tikrai buvo neblogų dalykų ir greitame puolime, ir gynyboje. Žinojome, kad jie gali greitai žaisti. Žinojome ir stengėmės, kad greitose atakose rusai kuo mažiau taškų pelnytų. Manau, iš dalies mums tas pavyko.

- Martynas Gecevičius sakė, kad akcentuojant žaidimą per aukštaūgius sunkiau atsiskleisti gynėjams. Ar pritariate tokiai minčiai?

- Esu sakęs anksčiau, kad čia yra rinktinė ir individualių ambicijų neturi būti. Yra sistema, prie kurios reikia prisitaikyti. Ar sugebėsi tai padaryti priklauso tik nuo tavęs. Kiekvienas turi žinoti savo vaidmenį ir turi jį vykdyti. Nesvarbu kas pelnys taškus, svarbu, kad Lietuva laimėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.